Notre univers impitoyable

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am văzut Notre univers impitoyable (2008) din greșeală. Zappam pe canalele de filme, așa cum fac in fiecare seară înainte de a deschide o carte, doar pentru a vedea dacă nu este un film care, din diverse pricini (pe care nu mi le pot explica și nici nu încerc să o fac), îmi face cu ochiul. De cele mai multe ori nici unul nu clipește. Dar de data asta uite că filmul ăsta franțuesc m-a făcut să mă uit la el.

Povestea este una foarte simplă, dar poate tocmai de aceea foarte simpatică. Personajele principale, iubit și iubită, lucrează la aceeași firmă de avocatură și așteaptă ca unul dintre ei să fie promovat, adică să ajungă asociat. Și vine dimineața în care cei doi trebuie să ajungă la birou să vadă care dintre ei va fi ales pentru poziția cu pricina. Moment în care încep să se deruleze două scenarii în paralel: unul în care el ajunge asociat, altul în care ea ajunge asociat. Și filmul devine brusc interesant :)

Mi-a plăcut la film naturalețea cu care se întâmplă totul, inclusiv clișeele care vin și ele cu o naturalețe maximă. Nimic nu pare forțat la acest film, e doar o poveste care povestește două povești și care se termină cu un absolut natural happy ending :) Vi-l recomand dacă îl prindeți. Merită cele 90 de minute investite în el :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Notre univers impitoyable”

  1. @Masca
    mie mi-a placut :)
    desi nu sunt mare fan al filmelor europene (ca sunt de ale de iti scot intelectualismul si pe nas :D), asta chiar mi-a placut :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)