Dragă Tom, pe asta o cam zbârciși

Nu știu de ce mi-a venit acum să scriu despre catastrofa asta de film. Și am numit aici ”Îngeri și demoni”, după aburelile scornite de genialul vânzător de nimic Dan Brown. Mă rog, catastrofă e mult spus, căci filmul e antrenant și de acțiune and shit, dar veți înțelege mai multe despre termenul pe care îl folosesc dacă aveți răbdare să citiți mai jos.

Am un respect pentru Tom Hanks care trece dincolo de limita normalității. A enumera filmele în care a fost magistral ar fi o neghobie din partea mea, pentru că toată lumea le știe și unii chiar le știm aproape pe de rost. Așa că nu o să o fac. Deși ar trebui să ne amintim de scenele extraordinare din acele filme numai pentru a le pune în oglindă cu prestația lui sub nivelul mării din filmul ăsta cu îngeri și demoni and shit.

E drept că având în vedere scenariul și stilul filmului era greu să scoată chiar și Tom Hanks un rol mai bun decât a făcut-o. Nu aveam mari așteptări din punctul ăsta de vedere. Altceva mă întristează: faptul că a acceptat să joace în așa ceva. Mi-e greu să cred că a facut-o pentru bani, zău, că doar are niște coco în conturile bancare. Cum mi-e greu să cred că a făcut-o pentru că a considerat rolul o provocare artistică teribilă. Cred că a acceptat pentru că a vrut să mai aibă un hit de ăla major (și l-a avut), să vorbească lumea de el, chestie omenească mândria asta, cum ar veni.

Io tot la nivel de fan declarat și iremediabil rămân. Și o să privesc filmul ăsta ca pe un accident de parcurs. Necesar doar pentru a le pune în evidență pe celelalte filme.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Dragă Tom, pe asta o cam zbârciși”

 1. Pingback: Republica Culturală Chineză se multilateral dezvoltă :D | Chinezu

 2. Se pare că filmul a suscitat un oarecare interes, dacă țin cont de faptul că cei de la ”History Channel” au generat un documentar de vreo 2 ore jumate despre ”decodarea” acestuia. De fapt, documentarul povestește filmul inserând pe parcurs mărturii ale specialiștilor legate de Illuminati, Vatican, antimaterie, comploturi internaționale, compoturi de piersici, ghiveciuri de legume și tocănițe. Ah, scuze, ultimele chestii vor fi incluse într-un documentar despre tanti Jeni :P

 3. @Cristian Gheorghe
  dap, dar documentarul de la History a fost de 10 ori mai misto decat filmul :))
  si nu a costat atat :)))))))

  @Bremus
  corect ce zici, dar asta nu e scuza pentru hanks :D

 4. cartea e mult mai buna, actiunea din film nici nu urmeaza firul povestii din carte. Cred ca si-n urmatorul film turnat dupa un scenariu scris de Dan Brown, The Lost Symbol, va juca tot Tom Hanks. am citit cartea sunt curios sa vad cat de prost(slab) poate sa fie filmul

 5. Pingback: Păcătos fiind, pierd vremea cu chestiuni lumești | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.