Iar m-a dezămagit Foreign Policy de România

Am salutat cu mare bucurie apariția Foreign Policy ediția de România. Pentru că e una din revistele cu care am crescut și m-am mândrit și eu ca român că avem ediția în limba noastră mioritică. Dar mi-a trecut repede bucuria… Pentru că primele numere aveau atât de multe greșeli, încât m-am lăsat păgubaș și, din repect pentru ce înseamnă brandul ăsta, nu am mai cumpărat-o.

Dar la începutul anului am văzut că au un număr special cu 100 de gânditori. Și mi-am zis în gândul meu ia să cumpăr din nou revista, că și- fi revenit. Și da, categoric, acel număr cu gânditorii este unul de referință. Și m-am bucurat. Dar bucuria mi-a trecut când am cumpărat zilele trecute numărul special cu Turcia. Acum nu mai sunt greșeli ca și dățile trecute, dar calitatea materialelor semnate de români e atât de slabă comparat cu traducerile din ediția în engleză încât chiar nu are rost să le citesc. Mai bine citesc în original, iar subiectele despre care scriu românii să le googlesc. Că ies mai câștigat.

Păcat, mare păcat…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Iar m-a dezămagit Foreign Policy de România”

  1. Nu sunt la curent cu revista respectiva, dar sunt curios de editia cu „100 de ganditori” a fost mai buna pe romana sau pe engleza? Scuza-ma totusi pentru ca nu sunt pe tema.

  2. De-acord, e o mare diferență între ediția română și cea engleză, iar analizele scrise de contribuitori români lasă adesea de dorit. Din păcate nu știu să fie vreo altă revistă pe piața din România măcar cu o brumă de focus și relevanță pe subiecte internațională.

    Încerc să nu compar edițiile în limbi diferite. Sunt la urma urmei reviste diferite, în ciuda unei francize comune. Articolele din ediția în engleză sunt online. Ediția în română are însă farmecul de a fi ușor disponibilă în format tipărit, iar la o cafea merge.

  3. @Adi Dragos
    pai io le compar, caci numai asa imi dau seama daca merita sa le iau pe amandoua sau sa raman la editia in engleza :)
    si cred ca decizia mea se vede clar din ce am zis mai sus :))

  4. Buna! Vad ca a trecut aproape un an de cand s-a discutat pe baza acestui subiect, insa as dori sa stiu daca se gasesc revistele Foreign Policy si Foreign Affairs in varianta tiparita in limba engleza si de unde as putea sa le cumpar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.