Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Iar m-a dezămagit Foreign Policy de România

Am salutat cu mare bucurie apariția Foreign Policy ediția de România. Pentru că e una din revistele cu care am crescut și m-am mândrit și eu ca român că avem ediția în limba noastră mioritică. Dar mi-a trecut repede bucuria… Pentru că primele numere aveau atât de multe greșeli, încât m-am lăsat păgubaș și, din repect pentru ce înseamnă brandul ăsta, nu am mai cumpărat-o.

Dar la începutul anului am văzut că au un număr special cu 100 de gânditori. Și mi-am zis în gândul meu ia să cumpăr din nou revista, că și- fi revenit. Și da, categoric, acel număr cu gânditorii este unul de referință. Și m-am bucurat. Dar bucuria mi-a trecut când am cumpărat zilele trecute numărul special cu Turcia. Acum nu mai sunt greșeli ca și dățile trecute, dar calitatea materialelor semnate de români e atât de slabă comparat cu traducerile din ediția în engleză încât chiar nu are rost să le citesc. Mai bine citesc în original, iar subiectele despre care scriu românii să le googlesc. Că ies mai câștigat.

Păcat, mare păcat…

8 comentarii la “Iar m-a dezămagit Foreign Policy de România

 1. Nick Reply

  Nu sunt la curent cu revista respectiva, dar sunt curios de editia cu “100 de ganditori” a fost mai buna pe romana sau pe engleza? Scuza-ma totusi pentru ca nu sunt pe tema.

 2. Semanticus Reply

  De acord, eu eram lamurit cu analiza noastra de cand au pus in pom Le Monde Diplomatique – editia in limba romana, tot cei 100 de ganditori au pastorit…

 3. Chinezu Reply

  @Nick
  vorbesc de editia in romana
  e chiar reusita, o recomand

  @Semanticus
  mda, asa e…

 4. Adi Dragoș Reply

  De-acord, e o mare diferență între ediția română și cea engleză, iar analizele scrise de contribuitori români lasă adesea de dorit. Din păcate nu știu să fie vreo altă revistă pe piața din România măcar cu o brumă de focus și relevanță pe subiecte internațională.

  Încerc să nu compar edițiile în limbi diferite. Sunt la urma urmei reviste diferite, în ciuda unei francize comune. Articolele din ediția în engleză sunt online. Ediția în română are însă farmecul de a fi ușor disponibilă în format tipărit, iar la o cafea merge.

 5. Chinezu Reply

  @Adi Dragos
  pai io le compar, caci numai asa imi dau seama daca merita sa le iau pe amandoua sau sa raman la editia in engleza :)
  si cred ca decizia mea se vede clar din ce am zis mai sus :))

 6. Adi Dragoş Reply

  mda :) reţinusem că faci comparaţie cu FP online. dacă e de cumpărat varianta tipărită, cea în engleză e oricând mai bună.

 7. Sabina Reply

  Buna! Vad ca a trecut aproape un an de cand s-a discutat pe baza acestui subiect, insa as dori sa stiu daca se gasesc revistele Foreign Policy si Foreign Affairs in varianta tiparita in limba engleza si de unde as putea sa le cumpar.

 8. Sabina Reply

  Am uitat sa precizez ca sunt din Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.