Poftiți la ”Mulțumim Mark Zuckerberg pentru Facebook”?

Serios vorbesc. Tovarășul Alexandru Petria a înființat acest grup pe facebook. Evident că reacția imediată este să te bufnească râsul. Ceea ce eu am și făcut :D Dar după aia m-am uitat la motivația lui Alexandru. El zice că facebook l-a ajutat foarte mult în cariera sa de scriitor și de aia a decis să îl facă. Deși nu cred decisiv în explicația sa, o accept :)) Dar m-aș duce un pic mai departe. Cu o întrebare?

Cât de mult înseamnă facebook în viața voastră? Rețineți că am sărit de 3 milioane de conturi de facebook în România, deci putem spune că începe să se contruiască o Românie virtuală încet încet. Din care și voi, vreți nu vreți, faceți parte. Chiar dacă nu aveți cont pe facebook :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Poftiți la ”Mulțumim Mark Zuckerberg pentru Facebook”?”

 1. La mine e pe post de suport pentru blog. Mai schimb păreri şi pe acolo, dar foarte rar. În rest, mă simt agresat de o multitudine de lucruri, începând de la „cauze” şi terminând cu invitaţii la toate porcăriile, unele din ele la sute de kilometri distanţă de mine. Eu nu am de ce să-i mulţumesc. Poate, pe viitor, o să fie altfel :)

 2. Mult. Nu e Facebook, s-a dus o parte din prezenta mea online, desi nu interactionez efectiv foarte des cu oamenii :D Faptul ca stiu ca amicii au dat like la ultimeul meu articol sau ca au lasat un comentariu la un status al meu este un semn ca este cineva acolo care imi aduce aminte ca imi este prieten. Este un sentiment foarte fian, sa zic asa :D

 3. Pe mine FB ma informeaza rapid despre evenimentele si conferintele care au loc in Bucuresti, lansari de carte, concerte, diverse intalniri., imi e mai usor sa fiu la curent cu postarile pe blog ale celor care ma intereseaza sau pot intre in discutii cu paginile brand-urilor importante pentru mine. Toate astea… pe langa activitata Clubului si discutiile cu prietenii pe care ii vad mai rar live, dar ne tinem la curent unii pe altii prin postari pe pereti :)
  FB nu e vital, dar folosit cu cap, e foarte foarte util!

 4. Noi ne-am descurcat si ne descurcam bine pe Facebook. Relatia dintre noi si spectatorii nostri a devenit mult mai stransa dupa ce acum 2 ani ne-am facut contul de FB. A crescut perceptia pozitiva a teatrului, oamenii au inteles ca in spatele Mastii se afla oameni ca si ei, carora le place un film, apreciaza o muzica buna, rad si se ingrijoreaza alaturi de ei, isi amintesc cu placere cum era prin Vama etc. Masca traieste in Cetate, iar actorii, orice s-ar zice, sunt una dintre fetele frumoase ale acestei Cetati. Da, inseamna mult pentru noi si uneori ne gandim ca ne-ar fi fost mai greu ca teatru fara FB.
  ps despre grup, putem sa nu comentam?

 5. Frate Chinez, motivaţia gestului meu o găseşti în acest articol publicat pe Agenţia de Presă:

  Prietenul Dan Mircea Cipariu a scris nu demult pe « Agenţia de Carte » despre « Terorismul cultural pe Net! ». Este un fenomen neliniştitor prin amploare. Cipariu afirma că « Sunt mulţi scriitori şi intelectuali autentici care şi-au retras colaborările din pagini web ori din ziare în urma abuzurilor de limbaj şi de logică exultate pe forumuri ori în locurile virtuale dedicate comentariilor unor articole şi unor texte».

  Aşa-i, acesta-i adevărul. Dar nu înseamnă că poziţia acestor scriitori şi intelectuali este cea corectă, deşi e de înţeles psihologic. Ei abandonează un mediu comunicaţional cu potenţial imens cedând în faţa impostorilor, a «teroriştilor culturali » . Ca să evidenţiez pregnant eroarea, spun: oamenii trebuie să renunţe la zborul cu avioanele de frica atentatelor şi să călătorească, mai încet, doar cu vapoarele şi trenurile? Apoi, deşi s-ar putea să sune deplasat prin diferenţa de amploare- SUA ar trebui să-şi cedeze poziţiile şi să-şi încalce principiile în urma presiunilor lui Ben Ladin şi a altora ca el, cu gândire de cavernă? Sunt convins că nu. De pe urma fricii câştigă “băieţii răi”, şi în cazul culturii, şi în cel al relaţionărilor internaţionale. Iar viitorul fără mediul virtual este ca şi cum am perora despre aprinderea focului în absenţa scânteii.

  Pe lângă lărgirea numărului cititorilor, netul alungă distanţele, şterge măcar şi parţial demarcaţia între capitală şi provincie. Deşi nu locuiesc în Bucureşti, mi-am făcut o mulţime de prieteni printre scriitori prin intermediul netului. Şi pe Cipariu, că tot l-am amintit, l-am cunoscut astfel. Nu ştiu cum m-aş descurca în prezent fără internet, care mi-a devenit o a doua mână dreaptă. Cu toate că pentru mulţi o să pară neverosimil, prin intermediul internetului am luat legătura anul trecut cu editura “Tritonic”, care mi-a publicat pe cheltuiala sa romanul “Zilele mele cu Renata”. Contractul l-am semnat prin poştă şi l-am cunoscut pe directorul editurii abia după perfectarea actelor. Zilele trecute am semnat tot prin poştă contractul pentru volumul de proză scurtă “Deania neagră”, cu editura bucureşteană “Herg Benet”. Urmează să apară în mai, tot pe cheltuiala editurii. I-am contactat pe Facebook. Pe Alexandru Voicescu, directorul de la “Herg Benet”, încă nu l-am văzut la faţă decât în fotografii.

  Ce aş fi câştigat dacă nu utilizam netul, de teama celor nărăviţi la înjurături? Şi am fost înjurat destul, pentru articolele politice. Aş fi publicat cărţile, mai ales pe fondul crizei? Mă îndoiesc. Fiecare să tragă ce concluzie doreşte.
  Aici http://www.agentiadecarte.ro/2011/03/internetul-si-literatura/

  Cred că am făcut o treabă de bun-simţ.

 6. Ui că eu nu-s așa acaparat de facebook, dintr-un simplu motiv, eu caut informaței, iar pe facebook infornația nu-i la fel de copactă ca pe twitter.

  În plus, dacă întreb ceva pe facebook, e foarte probabil ca întrebarea mea să rămână fără răspuns, dacă pun aceiași întrebare pe twitter, imediat îmi răspunde careva. În concluzie, mulțumesc celui care a creat twitterul.

 7. Facebook este intr-adevar o unealta extraordinara, dar daca nu era Mark Zuckerberg probabil era altul care sa speculeze dorinta avida a oamenilor de socializare online :) E chiar interesant ce ne mana pe noi in goana asta dupa prieteni virtuali, dupa like-uri, dupa twituri, dupa social media awareness…

  Citeam pe un blog al unui om trecut putin prin viata cum isi amintea ca in tinerete iesea la plimbare pe Calea Victoriei, se intalnea cu 2-3 amici, pupa o bere la o berarie, si discutau face to face, acum se intalesc mult mai rar, el are comunitate pe blog, are twiter, etc…

  Cum e mai bine? E mai bine sa fim ponderati in tot ce facem… sa ne folosim de socializare online dar sa ne miscam si curul in lume sa interactionam fizici cu persoane.

 8. Facebook a fost inventat de catre o agentie de spionaj (nu zic care, shalom) :)

  Mark Tzukkerbergus este doar omul pus la inaintare … cum declara Julian Assange ieri, internetul este cea mai eficienta unealta de spionaz din zilele noastre .. asa ca .. ganditiva d 2 ori la ce si cum postati ..

 9. Facebook este intr-adevar o unealta extraordinara. Blogul meu e tanar dar Facebook imi aduce cam 95% din trafic. Pentru mr Zuckerberg nu am, insa, nici o consideratie. FB ar fi aparut si cu el si fara el. Poate as fi fost mai tolerant daca nu as fi vazut The Social Network. Este aproape ironic ca, pentru a „inventa” cel mai modern mijloc de prietenie, Nea Zucka a trebuit sa-si piarda toti prietenii. In fine. Am facut si eu niste glumitze pe tema asta :)

  http://toni.ro/2011/02/inspired-by-facebook/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.