Liberă trecere, băăăăăh, că vine io!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Poza de mai jos e cu un ecuson de ăla de mașină de la nu știu care Arhiepiscopie. Am luat acest exemplu cu titlu de material didactic, căci mașina care avea la parbriz cartonul ăsta mi-a apărut prima în față și mi-a dat ideea. Dacă era cu Organizația Națională de Luptă Împotriva Fleștemechului și avea același îndemn flasc cu ”LIBERĂ TRECERE” (cu majuscule, întotdeauna cu majuscule), ziceam de ăia.

Mi se pare de un gherțoism corespunzător să circuli cu cartoane de astea la vedere (și au am avut pe vremuri, așa că știu ce înseamnă să fii gherțoi). Pentru că ți le pui acolo doar că să te dai mare, îți zici tu în sinea ta. Dar, de fapt, te dai doar prost și fudul și, cum spuneam gherțoi. Pentru că din punct de vedere legal alea sunt zero barat și tuturor ar trebui să li se rupă de faptul că ceri tu liberă trecere când ești undeva în spațiul public. Cum nu ai un testicul în plus (ca să nu zic coi) față de alții, nu prea înțeleg cu ce m-ar emoționa ecusonul ăla scos la imprimantă color și ștampilat de Veta de la secretariat. Deci, ești penibil, stimabile. Numai că tu nu o știi.

Există, mi se șoptește în cască, situații când un asemenea ecuson este necesar pentru intrarea în incinta unor instituții unde nu poți intra altfel, fără ceva aprobare de asta. Neeee, gherțoismul tot ține. Pentru că, în această logică, important e designul ecusonului, ca să zic așa, tipul lui, nu ce scrie pe el. Faptul că tu scrii ”Liberă trecere” cât China te menține în aceeași zonă a gherțoismului. Chiar dacă, de data asta, nu tu ești de vină, ci instituția care eliberează astfel de prostioare bombastice, care numai la ea în ogradă funcționează.

Nu sunt împotriva unor astfel de însemne. Căci dacă ești de la Presă sau de la Poliție (mașină civilă, adică) sau de la nu știu ce inspectorat de nu știu ce, e normal să porți chestii de astea. Dar pe care să scrie numele instituției și atât. Ăla să se vadă clar, să știe lumea de unde ești, nu umilit de imensul și temebelul ”LIBERĂ TRECERE” (cu majuscule, întotdeauna cu majuscule). Și apoi, în funcție de interesul meu, acționez dacă îl las să treacă, dacă îl înjur sau dacă dau din umeri.

În fine, io zic că am discutat destul despre asta. Chiar prea mult…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Liberă trecere, băăăăăh, că vine io!”

 1. Dupa asa lectura…. „libera trecere la comentarii!”
  Vorbesti despre „ala in plus” fara sa te mai gandesti ca te citesc si copii…
  Pai asta este o „atitudine corespunzatoare”?

 2. @VirtualKid
  stiu la ce te refereai
  dar vreau sa iti spun odata pentru totdeauna ca nu scriu blogul pentru copii sau cu gandul la copiii care ar putea ajunge pe aici
  si ca nu o sa renunt niciodata la ceea ce sunt, adica, in esenta, un derbedeu
  cu drag iti spun :)

 3. @chinezu:
  Sunt sigur ca mi-ai inteles gluma!
  Am ras cu pofta cand am citit reactia! D’aia ai lipici, pentru ca esti un derbedeu cu ştaif, care isi incepe propria descriere cu „minusurile” pe care le are. Adica nu esti deontolog, asa cum se poarta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)