28.04.2017

Cât de mult poți lipsi de pe blog fără să fie urmări?

Sămbătă și duminică nu am scris nimic pe blog. Și nu cred că am dat mai mult de 2 twituri și, așa, din goana calului, câteva likeuri pe facebook. De ce am făcut asta? Pentru că am avut două zile pline și am zis că e mai bine să mă focusez pe ce am de făcut. Oricum, v-am mai spus, eu scriu pe blog doar când simt că vreau să scriu pe blog, nu pentru că trebuie. Așa mi se pare firesc să abordez această jucărie atât de serioasă care este chinezu.eu :)

În plus, m-am gândit eu sâmbătă dimineața, ia să nu scriu eu vreo 2 zile pe blog ca să am motiv să scriu apoi postarea pe care tocmai ce o citiți (lucru pentru care vă mulțumesc) :) Căci mulți m-au întrebat cu ce periodicitate trebuie să scrie pe blogul lor care să rămână în joc, cum ar veni, cu varianta despre care vă întreb în titlu?

Din punctul meu de vedere (dar doar ca sfat, așa, lejer, că doar nu sunt nu știu ce barosan pe de astea) ar fi excelent dacă ați scrie în fiecare zi câte ceva. Și când zic ”scrie” apoi nu mă refer la un clip de pe youtube și un banc primit pe mess de la nu știu ce banchist de meserie și, mai rău, la postări de genul Titlu: A venit primăvara și cu textul ”Ați așteptat primăvara cam mult. Cum vă simteți acuma”. Dacă faceți de astea, puteți scrie 27 de astea pe zi, că tot nu o să ajungeți să vă numiți blogger. Traficangiu poate, dar blogger niciodată.

Așa ca prag minim, eu zi că o medie mai mică de 4 postări pe săptămână este pragul de jos pe care vi-l puteți seta. E doar o recomandare, cred că aceste 4 postări sunt cele care fac cititorul să revină către un blog pe care îl consideră activ și nu unul pe care să intre doar din când în când să vadă ce a mai scris asta/ăsta. Cât despre ce să scrieți, recomandarea mea este să scrieți orice, atâta vreme cât scrieți părerea voastră. Sună cam comun ce zic, dar, dacă îmi permiteți să exemplific un pic, nu mă interesează să scrii că Boc e un nemernic, asta e chestie știută, nu aduci nici un pic de valoare 2.0, dar dacă îmi spui de ce crezi tu că Boc e un nemernic, atunci ai șanse să te citesc.

Sigur că despre subiectul ăsta s-ar putea scrie o carte. Dar ce zic io mai sus este doar ce am observat io de când mă joc cu blogul. Puteți să țineți cont de recomandările mele succinte sau să vi se rupă de ele. Căci oricum tot singuri ne vedem de ale noastre și tot singuri știm dacă am reușit sau nu să facem ceea ce ne-am propus :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Am făcut progrese pe frontul bloggeri vs. PR-iști?

Căutăm bloggeri fotbaliști pentru o inițiativă frumoasă

24 comentarii

 1. luni, 14 martie 2011, 10:40

  sa stii ca ti-am simtit lipsa si te iertam, la fel cum te iertam ca scrii rar pe facebook:))
  depinde despre ce scrii. daca scrii despre chestii actuale e cam greu. daca scrii chestii generale, lucruri care te framanta, poti foarte bine sa lipsesti si o luna. bine, cu conditia sa ai puterea de a scrie 20 de articole pe care sa le programezi :D

  Răspunde
 2. luni, 14 martie 2011, 10:51

  creca poti sa lipsesti cit vrei tu, depinde ce vrei…

  Răspunde
 3. luni, 14 martie 2011, 10:54

  Scriam mai demult ca bloggeri au un contract nescris cu cititorii lor fideli. In genul: daca ai obisnuit comunitatea sa scrii in fiecare zi, atunci toti se asteapta ca in fiecare zi sa apara un articol nou. S-a observat lipsa, dar uneori mai ai nevoie si de ceva aer.

  Cum zice si Relansat, daca e vroba sa lipsesti mai mult atunci trebuie programate oarece articole, asa cum incep eu sa fac in scurt timp pentru ca am sa lipsesc cam multisor. Parerea mea este ca daca scrii o data in zi este chiar ok. Mai important decat asta este, cred eu, sa ai un program editorial, sa stii ca luni ai chestii haioase, marti un ghid si tot asa. In felul acetsa comunitatea stie la ce sa se astepte de la tine.

  Cam in felul asta facem toti romanii cand vine ziua de joi si intram in sevreaj(la figurat) daca nu apare Robotzi pana seara :D M-am intins, dar asta am vrut sa zic: cat mai des cu atat mai bine.

  Răspunde
 4. luni, 14 martie 2011, 11:50

  Atat timp cat vizitatorilor li se ofera ceva util / interesant pe un blog, cred ca vor reveni indiferent de programul editorial. Pentru ca isi cunosc interesul si, odata identificata o buna sursa de informatii, este tinuta minte si valorificata.
  Calitatea continutului primeaza in fata cantitatii si mi se pare firesc sa fie asa, pentru ca in ultima vreme este prea mult zgomot (pentru nimic) pe multe din blogurile pe care le am in Google Reader. In consecinta, am rarit numarul celor citite frecvent – pur si simplu nu am timp de pierdut.

  P.S. Cheers, cred ca este primul meu comentariu aici, desi vizitez blogul de ceva vreme. :)

  Răspunde
 5. luni, 14 martie 2011, 12:06

  dragilor, aveti dreptate fiecare in parte, privit din perspectiva voastra :)
  dar eu vorbesc de acei bloggeri care vor sa devina profesionisti, adica sa faca bani din blog
  una e sa scrii din alte considerente (branding, ca sa sustii niste produse/idei, de fun etc.) si alta e sa incerci sa ajungi profesionist
  caz in care raman la recomandarile de mai sus :)

  Răspunde
 6. luni, 14 martie 2011, 12:08

  Mai, eu sunt de acord cu manu. Trebuie (aici zic si de mine) sa ai un program anume. Sa stie lumea ce scrii, cand scrii. Si sa te tii de el. Dar aici intrii in sfera aia de problogging.

  Legat de ce zici tu, cred ca minim o dat la 2 zile ar trebui sa incropesti ceva. Dar de calitate, cu substanta, sa nu vina lumea doar sa stea 2 minute, si sa nu plece cu nimic.
  Daca scrii mai des, poti sa vorbesti cam despre orice (sau despre nisa, daca ai un blog nisat), insa la fel, chestii faine, de interes.

  Răspunde
 7. luni, 14 martie 2011, 12:23

  sunt total de acord cu ce ai scris.

  Răspunde
 8. luni, 14 martie 2011, 12:59

  Si eu spun ca e bine sa scrii in fiecare zi cate ceva. Condeiul te va duce intr-o directie sau alta. Adica tastatura. Un blogger este oricum preocupat de ceva. De exemplu, eu sunt obsedat de intelectualii lui Basescu. Nu izbutesc sa-i descifrez.

  Răspunde
 9. luni, 14 martie 2011, 14:30

  Eu am observat ca daca scriu constant am un public la fel de constant, format din cititorii fideli. Nu sunt multi, insa sunt oameni receptivi. Sunt salvat uneori cand articolele sunt preluate de site-uri precum Polimedia , Toate Blogurile si promovate iar atunci am de obicei parte de cititori noi.
  In concluzie, trebuie sa am macar 2-3 posturi pe saptamana pentru a considera ca exist.

  Răspunde
 10. luni, 14 martie 2011, 14:40

  @ihearlights
  am vazut ca in ultima vreme te cam tii de treaba :D

  @haolica
  apreciez

  @mofturi de ochelarist
  mah, am io vorba sfanta fiecare cu mizda pa-sii :D
  asa ca daca pe tine te coafeaza sa le dai in freza intelectualilor aluia, baga mare
  atata vreme cat o faci in conditiile minime de care am zis mai sus :D

  @Madalin Ciortea
  cei constanti sunt de baza
  aia te fac bloggerul care esti :)

  Răspunde
 11. luni, 14 martie 2011, 14:59

  eu scriu cam 3-4 posturi pe zi. si parca tot as mai scrie

  Răspunde
 12. luni, 14 martie 2011, 15:02

  O gură de aer sau de bere nu strică niciodată. Cred că cel mai bine este să scrii când ai inspirație, să scrii când simți că trebuie să scrii și doar dacă vrei să scrii. E cel mai bun sfat pe care îl poți da. Feedback-ul și vizitatorii care se întorc nu țin de cât scrii ci mai degrabă ce scrii.

  Răspunde
 13. luni, 14 martie 2011, 15:21

  Pai ma tin, ca am venit cu un scop la Bucuresti, nu doar sa ma distrez!

  Răspunde
 14. luni, 14 martie 2011, 15:47

  Chestia cu blogul iti da dependenta, am inceput s-o simt pe pielea mea. O sa incerc sa tin cont de sugestiile tale din acest articol.

  Răspunde
 15. luni, 14 martie 2011, 17:02

  Eu am avut febra o saptamana – timp in care nu am pornit calculatorul. Am cazut de pe 1888 pe 3173 in clasamentu ZeList. :(

  Răspunde
 16. luni, 14 martie 2011, 17:06

  Mno acuma ca stiu ma chinui sa bag si io vreo patru pe saptamina. Da io nu zic ca ii bou ci doar ca se face…

  Răspunde
 17. luni, 14 martie 2011, 17:57

  @Cristi
  baga mare :D
  interesant stilul tau de a baga un video la fiecare postare
  dar, tot ca sfat, as elabora un pic pe subiectele alea
  ca sunt faine, dar subtirele :)

  @BogdiP
  lasa zelistul, sa te faci bine, ca aia e important, da-i pace blogului…

  @Bogdan
  tu sa taci, mah, ca m-au cucerit cu postul ala despre baia mare :D

  Răspunde
 18. luni, 14 martie 2011, 19:01

  Ai mare dreptate, daca iti place sa tii un blog, nu este greu sa scrii cinci sase articole pe saptamana, am zile cand inspiratia da pe afara :)) si scriu si doua-trei articole pe zi, iar acum ca am trecut pe blog adevarat, placerea este de zece ori mai mare. Chiar am intrat in weekend de vre-o cinci ori la tine si ma miram, tu ala care in fiecare zi scrii, ce-oi fi patit. Toate cele bune

  Răspunde
 19. luni, 14 martie 2011, 20:17

  Cel mai fain e sa poţi să scrii măcar unul pe zi relativ interesant, aşa cum face Manuel.

  Răspunde
 20. luni, 14 martie 2011, 20:30

  mersi de urari :)

  Răspunde
 21. luni, 14 martie 2011, 20:56

  […] Chinezu ne recomandă un ritm minim de 4 postări pe săptămână: Așa ca prag minim, eu zi că o medie mai mică de 4 postări pe săptămână este pragul de jos pe care vi-l puteți seta. E doar o recomandare, cred că aceste 4 postări sunt cele care fac cititorul să revină către un blog pe care îl consideră activ și nu unul pe care să intre doar din când în când să vadă ce a mai scris asta/ăsta. […]

  Răspunde
 22. luni, 14 martie 2011, 21:00

  Eu consider ca un blogger care tinde catre profesionalism trebuie sa trateze cu acelasi respect atat articolele, cat si comentariile. Observ ca unii bloggeri neglijeaza complet discutiile din comentarii.

  Daca discutiile sunt moderate corespunzator, poti sa scrii si un singur articol pe saptamana.

  Răspunde
 23. marți, 15 martie 2011, 10:55

  eu zic ca maxim 3 zile, altfel te dau cititorii disparut

  Răspunde
 24. joi, 17 martie 2011, 00:17

  Si cum arata postul ideal de pus pe blog? Sa aiba poze, link-uri, sa fie cat de lung, sa fie interactiv sau nu?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *