Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

De ce nu scrii și tu, măh, subiecte care sunt pe val?

Profit de ocazie ca să urez doamnelor și domnișoarelor toate cele bune și frumoase în această zi :) Și fac asta cu mare drag, deși, recunosc, nu aș fi scris urarea asta mai ciudată dacă nu era ”material de lucru” pentru ce vreau să zic mai jos :D

Mă întreabă unii, din când în când, ce zic în titlu. Și se miră că atunci când blogosfera și presa vuiesc pe un anumit subiect, eu tac magistral. Cam cum ar fi fost, dacă nu m-aș fi decis să abordez această fază explicativă, și cu ziua de 8 martie. Explicația e mult mai simplă decât s-ar putea crede. Dar, oarecum, și complicată în simplitatea ei.

Nu scriu despre temele aflate pe val pentru că nu cred că aș aduce nu știu ce plus valoare față de ce se scrie oricum. Ce aș mai putea spune eu, un singur om, despre niște lucruri pe care brodează alți nu știu câți? Aș fi doar încă unul care, așa cum explică mulți dintre voi, încearcă să își mai facă nițeluș trafic de pe urma unui subiect aflat în trend. Ceea ce, evident, nu e cazul :)

Plus că am observat că, de fiecare dată când am mai prestat în astfel de condiții, exista un anumit număr de vizitatori veniți din google special pentru chestiunea în cauză și care nu prea aveau treabă cu feelingul comunității pe care am încercat să o construiesc în jurul chinezu.eu. Altfel spus, se întâmpla o oareșce diluare a interactivității de care mă bucur aici pe blog. Ceea ce, firește, nu îmi doresc. Și cred că nu vă doriți nici voi :)

Traficul este important și pentru mine, nu are rost să mă pitesc după corcoduș. Dar nici pe departe atât de important încât să îl fac numai de dragul de a-l face. Așa că prefer să abordez chestii care îmi plac și despre care vreau să scriu pentru că așa vreau eu să scriu, nu pentru că trebuie și pentru că, vezi Doamne, mi-ar aduce niscaiva vizitatori în plus.

Poate greșesc, dracu știe. Dar măcar îmi asum această greșeală și, mai important, mă simt bine făcând-o :)

8 comentarii la “De ce nu scrii și tu, măh, subiecte care sunt pe val?

 1. Alex Dima Reply

  Îmi place ideea pe baza căruia lucrezi. Pentru orice blogger este important traficul însă mult mai importantă, după cum ai precizat şi tu, comunitatea în jurul căreia este construit blogul.

  Poţi să ai mulţi vizitatori, dar dacă toţi sunt din google şi timpul mediu pe site este măsurat în secunde, atunci degeaba.

 2. AS Reply

  greseala asumata e pe jumatate iertata! (oare asta sa ghideze guvernul pt atatea asumari?:d)

 3. Alina Rad Reply

  Multumim de urari, referitor la subiect, daca oamenii pun intrebarea asta, inseamna ca vor sa cunoasca parerea ta referitor la ce e pe val, chiar daca consideri tu ca nu ai aduce nimic in plus fata de ce scriu altii. Probabil considera ca de unele subiecte esti mai aproape tu, fata de cititorii tai, si prezinti mai multa credibilitate decat restul. E normal atunci sa doreasca sa stie gandurile tale.

 4. Roxana Reply

  ‘Ai de capul meu… e aşa greu să formezi un grup de oameni care îţi vizitează blogul constant şi comentează. Eu la începuturi, aveam doar blog de poezie şi proză şi chiar dacă citea lumea, nu comenta, pe principiul “Ce pot să comentez la o poezie?” . Şi iniţial eram dezamăgită, ziceam că nu le place, până am introdus tehnica “părţilor”: azi partea 1 din roman, poimâine partea a2a etc.

  Şi apoi am început să simt nevoia să-mi descarc o parte din nervi pe blog – ca auto-terapie merge excelent. Şi să scriu de ce sunt anti-sărbătorea “X”, de ce sărbătoarea “Y” mă irită şi tot aşa. Văd că până acum nu au turbat cu totul în comentarii în 2 ani, dar au timp, nu?

  Concluzia: e mai mult decât ok să fii original. Nu mulţi au calitatea asta. :D

 5. Denis Darian Reply

  Aici, oarecum iti impartasesc gandurile. Ma incadrez in exact acelas tipar, niciodata nu mi-a placut sa scriu despre subiecte pe val doar findca consideram ca oricat de original as fi fost cu siguranta nu puteam sa aduc nimic nou.

  @ Roxana, acelasi feeling il traiesc eu acum, pe blog scriu relativ mult si zic eu, de calitate insa prea putina lume se incumeta sa comenteze, e putin frustrant dar that-s it. La un moment dat m-am si gandit sa incep ceva personal, sa las la o parte proiectul ce l-am inceput, insa ..m-am ambitionat si asta e. :D

 6. Florin Anghel Reply

  E un articol despre tipurile de bloggeri. Uite aici (n-am nici o legătură cu blogul, deci nu-i reclamă). Aş zice că eşti #6. :)

 7. Tigara Electronica Reply

  Un calduros La Multi Ani pentru toate doamnele, domnisoarele, mamele, mamicile si bunicile. Iar cine are stra-bunica, sunteti tari !

  Referitor la articol, eu de exemplu scriu foarte multe pe bloguri, dar la comentarii. Am o afacere online, asa ca intre clienti si curier, mai citesc ce zice lumea. Am descoperit ca iubesc oratoria .. si mai ales oratoria online, aka blogging’ul. Doar ca am asa o mica retinere, ultimii 10 ani am trait “afara”, scapat intr-o lume nebuna si haina, iar de multe ori ma trezesc cu niste greseli gramaticale de scoala primara..ma tot gandeam..cred ca imi e asa putin, sa nu ma condamne lumea..ca de scris .. vaivai, cat as avea de scris ..

  Ce ziceti, as avea o sansa? e plina lumea de blogguri, asa ca o strategie nu ar strica..vre’un sfat? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.