Mai citiți reviste de filme? Sau imdb rulzzz?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Țin mine cu câtă plăcere răsfoiam revista (și almanahul, desigur) ”Cinema”, cum descoperam acolo o lume extraordinară, care, din cauza faptului că era în perioada ceaușistă (dap, sunt mai bătrân decât îmi place să recunosc…), mi se părea atât de departe, de parcă ar fi de pe altă planetă. Îmi amintesc că eram unul din ”abonații” unui centru de primit maculatură, unde veneam constant să văd ce reviste sau cărți a mai adus lumea pe acolo. Și rămâneam umit să văd ce lucruri frumoase arunca lumea, de la reviste precum Cinema (știu că am găsit la un moment dat, legată frumos cu sfoară, toată colecția din 1986) sau cărți (câteva din cele recuperate atunci le mai am și acum).

Am făcut această scurtă trecere prin amintirile mele plăcute din perioada aia urâtă pentru că am văzut că azi, la 19.30, la Cinemateca Union, se lanseaza numărul 9 al revistei Film Menu (de care, cu maximă rușine recunosc – poate tocmai această vină m-a făcut să scriu ce scriu acum – nu am auzit până acum). Și m-am gândit istant la ce zic în titlu. Mai citiți astfel de reviste sau the allmighty imdb.com rulz?

Redau mai jos comunicatul intergral, căci mă gândesc că sunt amatori printre voi care ar vrea să vadă și chestiuni serioase, nu amintirile mele din copilărie :)

Miercuri, 2 martie orele 19:30, la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc lansarea numărului al 9-lea al singurei reviste de cultură cinematografică din România, FILM MENU. Lansarea va coincide cu proiecția filmului “Angel” (“Îngerul”, 1937) al lui Ernst Lubitsch, cu Marlene Dietrich şi Melvyn Douglas în rolurile principale (versiune engleză fără subtitluri) în cadrul Cineclubului FILM MENU.

Dosarul acestui număr este intitulat “Autor de cinema“. Redactorii FILM MENU şi-au propus să abordeze noţiunea de auteur, pornind din puncte diferite, în funcţie de specificul operelor cinematografice ale lui Howard Hawks, Rainer Werner Fassbinder, Jean-Luc Godard, Jafar Panahi şi David Fincher.

Numărul 9 conține și un interviu amplu (15 pagini) cu realizatorul român Nae Caranfil, ale cărui filme se numără printre preferatele publicului larg din ţara noastră.

De asemenea, Andrei Gorzo continuă seria articolelor dedicate teoriilor realismului, cu partea a patra din fragmentul intitulat “Jos realismul! Sus realismul!”.

Rubrica de review conține cronici ale unor filme precum: “Black Swan” (r. Darren Aronofski), “A Religiosa portuguesa” (r. Eugène Green), “Hahaha” (r. Hong Sang-soo), “You Will Meet a Tall Dark Stranger” (r. Woody Allen), “Vénus Noire” (r. Abdellatif Kechiche), “Greenberg” (r. Noah Baumbach), “L’épine dans le coeur” (r. Michel Gondry), “Morrer como um homem” (r. Joao Pedro Rodrigues), “Carancho” (r. Pablo Trapero), “True Grit” (r. Joel & Ethan Coen).

În revistă pot fi găsite și un portret amplu al argentinianului Lisandro Alonso, unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti sud-americani ai momentului, şi un eseu intitulat Gesturi generative. De la imaginea în mişcare la mişcarea în imagine.

Nu în ultimul rând, numeroase filme prezentate în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului de Film Francez de la Bucureşti, dar şi în cadrul celei de-a 14- a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit din Bucureşti constituie subiectul rubricii dedicate festivalurilor.

Numărul 9 al Film Menu este cel de-al treilea număr consecutiv în care pe coperta 3 există un tabel de cotații, conținând 25 de titluri de filme votate de către redactorii revistei.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Mai citiți reviste de filme? Sau imdb rulzzz?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)