Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Mai citiți reviste de filme? Sau imdb rulzzz?

Țin mine cu câtă plăcere răsfoiam revista (și almanahul, desigur) ”Cinema”, cum descoperam acolo o lume extraordinară, care, din cauza faptului că era în perioada ceaușistă (dap, sunt mai bătrân decât îmi place să recunosc…), mi se părea atât de departe, de parcă ar fi de pe altă planetă. Îmi amintesc că eram unul din ”abonații” unui centru de primit maculatură, unde veneam constant să văd ce reviste sau cărți a mai adus lumea pe acolo. Și rămâneam umit să văd ce lucruri frumoase arunca lumea, de la reviste precum Cinema (știu că am găsit la un moment dat, legată frumos cu sfoară, toată colecția din 1986) sau cărți (câteva din cele recuperate atunci le mai am și acum).

Am făcut această scurtă trecere prin amintirile mele plăcute din perioada aia urâtă pentru că am văzut că azi, la 19.30, la Cinemateca Union, se lanseaza numărul 9 al revistei Film Menu (de care, cu maximă rușine recunosc – poate tocmai această vină m-a făcut să scriu ce scriu acum – nu am auzit până acum). Și m-am gândit istant la ce zic în titlu. Mai citiți astfel de reviste sau the allmighty imdb.com rulz?

Redau mai jos comunicatul intergral, căci mă gândesc că sunt amatori printre voi care ar vrea să vadă și chestiuni serioase, nu amintirile mele din copilărie :)

Miercuri, 2 martie orele 19:30, la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc lansarea numărului al 9-lea al singurei reviste de cultură cinematografică din România, FILM MENU. Lansarea va coincide cu proiecția filmului “Angel” (“Îngerul”, 1937) al lui Ernst Lubitsch, cu Marlene Dietrich şi Melvyn Douglas în rolurile principale (versiune engleză fără subtitluri) în cadrul Cineclubului FILM MENU.

Dosarul acestui număr este intitulat “Autor de cinema“. Redactorii FILM MENU şi-au propus să abordeze noţiunea de auteur, pornind din puncte diferite, în funcţie de specificul operelor cinematografice ale lui Howard Hawks, Rainer Werner Fassbinder, Jean-Luc Godard, Jafar Panahi şi David Fincher.

Numărul 9 conține și un interviu amplu (15 pagini) cu realizatorul român Nae Caranfil, ale cărui filme se numără printre preferatele publicului larg din ţara noastră.

De asemenea, Andrei Gorzo continuă seria articolelor dedicate teoriilor realismului, cu partea a patra din fragmentul intitulat “Jos realismul! Sus realismul!”.

Rubrica de review conține cronici ale unor filme precum: “Black Swan” (r. Darren Aronofski), “A Religiosa portuguesa” (r. Eugène Green), “Hahaha” (r. Hong Sang-soo), “You Will Meet a Tall Dark Stranger” (r. Woody Allen), “Vénus Noire” (r. Abdellatif Kechiche), “Greenberg” (r. Noah Baumbach), “L’épine dans le coeur” (r. Michel Gondry), “Morrer como um homem” (r. Joao Pedro Rodrigues), “Carancho” (r. Pablo Trapero), “True Grit” (r. Joel & Ethan Coen).

În revistă pot fi găsite și un portret amplu al argentinianului Lisandro Alonso, unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti sud-americani ai momentului, şi un eseu intitulat Gesturi generative. De la imaginea în mişcare la mişcarea în imagine.

Nu în ultimul rând, numeroase filme prezentate în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului de Film Francez de la Bucureşti, dar şi în cadrul celei de-a 14- a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit din Bucureşti constituie subiectul rubricii dedicate festivalurilor.

Numărul 9 al Film Menu este cel de-al treilea număr consecutiv în care pe coperta 3 există un tabel de cotații, conținând 25 de titluri de filme votate de către redactorii revistei.

3 comentarii la “Mai citiți reviste de filme? Sau imdb rulzzz?

  1. pietricel Reply

    singurele cronici de film pe care le citesc sunt cele din Dilema. In rest…IMDB rulz si o bate la fund de Irina Margareta Nistor, cu tot cu Gorzo:)

  2. SyBeR Reply

    IMDB rulz …lipsa de timp pentru reviste de genu :D

  3. romanii au talent Reply

    Daca n-ai avut ocazia sa vezi Romanii au talent, editia din 11 martie, atunci am o veste buna pentru tine : Acum poti vedea Romanii au talent editia din 11 martie in reluare, in urmatorul video!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.