Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Cine sunt cei mai influenți bloggeri locali?

Dau mai jos un nesimțit copy/paste după un comunicat al celor de la Revista Biz (sigur că-mi sunt prieteni, dar altceva vreau să vă zic) numai pentru că vreau să arăt că e mult peste ce trimit mulți PR-iști de la anumite agenții. Uneori citesc niște comunicate de zici că citesc despre mărgelele lui Hesse, să mor io, cu pixul și fișa de lectură în față…

Revista Biz organizeaza cea de-a treia editie Social Media Summit, cel mai mare eveniment  regional despre online si strategii de marketing prin social media. Evenimentul va avea loc in data de 4 martie 2010, la Iasi, Hotel Unirea.

Pe o piata ce numara peste 2,4 milioane useri Facebook, 3 milioane cititori de bloguri, peste 40,000 conturi Twitter si peste 370,000 conturi in reteaua LinkedIn, social media devine, la costuri incomparabil mai mici, mediul preferat de transmitere si comunicare a experientei de brand. Cel de-al treilea episod al seriei originale Biz Social Media Summit ne duce in Iasi, la o intalnire extraordinara intre bloggeri, specialisti in social media si comunitatea regionala de business din Moldova.

“Suntem incantati ca organizam aceasta editie a Social Media Summit la Iasi. Ne asteptam ca evenimentul sa aiba impact si sa genereze dezbateri de calitate, cel putin la fel ca primele doua editii, cele din Cluj si Timisoara” declara Marta Usurelu, Redactor sef Biz.

In premiera in Romania, revista Biz si Zelist au realizat Top100 Bloggeri Regionali, clasament care prezinta cei mai importanti bloggeri din Romania, clasificati pe regiuni. Rezultatele acestui clasament vor fi anuntate in prima sesiune a evenimentului.

“Fenomenul socia-media inseamna in primul rand descentralizare. Daca in planul continutului asta inseamna mii si mii de nise care pot fi ocupate, in planul emitentilor componenta geografica mi se pare foarte-foarte importanta. Pentru ca o parte importanta a succesului celor mai vizibili vectori din social-media este data tocmai de apropierea fata de cititori.” declara Catalin Tenita, Managing Partner TreeWorks. “Ii citim pe X sau  Y, avem incredere in ei pentru ca duc aceeasi viata ca si noi. De aceea cred ca e foarte important sa descoperim influentatorii locali. Iar analiza componentelor regionale ale social media .ro (inclusiv topul) tocmai asta isi propun sa faca.” mai adauga Tenita.

Intre speakerii evenimentului si-au confirmat prezenta cativa dintre cei mai influenti bloggeri si specialisti in social media din Bucuresti si din Iasi, care vor prezenta mecanismele din spatele retelelor sociale si cum pot fi acestea folosite in strategiile de marketing si brand awareness pentru companii. Si-au confirmat prezenta: Cristian Manafu, Social Media Consultant, ProdigyPR, Cristian China-Birta, Antreprenor online, Bobby Voicu, Blogger & Antreprenor online, Ciprian Gavriliu, Fondator PlayTheBalls, Marius Sescu, Marketer & Blogger, Claudiu Florea, Managing Partner Wunderkid, Adrian Monoranu, Marketing Consultane ExpertiOnline.ro, Catalin Tenita, Managing Partner TreeWorks.

4 comentarii la “Cine sunt cei mai influenți bloggeri locali?

 1. DrCriss Reply

  Deci ne vedem acolo. Sau poate mai devreme dacă faci vreun popas în Roman :)

 2. Manuel Reply

  Inseamna ca la anul se face Social Media Summit in Brasov? Din cate inteleg eu localizarea geografica a influencerilor ar ajuta la o vanzare mai buna a produselor. ?Tare as vrea sa aflu daca de exemplu ardelenii prefera masinile mai mult ca altceva sau daca muntenii cumpara mai multe haine. Banuiesc ca sunt diferente regionale. Pacat ca nu pot ajunge, asa ca iti urez distractie mare pe acolo.

 3. Kriogen Reply

  C`ya there :)

 4. Gabriela Enescu Reply

  @Manuel. Editia Social Media Summit Brasov va avea loc chiar anul asta, in iunie :) Aici sunt toate – http://www.bizforum.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.