Cine sunt cei mai influenți bloggeri locali?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dau mai jos un nesimțit copy/paste după un comunicat al celor de la Revista Biz (sigur că-mi sunt prieteni, dar altceva vreau să vă zic) numai pentru că vreau să arăt că e mult peste ce trimit mulți PR-iști de la anumite agenții. Uneori citesc niște comunicate de zici că citesc despre mărgelele lui Hesse, să mor io, cu pixul și fișa de lectură în față…

Revista Biz organizeaza cea de-a treia editie Social Media Summit, cel mai mare eveniment  regional despre online si strategii de marketing prin social media. Evenimentul va avea loc in data de 4 martie 2010, la Iasi, Hotel Unirea.

Pe o piata ce numara peste 2,4 milioane useri Facebook, 3 milioane cititori de bloguri, peste 40,000 conturi Twitter si peste 370,000 conturi in reteaua LinkedIn, social media devine, la costuri incomparabil mai mici, mediul preferat de transmitere si comunicare a experientei de brand. Cel de-al treilea episod al seriei originale Biz Social Media Summit ne duce in Iasi, la o intalnire extraordinara intre bloggeri, specialisti in social media si comunitatea regionala de business din Moldova.

“Suntem incantati ca organizam aceasta editie a Social Media Summit la Iasi. Ne asteptam ca evenimentul sa aiba impact si sa genereze dezbateri de calitate, cel putin la fel ca primele doua editii, cele din Cluj si Timisoara” declara Marta Usurelu, Redactor sef Biz.

In premiera in Romania, revista Biz si Zelist au realizat Top100 Bloggeri Regionali, clasament care prezinta cei mai importanti bloggeri din Romania, clasificati pe regiuni. Rezultatele acestui clasament vor fi anuntate in prima sesiune a evenimentului.

“Fenomenul socia-media inseamna in primul rand descentralizare. Daca in planul continutului asta inseamna mii si mii de nise care pot fi ocupate, in planul emitentilor componenta geografica mi se pare foarte-foarte importanta. Pentru ca o parte importanta a succesului celor mai vizibili vectori din social-media este data tocmai de apropierea fata de cititori.” declara Catalin Tenita, Managing Partner TreeWorks. “Ii citim pe X sau  Y, avem incredere in ei pentru ca duc aceeasi viata ca si noi. De aceea cred ca e foarte important sa descoperim influentatorii locali. Iar analiza componentelor regionale ale social media .ro (inclusiv topul) tocmai asta isi propun sa faca.” mai adauga Tenita.

Intre speakerii evenimentului si-au confirmat prezenta cativa dintre cei mai influenti bloggeri si specialisti in social media din Bucuresti si din Iasi, care vor prezenta mecanismele din spatele retelelor sociale si cum pot fi acestea folosite in strategiile de marketing si brand awareness pentru companii. Si-au confirmat prezenta: Cristian Manafu, Social Media Consultant, ProdigyPR, Cristian China-Birta, Antreprenor online, Bobby Voicu, Blogger & Antreprenor online, Ciprian Gavriliu, Fondator PlayTheBalls, Marius Sescu, Marketer & Blogger, Claudiu Florea, Managing Partner Wunderkid, Adrian Monoranu, Marketing Consultane ExpertiOnline.ro, Catalin Tenita, Managing Partner TreeWorks.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Cine sunt cei mai influenți bloggeri locali?”

  1. Inseamna ca la anul se face Social Media Summit in Brasov? Din cate inteleg eu localizarea geografica a influencerilor ar ajuta la o vanzare mai buna a produselor. ?Tare as vrea sa aflu daca de exemplu ardelenii prefera masinile mai mult ca altceva sau daca muntenii cumpara mai multe haine. Banuiesc ca sunt diferente regionale. Pacat ca nu pot ajunge, asa ca iti urez distractie mare pe acolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)