Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Cum vi se par marțișoarele homemade?

Io sunt fan de ele. Bine, e drept că nu le analizez artistic, că nu mă pricep decisiv la astfel de lucruri :D Dar parcă au un alt feeling, sunt mai simpatice, că nu știu cum să le zic altfel :)

Spre exemplu, uite-i pe cei de la MonkeyMade, de care zic pentru că (foarte simplu) mi-au trimis un mail să mă întrebe ce părere am. Drept pentru care îi iau ca obiect de studiu și ca punct de pornire în discuție. Produsele de acolo îmi plac, căci, după cum ziceam, îmi plac astfel de realizări ”individuale”. Dar nu înțeleg nici să mă bați de ce au ales blogspotul pentru a le expune. Poate că sunt eu subiectiv, dar blogspotul a ajuns să mă irite teribil. Se încarcă teribil de greu, mai ales când e vorba de multe poze, cum e cazul de față, a pune comentarii îți testează nervii și răbdarea de internaut, iar ca design, dă-i pace… Mai ales în zilele noastre când sunt atâtea alte soluții mult mai de comitet. În fine, este decizia lor să folosească blogspot, cum e decizia mea să nu îmi placă.

Aștept părerile voastre. Căci io sunt unul singur, firește :D

PS. Astăzi începe la Muzeul Țăranului Român târgul de mărțișoare. Decât să cumpărați prostioare de pe marile bulevarde, mai bine faceți un mic efort și cumpărați ceva de colo :)

9 comentarii la “Cum vi se par marțișoarele homemade?

 1. Manuel Reply

  Trebuie sa iau si eu un martisor. Nu am cui sa-l dau, dar sa fie. La faza cu blogspot, ar trebui sa instaleze un script sa spoata oamenii comenta cu id-ul de Twitter sau Facebook. Doua clicuri si gata. Evit si eu blogspot ca ciuma. Ei au pus acolo pentru ca e platforma gratuita. Am avut si eu pe blogspot, dar am renuntat. Cat despr emartisoare home made, este o idee numai buna sa oferi asa ceva. In primul rand pentru ca este diferit de chilipirurile din piata. Nimic nu e mai frumos decat ceva la care se vede ca s-a lucrat cu drag. Bravos MonkeyMade.

 2. soro Reply

  Felicitari tuturor celor carora le face placere (si sunt in stare) sa creeze asemenea opere pentru a ne scoate din jungla martisoarelor de cacat conventionale.

  Si cum jumatatea mea (mai frumoasa si mai talentata) este “in domeniu”, am zis ca, decat sa pun un comment cat un post, mai bine folosesc blog(spot)-u’. Macar asa sunt “fortat” sa mai adaug cate un post.

 3. Glappy Reply

  am vazut si martisoare kitsch-oase rau de tot,dar am vazut si martisoare foarte faine.Oricum prefer chestiile handmade, cel putin sunt facute manual,sunt unicat si sunt ceva mai special.

 4. i4ever Reply

  Martisoarele handmade sunt unice si mult mai frumoase..

 5. Radu Oncescu Reply

  Daca sunt homemade , handmade , au si o valoare sentimentala pentru ca stii ca in crearea lor s-a investit si sufletului artistului.
  Uite un exemplu
  Expo Handmade “FloareDeSuflet” 2011 http://bit.ly/evvKta

 6. Radu Oncescu Reply

  sufletul*

 7. Ioana Reply

  Adevarul este ca am uitat, marea majoritate, sa ne bucuram de lucruri marunte dar frumoase si daruite/create cu suflet. Am renuntat la creativiate, simplitate, rafinament, simtire in favoarea unui fapt comercial care ne-a acaparat pana si traiul. Cati dintre noi isi mai amintesc cum in copilarie desenam si confectionam, din imaginatia noastra cat mai fantezista, acele mici simboluri ale vietii, frumusetii si aprecierii? Acest lucru ar trebui sa il insemne un martisor, gandul pur de bucurie si seninatate nu un obiect kitschos care se doreste a ne reprezenta grandomania.
  Am colindat si eu zilele trecute pe la tarabele la care se vindeau martisoare. De la cele mai minimaliste pana la cele mai viu colorate si impodobite martisoare, toate isi asteptau cumparatorii. Si cu toate ca erau o sumedenie de martisoare care iti umpleau privirea am constatat cu stupoare ca nici unul, macar unul pierdut pe un colt de masa, nu erau handmade. M-au dezamagit total martisoarele facute in serie de tovarasii nostri de monopol si cu atat mai mult martisoarele aflate la super-oferta ramasa din anii trecuti.
  Categoric martisoarele handmade sunt originale, au personalitate, sunt creative si sunt mult mai reprezentative , dar cati dintre noi stiu sa le aprecieze insemnatatea?

  • Chinezu Reply

   @Ioana
   Ai dreptate. Uite, ma gandeam si la martisoarele realizate din pietre naturale. Care sunt de 100 de ori mai frumoase decat chestiile alea pe care le vedem pe tarabe. Si totusi lumea nu prea le cauta…

 8. Ioana Reply

  Lumea cauta lucruri lucioase si fara semnificatie (cu stupoare am vazut pana si masinuta , castel, papusa Barbie, poseta, pantofi cu toc pe post de martisor)si uita sa “simte”.
  Cred ca ideea acestui material ar fi sa ne mobilizam, cei care mai credem in puritatea si frumusetea simbolistica a martisoarelor, sa le confectionam singuri , acasa. Oare mai avem capacitatea creativa de a fi bogati cu sufletul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.