În atenția tovarășei Renate Weber

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Tovarășa,

Am aflat cu tristețe că m-ați făcut mincinos pe pagina dumneavoastră de facebook. Recunosc că eram tentat să scriu această postare la caterincă și să pun titlul ”Stimată tovarășă Weber, tu Renată” și să fac mișto de afirmațiile aiuritoare pe care le-ați făcut la adresa mea. Și ar fi ieșit ceva lovitor, care ar fi creat mult amuzament și, în ceea ce vă privește, multă enervare. Numai că am stat nițeluș și m-am gândit și mi-am zis, eu în mintea mea ce puțină, incomparabilă cu imensitatea unei minți weberiene, desigur, că ce ați comis dumneavoastră e mult mai grav decât un jenant dat cu părerea. Pentru că una e să mă facă mincinos pe degeaba un ciuriburi de pe net și alta e să fiu făcut mincinos, fără probe și fără o minimă documentare, de un europarlamentar, judecătoare ad-hoc la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg (sic!) și de un avocat, așa cum vă puneți dumneavoastră pe cartea vizită. Așa că am decis să vă scriu această scrisorică publică la modul mai serios. Pornind de la motivația că dacă și dumneavoastră, ditai imensitatea juridică, aduceți acuze de astea pe nimic, atunci ce pretenții să avem de la colegul dumneavoastră Becali? Bun, e drept că vastitatea cunoștițelor juridice pe care le posedați nu are nici o legătură cu minimul bun simț, dar asta e altă poveste și, după ce am văzut, nu mă bazez că o puteți măcar pricepe.

Dacă îmi permiteți, aș dori o punere în perspectivă, pentru ca cei care citesc aceste rânduri să înțeleagă care e gâlceava în care dumneavoastră mă faceți mincinos. În urmă cu vreo 2 săptămâni am plecat la Bruxelles invitat de cei de la Revista Biz să îi ajut să facă un număr special cu capitala Belgiei. Motivul prezenței mele era că mă mai pricep cât de cât la politică și urma să mă ocup de niște interviuri cu europarlamentari. Ceea ce am și făcut. Inclusiv cu dumneavoastră, căci recunoașteți că v-am părut simpatic și că, mulțumim frumos, doamnă, v-ați rupt vreo 40 de minute din prețiosul dumneavoastră timp ca să ne oferiți galactica șansă de a vă lua un interviu. Bun, dar de aici începe supărarea dumneavoastră. Căci mă acuzați că nu v-am informat, atunci când am făcut interviul, că revista ar fi fost sponsorizată de Roșia Montana Gold Corporation sau ceva de genul acesta. Moment în care, cu o scârbă masivă pentru că m-ați făcut mincinos fără a avea minimul bun simț să vă documentați, fac următoarele precizări:

1. Eu nu sunt angajatul Revistei Biz, ci un colaborator care îi ajută din când în când și care nu ia nici un ban pentru asta. În această calitate chiar nu sunt la curent cu acționariatul, finanțatorii, ce reclame intră, ba nu știu nici celelalte materiale care o să apară în revistă. Nu e treaba mea să știu asta și mi se pare aberant să cer astfel de informații, lucru care dumneavoastră vi se pare imperios necesar și care spune despre dumneavoastră că sunteți un liberal atât de modern încât mă doare partea dorsală a curții, dacă îmi permiteți.

2. M-ați făcut mincinos pentru că nu v-am spus că o să apară nu știu ce cu Roșia Montana în revista. Precizez, cu scârba de rigoare, că la ora la care am făcut interviul cu dumneavoastră tot ce știam, auzită la o bere sau la o cafea cu cei de la revistă, era că o să fie un interviu cu nu știu ce mare sculă de la RMCG, care avea sediul în Bruxelles, ceva de genul. Nici nu am dat importanță amănuntului, treaba mea era să mă ocup de Parlamentul European. În rest nu m-a interesat. Dar și dacă aș fi știut, mi se pare de un liberalism jenant să îmi reproșați că nu v-am informat despre un lucru care înseamna bucătăria internă a revistei. Dacă asta înseamnă, în lumina imensei dumneavoastră științe despre drepturile omului and shit (și care, repet, nu are nimic de a face cu bunul simț, după cum ați dovedit-o), a colabora cu presa, atunci aștept cu mare interes re-înfiițarea Comitetului Central al Cenzurii în România, unde ați avea șanse teribile să prindeți președinția pe viață.

3. Îmi reproșați că, vezi Doamne, ar fi trebuit să știu că sunteți o înfocată adversară a proiectului Roșia Montana și că (ioi, vai, iui) ar fi trebuit să fac io legătura dintre poziția în care v-ați încrâncenat și faptul că io am venit la dumneavoastră pentru a discuta strict de activitatea din Parlamentul European. Sunteți amuzantă, desigur, când pretindeți așa ceva. Poate că, pe logica asta, ar fi trebuit să știu că vă plac blonzii și nu bruneții, ca nu cumva să apară în revistă vreun brunet, că faceți alergie la așa ceva. Sau că sucul de portocale vă face rău la umori și, drept urmare, să renunțe revista la un contract de publicitate cu un producător al unui astfel de suc. M-am distrat la pretenția asta, de un liberalism devastator.

4. Spuneți că un ”alegător (la propriu)” v-a spus cum că revista a fost susținută de RMGC și că așa ați simțit în interiorul liberal pe care îl posedați să mă faceți mincinos, deși inițial tare v-am plăcut (deși nu sunt blond). Dați-mi voie să mă cutremur în față simțului infernal al înțelegerii dintr-o clipită de care dați dovadă dacă din ce vă spune un alegător ați înțeles tot și dincolo de tot. Dar, chiar dacă e așa, tot nu înțeleg de ce m-ați făcut mincinos pe mine, cu atâta nonșalanță și cu lipsă de bun simț. Dacă aveți vreo problema cu revista, vorbiți cu șefii de acolo, cu sponsorii, cu dracu lacu, dar nu mă faceți mincinos pe mie, maiestatea voastră jurisprudențiotilibicistrozatoare.

5. Puneți problema în termeni de cine ce a avut de câștigat. Așa sunteți obișnuită, probabil, să vă întrebați mereu ce ați câștigat. Eu nu obișnuiesc. Dar fac o excepție pentru dumneavoastră și o să vă spun ce ați câștigat: disprețul meu față de ceea ce face și zice de acum Renate Weber, europarlamentarul, avocatul și judecătorul european care și-a permis să mă facă mincinos fără a avea nici o probă.

Închei prin a vă spune că analizez posibilitatea de a vă da în judecată. Nu pentru că nu aș avea ce face (vorba unui amic ”bă, dacă ai ajuns să te uiți și tu în gura lui Weber…”), ci pentru că, la nivel de principiu (mai știți termenul ăsta? sigur l-ați învățat în școală) a considera pe cineva vinovat fără a încerca să îi acorzi, măcar așa de sanchi, prezumția de nevinovăție este, pentru somitatea europeană care începeți să nu mai fiți, un mare și jenant semn de întrebare, care ar putea crea un precedent.

Sigur că o soluție de bun simț (ah, ce naiv pot fi, mincinosul dracului care sunt) ar fi să vă cereți scuze pentru mizeria pe care ați comis-o. Dar știu că această cerință este de o futilitate irefutabilă când vine vorba de măreția drepturilor omului și a studiilor juridice de pe care v-ați cocoțat ca să mă faceți mincinos.

Al dumneavoastră mincinos scârbit,
Cristian China-Birta

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

48 thoughts on “În atenția tovarășei Renate Weber”

 1. pesedistul de serviciu

  Analizeaza tu posibilitatea datului in judecata pana te plictisesti , p e urma ia niste beri si calmeaza-te , se pot spune multe altele si mai frumoase despre oricine , mincinos e un fleac, zau asa. Partea dorsala a curtii e cam singura parte cu care gandesti cand scrii ca mitocanul despre o femeie. Cat despre faptul ca “tovarasa” te-a lasat sa adaugi pe Facebook cam tot ce ti-a traznit printre carliontii gelati , e si asta o dovada de magarie din partea ei, nu-i asa ? Oricum ai ales bine categoria “Ghertoi”, autocritica iti face cinste.

 2. @pesedistul de serviciu
  din start apreciez coaiele pe care le ai cand comentezi anonim
  este o dovada si asta de un liberalism devastator, sa scuipi pe cineva din anonimitatea in care iti viermuiesti viata
  daca ti se pare ok sa fiu facut mincinos, atunci ti-o meriti pe tovarasa weber
  iar daca mi-ar fi moderat comentariile ar fi fost minunat, ca arata inca o data liberalismul ei imperial
  numai ca nu cred ca stie cum sa faca asta, ca altfel nu mi le-ar fi lasat
  cat despre tine, iti urez sa iti creasca niste coaie, cat de mici acolo, ca sa iti asumi cand comentezi
  te las sa existi aici pe blog la mine, pentru ca altfel esti zero barat, tu nu existi, esti anonimul perfect, care nu conteaza pentru nimeni si care isi suge singur frustrarile si zice ca sunt batoane de ciocolata

 3. Bineinteles ca dupa ce am citit articolul: facebook.com, search renate weber ( uite cum isi face publicitate prin blogosfera pe spatele tau de mincinos! ) . Deoarece pe facebook nu puteam comenta si nici nu-mi doresc sa fiu la curent cu ce se scrie pe acolo, doresc sa-mi prezint aici opinia. Am citit si comentariile, majoritatea acuzandu-te ca de ce nu te-ai interesat care e profilul celui caruia ii iei interviul. Dilema mea e urmatoarea: daca ea este o persoana publica atat de importanta – incat isi permite sa aiba pretentiile respective, de ce nu si-a pus echipa ce o are in spate sa verifice cu cine are interviu? Mai ales, ca ea a afirmat ca revista BIZ a pierdut-o ca cititor, deci ea citea inainte revista, dar dupa ce a aflat, gata nu mai citeste revista. In fine..am vrut doar sa mentionez ca nu sunt de acord cu acuzele de genul: de ce n-ai verificat, atunci cand la fel de bine poate verifica si “partea vatamata” .
  Draga Chinezule, daca un europarlamentar te face mincinos, inseamna ca i-ai cazut cu “tronc” , tind sa cred ca e un compliment ce se face des intre parlamentari si nu prezinta conotatii negative! :)

  PS: asa am aflat si eu cine e renate weber, nu ca as fi fost interesata.. :)

 4. cam overkill (citeste: lung) textul pentru o magarie de-a europarlamentarei, sincer, dar ai dreptate. ar trebui sa stii mai bine ca sunt niste fite pana la cer cu oamenii astia. vedetismul e in floare si cu chestia asta nu faci decat sa-i oferi publicitate (chiar si negativa) unei persoane care, din perspectiva politicii dambovitene si a impresiei publice, umple rolul de zero acolo. si nu ma refer la ea in mod special, ci la europarlamentari in general.

 5. Doamna în cauză se dă liberală ??? După atitudine, este democrat-liberală, soră cu toţi portocaliii plini de fiţe şi uşurinţă maximă în jigniri.

 6. @Monica
  imi cer scuze ca te-am facut sa iti bati capul cu niste lucruri care nu te pasioneaza
  dar iti multumesc pentru ca ai inteles exact ce am vrut eu sa spun :)

  @mihnea
  mah, trebuia sa zic ceva, ce dracu…
  dar, e drept, aici iti dau dreptate, puteam bea o bere in loc sa scriu atata :))
  ca oricum nu o scot pe tovarasa sau pe ciracii ei din ale lor
  e doar asa, vorba aia, de principiu, ca nu aveam voie sa tac la asa ceva :)

 7. Ma suprinde, intr-un mod NEplacut, abordarea doamnei Renate Weber, la nivelul respectarii unor principii fundamentale pt un jurist, recte “prezumtia de nevinovatie” !!
  Fapt pentru care, desi mi-s Liberal, desi am cunoscut-o in multe ocazii private, politice sau in vizita facuta la Bruxelles in 2008 la Parlamentul European avand, in general, o impresie buna despre domnia sa, mult peste media din politichia mioritica…
  Voi avea, un punct de vedere, fata de acest gest, pe blogu-mi…

 8. domn Chinezu, mie mi se pare sincer ca exagerezi. Si dna Weber exagereaza, evident, mai mult decat tine, si-ntr-o mare masura iti inteleg reactia. Dar cred ca daca ai putea sa te distantezi si sa privesti obiectiv intreaga situatie ai observa cum arata de fapt povestea si-n afara de niste concluzii si invataminte pe care sa le tragi, plus niste respect pe care sa-l scazi pentru diverse persoane implicate in poveste, sa treci peste situatie netulburat :)

 9. Lăsând deoparte inutilitatea persoanei…tu chiar crezi că merită să-ţi baţi capul cu aşa ceva? Ăştia nu au respect pentru nimic, în plus m-ar mira ca justiţia din ţara asta să-ţi dea dreptate, pentru că ştim în mâna cui se află şi cum este ea subordonată. Asta este. Udrea nu e prima şi nici ultima cu atitudine de ţaţă, au mai fost şi Ridzi, acum e doamna Weber, mai sunt de ăştia care te mint în ochi, cum făceau comuniştii pe vremuri. Ăăă, scuze, cum fac şi acum :))

 10. @Ligia Adam
  o sa te vad io daca o sa fii asa de zen cand o sa fii facuta mincinoasa asa pe degeaba
  dupa ca o sa ti se intample asta, atunci sa vii la mine sa iti dau sfatul pe care mi-l dai tu acuma
  deal? :)

 11. @BogDan
  mah, stiu ce zici, dar nu puteam sta fara sa imi precizez pozitia
  macar asa, vorba aia, de principiu
  adica sa fiu facut mincinos pe degeaba de cineva care e mare scula europeana pe justitie and shit e prea mult, mah, nu puteam sta fara sa zic nimic

 12. nu zic nu. Sper sa n-ajung, imi imaginez ca nu-i deloc placut :)
  Spun doar ca acum-acum esti prea “infierbantat” si pui prea mult la suflet si te consumi prea tare. Din nou zic – e firesc. Dar noi stim cum a fost si or stii si altii. Si toti oamenii cu capul pe umeri care citesc ambele parti ale povestii (sau chiar si una dintre ele, dar o citesc lucid) sunt in masura sa traga singuri concluziile corecte. Nu-ti mai bate capul cu restul, ca aia nu prea conteaza. Zic :)

 13. Am avut si eu o problema aproximativ la fel de curand cu cineva dar am rezolvat-o in particular. Ii era greu individei sa-ti trimita un mesaj privat inainte de a trage concluziile? Sigur s-ar fii explicat neintelegerile in cateva fraze si acum nu eram nevoit sa comentez la acest articol.

  Vreau doar sa-i atrag atentia individei asupra faptului ca acesta situatie e similara cu diferentele de opinie dintre parlamentari, adica nu e nimic grav ca in aceeasi sedinta parlamentara sa fie dezbatute doua probleme contrare, care se bat cap in cap si la fel nu e nimic grav ca interviul ei sa apara in aceeasi revista cu o reclama la ceva ce ea nu agreaza.

 14. @Ligia Adam
  ca de obicei, esti o simpatica
  multumesc :)

  @Marchis Ionel
  ai dreptate, exact asta e chestia
  era greu sa ma intrebe inainte de a ma face mincinos, bai, fraiere, care e de fapt faza?
  greu, mah, ca tovarasa e europarlamentar si judecator european, nu are vreme de pulimea din care fac eu parte

 15. Politica… acesta interesanta epopee. Face si tanti asa ce stie mai bine: da cu parul si cu vorba aiurea, ca doar e politican, inainte de a fi om sau orice altceva. Chinezule, bine zise-si. Ca si euroblablabla, ce e acolo, trebuia sa stie toate dedesubturile, sa stie cine si ce vorbeste cu ea. Nu oricine ajunge acolo. Se pare ca ii place teatrul. Sa-i stea PE intr-o rana, de tanti desteapta si simtita (not) ce e.

 16. @chinezu,
  nu am citit revista, ma stiti ca sunt anti-mgc, deci ma exprim doar pe gestul doamnei Weber.
  Acuzatia ei este de condamnat, pen ca
  1. daca un om politic este anuntat din timp de solicitarea de interviu atunci este obligatia lui sa analizeze cererea venita de la jurnalist in functie de diferite criterii. Daca tu om politic nu vrei surprize iti iei masuri inainte de intrevedere nu dupa. Dupa modul de gandire al doamnei Weber, sa nu apara intr-o revista cu partizanii unui proiect, atunci poate sa si renunte la cetatenia romana pe motiv ca sunt si romani care sprijina proiectul.

  2. agravant e ca nu a luat intai legatura cu redactia si a aruncat acuzatia pe fb.

  Punctul 2 este important pentru ca de fapt pe doamna Weber nu o intereseaza impresia facuta la publicul din tara sau sa se certe cu conducerea revistei BIZ, ea este sensibila probabil la cei din Bruxelles la care ajunge revista.
  Din pacate, la mijloc ai fost tu si de fapt se putea intampla oricui din blogosfera, asta e morala, de fapt esti pe cont propriu, mai mereu si cu siguranta mai ales atunci cand proiectul este lansat.

 17. D-le Chinezu(citez pe manuela mitrea) daca stam stramb si judecam drept si acceptam ca ai mintit, ai mintit o singura persoana, pe liberala renate, e ok. liberala renate fruntasa a aliantei DA a mintit un intreg popor sprijinind si catapultand , stim noi pe cine, un personaj mai mult decat indoielnic, frate geaman cu minciuna! si nu numai ca l-a catapultat dar l-a si servit cu obedienta incasand bani publici din pozitia de consilier. in ce parte inclina balanta minciunii? pe mine unul ma scarbeste atat tupeu al unor asa zisi corifei de civism dar care nu fac decat sa pape bani produsi de altii! exemple sunt destule!

 18. @Manuel
  asta este, ce sa mai zic acuma, daca m-a mancat undeva sa o deranjez pe tovarasa cu un interviu, acum trag ponoasele europarlamentare…

  @Semanticus
  pai tocmai ce zici tu e chestiunea in cauza, faptul ca m-a facut mincinos
  cat despre rosia montana si legaturile companiei cu revista, care or fi ele, o sa ma interesez si eu
  dar nu ca sa condamn pe cineva, ci doar ca sa stiu si sa pot lua o decizie in cunostinta de cauza
  cam cum trebuia sa faca tovarasa inainte de a improsca

 19. Afli si eu cu ocazia asta ca revista BIZ este sustinuta de RMGC. Chiar nu stiam.

  Cat priveste reactia doamnei Weber, mi se pare exagerata. In mod normal este treaba consilierilor unui europarlamentar sa il informeze pe acesta cu privire la asemenea detalii iar europarlamentarul poate refuza, politicos, interviul. Nu este nici normal si nici moral sa accepti un interviu si dupa aceea sa-l faci mincinos pe realizator.

  Numai bine.

 20. Chinezule, –jurisprudentiotilibicistrozatoare– ma terminasi cu acest cuvant :)))) esti total, daca nu o stiai deja :) iar acum, ma scuzi, ma chinui sa incerc sa incerc sa intorc acest cuvant pe invers, de la coada la cap, fara bfoaie in fata mea , in prtopriu-mi stil :)
  revenind la supararea ta, ce ai avut de spus, ai spus. Poti fi linistit. Chiar nu se merita sa te mai consumi.
  dar io am senzatia ca aici ceva nu pusca!

 21. Am vazut-o si eu pe cucoana asta mai ieri pe TV.
  Tare antipatica e… si mi se pare si proasta.
  Cum au ajuns astia in Parlamentul European? Cu exceptia la vreo 2 europarlamentari (CVT – care cat de cat are o cultura, Cezar Preda parca, o mai fi vreunul..) restul parca sunt niste reziduri ale vietii politice interne: EBA, Gigi, Weber, nevasta lu’ Antonescu -Valean.
  Bag seama ca s-a mers pe cumatrii si interese clare si vadite in PE; EBA fiica presedintelui, nevasta lui Antonesc, Becali trimis la interes ca sa nu stea in puscarie, etc.
  Iar Plesu si Liiceanu freaca menta la TVR (o freaca bine, adica au o emisiune f. interesanta) in loc sa reprezinte tara.

 22. @Marius N
  te-as ruga sa ai mai multa grija la alegerea cuvintelor
  nu de alta dar nu as vrea sa intru in jocul pe care tocmai ce l-am acuzat, acela al aruncarii de jigniri cu mare usurinta
  multumesc pentru intelegere

 23. @chinezu – Stai, că a spus că i se pare proastă. Cum să formuleze altfel? Şi mie mi se pare proastă, o centuristă politică, un nimeni care sper că va dispărea la cutia de gunoi a istoriei imediat ce va putea fi desprinsă de pe scaunul pe care a urcat-o mizeria numită algoritm politic…
  Nu, pe bune, ne exprimă frumos, dar ce poţi folosi în loc de proastă? Englezii au mentally challenged…

 24. @chinezu Ah, politica. Vasazica un politician ii acuza pe altii de minciuna, isn’t that nice? N-o stiu pe aceasta doamna Weber, dar mi-am facut un obicei din a eticheta politicieni si nu cred ca vreunul merita timpul irosit scriind articolul asta.

 25. domnule Chinez :) dumneavoastra aveti impresia ca distinsa doamna Weber isi va cere public scuze pentru greseala pe care a facut-o? Eu, sincer ma indoiesc. Dar sunt de acord cu toate punctele prezentate de tine mai sus :) si nu te mai enerva ca iti consumi energia aiurea:)

 26. Of , maica ce durere! :) Al nostru drag roman, Chinezu, vrut sa-i raspunda acuzatiilor pe nedrept aduse de Madame Weber, pe aceeasi cale. Insa cum Madame Weber face parte din clasa politica ce reprezinta Romania la Bruxelles, s-a creat aceasta polemica cu iz politic ce are ca si caracteristica principala eternitatea. Discutii ce au la baza politica, nu se vor termina vreodata :) In alta ordine de idei, nu mi se pare deloc etic si moral sa jignesti.
  @Chinezu, personal, gasesc foarte echitabil gestul tau de a-i scrie aceasta scrisoare publica dnei Europarlamentar.

 27. Saptamana trecut s-a intamplat ca un ziarist sa vina la gradinita fiului meu. Afland ca are blog, a ales sa scrie despre el, ba chiar sa-l introduca si in titlul articolului, toate acestea fara sa intervina cineva pe langa reporter. Rezultatul? Cativa parinti s-au deranjat ca i-a fost acordata atentie, desi este printre cei mai mici, ca sa-i fie ceruta socoteala autoarei pentru ca nu a scris egal, despre toti.
  Eu o respect pe doamna Renate Weber, atat cat am putut sa o cunosc din televizor, insa cred ca s-a grabit sa se razbune pe primul pe care l-a vazut in fata, ca atunci cand “se supara magarul pe sac”.
  As indrazni o intrebare… Doamna Corina Cretu ti-a reprosat ceva?

 28. sa-ti zicem doar “bine-ai venit in lumea politicii romaneasti” ar fi cam putin. ar fi si un proverb romanesc cu recipientul din care mananca animalele. dar ne temem sa nu ne intelegi gresit. serios vorbind aveam o parere buna despre renate weber, ne-am bucurat ca ii putem adresa intrebari prin intermediul tau. singura noastra explicatie ar fi ca ei au semnale certe (!) ca vor veni la putere si cand esti la putere incepi sa uiti cine te-a sustinut si incepi sa uiti pentru ce motiv aui vrut sa ajungi acolo sus. dincolo de gestul absolut nefiresc al doamnei, consilierii ei sunt prosti abia acum cand au sfatuit-o sa faca acest gest care o va pune intr-o lumina proasta,foarte proasta, si asta intr-o lume a online-ului, lume pe care (inca) nu o pot cenzura. sau cine stie….

 29. Daca primul instinct al dnei Weber fata de Chinezu a fost de simpatie, eu zic ca e mai bine sa se increada in propriile simturi si sa nu plece urechea la toti alegatorii, ca unii-s rosii de invidie, altii-s verzi de suparare si multi-s lila de necaz. Pacat de asa o intorsatura…

 30. Pingback: Lobi să fie dar să știm și noi « Semanticus Blog

 31. Pingback: Curvele Românie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)