Fabuloasa ”Istorie Romana”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

”Istoria Romană” scrisă de genialul Theodor Mommsen este excepțională. Am citit abia primul volum, care tratează perioada dintre înființarea Romei și până la cucerirea integrală a Greciei. O perioadă pe care, serios, ar trebui să o studiem toți cu atenție pentru că este reprezentativă pentru combinația de încăpățânare, caracter, șansă, greșeli monstruoase, vitejie, lașitate și prostie pură din viața unui mare popor.

Am citit foarte multe cărți despre romani. Pe unele le-am citit și recitit pentru motivul că am simțit că respectivii autori interpretează istoria pe sufletul meu. Și îmi erau dragi acești autori :D Și Mommsen îmi e drag acuma după ce am citit primul volum din Istoria sa. Numai că la el mă și ridic în picioare când spun asta.

Ce reușește Mommsen ca nimeni altul este punerea în context. E genial în a face așa ceva. Adică evident că știam și înainte despre războaile greco-romane, cu Filip și Perseus conducându-i pe greci, dar le știam din punct de vedere militar, dacă vreți, adică exclusiv războinic. Mommsen te obligă, însă, să vezi toate aceste și din perspectivă economică, religioasă, diplomatică, politică, din ce perspectivă vrei tu. Și, după ce citești ce scrie el, înțeleți că înțelegi :)

Cred cu maximă tărie că Istoria Romană a lui Mommsen trebuie să existe în biblioteca oricui care are cât de cât pasiune pentru istorie.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)