Dezvoltarea afacerilor sociale – Muhammad Yunus

Citesc acum o carte care, din punct de vedere strict scriitoricesc, este modestă (ca să nu zic mai mult…). Dar zău vă spun că m-ar durea fix în cot și dacă ar fi scrisă cu greșeli gramaticale cât China. Pentru că este despre ceea ce eu consider că este cea mai fantastică (allow me the forțarea asta) idee de business din ultimul secol. Citesc ce scrie Muhammad Yunus, căci despre el e vorba, cu gura căscată.

Omul ăsta a primit în 2006 Premiul Nobel pentru Pace și a fost supranumit Bancherul Săracilor. Pe mine, mai tâmpit fiind, nu prea m-a interesat atunci de ce a primit omul ăsta un asemenea premiu. Dar acum înțeleg. Și nu numai că înțeleg, dar mă și declar follower dedicat și fan pe viață. Pentru că rar mi s-a întâmplat ca din câteva pagini dintr-o carte, scrisă prost, vă rog să mă credeți, să simt că mă cutremur și că vreau și eu din tot sufletul să fac așa ceva.

Despre antreprenoriatul social știam, firește. Am apreciat niște inițiative (deși puține rău la noi), știam cu ce se mănâncă, dar nu m-a atras foarte tare nici măcar ca obiect de studiu. Probabil că nu eram pregătit încă. Și probabil că acum, când țin în mână această carte slabă scrisă de un om fomidabil, sunt pregătit să înțeleg mai mult și să încerc să fac și mai mult.

Să nu credeți că gata, deja sunt un om schimbat, că viața mea are deja deasupra capului o aură de aia bioenergetică and shit. Ce zic mai sus este doar exprimarea faptului că am realizat că am ajuns la un moment în care câteva pagini dintr-o carte mi-au zâmbit și mi-au arătat nu că direcția în care mergeam nu este bună, ci că drumul acesta pe care îl parcurg poate fi mult mai frumos. La urma urmei, o afacere socială este cea mai bună afacere posibilă. Pentru că businessul tău sunt oamenii.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Dezvoltarea afacerilor sociale – Muhammad Yunus”

 1. După ce am citit reviewul tău am cumpărat cartea. Îl citisem de pe telefon între rafturile divertei, căutând urgent un cadou. L-am nimerit :D Abia aștept s-o citesc și eu.

  1. @D
   o sa vezi ca stilul literar nu te da pe spate
   dar ce a reusit sa faca omul asta o va face :))
   multumesc pentru increderea in recomandarea mea :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.