26.04.2017

Ce aplicații de smartphone folosiți? Hai, dați cu share :D

Spun din start că această postare face parte din campania Millennium Treasure și că anunț, după cum puteți vedea mai jos, lansarea aplicațiilor pentru telefoanele mobile. Ocazie cu care vă invit să discutăm depre cum și, mai ales dacă, folosiți aplicații de genul ăsta. Și, in extenso, să faceți niște recomandări de aplicații pe care să le poată folosi și cei care nu au auzit de ele. Să fiți darnici, cum ar veni, că doar nu o faceți pe banii voștri :))

Să începem cu obiectul acestei postări, adică aplicația ”Viața ne inspiră” pentru iPhone și Android, lansată de Millennium Bank. Este o aplicație de tip ”augmented reality”, care îți arată în timp real în ce direcție se află sucursalele băncii. Ca să puteți folosi aplicația (vă dau îndrumarul, deși știu că știți ce aveți de făcut :D), descărcați Layar Reality Browser – Augmented Reality Softfware, disponibilă în App Store pentru iPhone sau în Market pentru Android. Apoi dați un search cu formula ”Millennium Bank” și pac, gata, o puteți folosi :) Adică setați distanța pe care vreți să cautați o sucursală a bancii și aplicația vă arată ce și cum.

Bun, ajunși la acest punct, vă rog să îmi dați exemple de aplicații făcute de români sau pentru produse sau servicii care folosesc augmented reality. Pentru că, dincolo de fun-ul cu care te joci cu astfel de jucării, imediat o să intrăm în vremurile în care acestea vor fi și foarte utile. Știu că pentru mulți încă e SF, dar timpul nu așteaptă, o să vedeți :)

Și dacă suntem la capitolul ăsta, ia hai spuneți ce aplicații folosiți voi, așa în general, ca să mai furăm și noi din știința voastră superioară :D

PS. Moneda buclucașa rămâne până la sfârșitul campaniei. După care vom face o analiză serioasă asupra acestui mod de publicitate. Cu punerea în context aferentă.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Niște linkuri, așa cum m-au pleznit în freza de blogger

Tu cât investești în blogging? Leapșă și sondaj

11 comentarii

 1. luni, 14 februarie 2011, 10:11

  Nu apare nimic in Layar la cautare dupa Millenium Bank.

  Răspunde
 2. luni, 14 februarie 2011, 10:17

  Din toate „straturile” care le folosesc in Layar, nu stiu daca este unul singur facut de romani. In principiu, m-am distrat cu un layer care imi arata tweeturile cu geolocation, alta e cu pozele de pe panaramio, iar ce-a de-a treia e ceva amuzant care-mi permite sa fac bannere cu ce text vreau eu. Am vazut ca prin iasi nu sunt singurul care-l foloseste, o tipa isi declara dragostea astfel undeva prin cartierul Pacurari din Iasi.

  Răspunde
 3. luni, 14 februarie 2011, 10:19

  @zaone Da-i un update la aplicatie, eventual daca iti incarca layerul si nu ai rezultate atunci mareste range-ul la maxim. Si daca nu esti intr-un oras, nu stiu daca te ajuta foarte mult.

  Răspunde
 4. luni, 14 februarie 2011, 10:25

  Am gasit, e buna ideea, insa pacat ca nu e vorba de o aplicatie proprie.

  Răspunde
 5. Tudor
  luni, 14 februarie 2011, 11:07

  Layer-ul „Scrie Pe Cer” facut de Orange e chiar misto http://t.co/DSdkcMX

  Răspunde
 6. Florin Buda
  luni, 14 februarie 2011, 11:19

  he he he !! eu mi le fac singur în Java :P

  Răspunde
 7. luni, 14 februarie 2011, 11:26

  Fain ala cu „scrie pe cer” Mersi

  Răspunde
 8. Dan
  luni, 14 februarie 2011, 12:59

  Aplicatii romanesti? Sau nu conteaza?
  Din cel romanesti, pe Android eu folosesc Hotnews, La Cinema, Ron Exchange Rates, Feroviar si DEX.
  In rest, pe langa aplicatiile de la Google mai folosesc Yahoo Messenger, Facebook, Seesmic, RockPlayer, Winamp, Astro File Manager + jocuri :)

  Răspunde
 9. luni, 14 februarie 2011, 18:21

  Din păcate nu posed un smartphone dar o să am unul cât de curând şi promit că o să vă ţin la curent cu aplicaţii.

  Răspunde
 10. sâmbătă, 12 martie 2011, 12:07

  Red Panic Button e folosita deja in Japonia pentru ca cei care intra in zonele afectate sa poata transmite locatia lor in orice moment: http://ireport.cnn.com/docs/DOC-569361

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *