24.07.2017

Promoționa-m-aș și n-am cui. Poate numa’ dopului

La un moment dat, înainte de criză, cum ar veni, părea că nu mai există produse pe care să le luăm pentru că sunt ele bune, pentru că ne plac, așa numai de dragul lor. Pentru că peste tot erau promoții. Cumpără 3 sticle de biblicioasă și primești una gratis. Ia 4 pachete de vexalinză și primești un pachet de trihnacius gratis. Achiziționează o cutie de murcioflișcă și primești o sticlă de gervaștangă. De astea, le știți, că doar am cumpărat la greu de astea numai pentru că erau la promoție, nu pentru că ne plăceau cu adevărat. Deși uneori ne gândeam noi, așa agale, cum dracu de își permit ăștia să aibă într-una promoții, cu ce marjă lucrează de la 3 ceva-uri îți dau unul gratis timp de vreo 9 luni pe an?

Răspunsul oarecum indirect l-am primit în Bruxelles. Când am cumpărat o bere (nu la promoție, ci pentru că îmi făcea cu ochiul). Și pe capacul sticlei era promoția de mai jos. Prima reacție e de ”ia, uite la fraierii ăștia de belgieni ce promoție de 3 bani au, păi la noi în Româniaaaaaaa…”. Numai că reacția de om normal este ”păi da, că asta e promoție, un piculeț acolo, ceva, nu să îmi dai ca bonus un produs care înseamnă o treime din prețul cu care mă pui să achiziționez produsele care nu sunt la promoție”. Numa’ zic.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Gata cu joaca, mă angajez. Vreau să fiu Social Media… ceva

Datul cu părerea în 2.0 sau aceste cuvinte care ne doare

5 comentarii

 1. luni, 7 februarie 2011, 11:52

  Ei hai si la noi e Pepsi 2,5+Bucovina 1,5l GRATIS! KADO! Deci ai 4l de sifon cu sirop la acelasi pret ;) Ce stiu belgienii despre marketing :))

  Răspunde
 2. luni, 7 februarie 2011, 14:26

  imi plac numele produselor din articol, cred ca te-ai gandit ceva timp. Promotiile care se fac in Romania sunt doar de luat ochiul cumparatorului ca degeaba scriu 3+1 ca tot pentru 4 produse scoti bani din buzunar, e doar ceva psihologic, romanii sun mocangii

  Răspunde
 3. luni, 7 februarie 2011, 15:43

  A fost si la noi ceva in genul asta, daca nu cumva e chiar acum printr-un supermarket. Stiu asta sigur pentru ca se uita fiica-mea pe niste pliante si mi-a atras atentia: „Uite, mami, cumperi una si primesti inca 23”. :D Intelesese gresit, desigur.

  Răspunde
 4. luni, 14 februarie 2011, 08:55

  […] niște produse și servicii în anumite momente, cum e pe dincolo, se scumpesc, pentru că la noi faza cu promoțiile e dovada că prețurile cu care ne lovesc sunt niște umflăciuni de prost gust. Și cam atât. În […]

  Răspunde
 5. marți, 15 februarie 2011, 13:27

  E acelasi principiu ca la noi. Aici nu se vand bine berile mici, daca s-ar vinde ai vedea si aici promotii exact de genul asta, 23+1.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *