Promoționa-m-aș și n-am cui. Poate numa’ dopului

La un moment dat, înainte de criză, cum ar veni, părea că nu mai există produse pe care să le luăm pentru că sunt ele bune, pentru că ne plac, așa numai de dragul lor. Pentru că peste tot erau promoții. Cumpără 3 sticle de biblicioasă și primești una gratis. Ia 4 pachete de vexalinză și primești un pachet de trihnacius gratis. Achiziționează o cutie de murcioflișcă și primești o sticlă de gervaștangă. De astea, le știți, că doar am cumpărat la greu de astea numai pentru că erau la promoție, nu pentru că ne plăceau cu adevărat. Deși uneori ne gândeam noi, așa agale, cum dracu de își permit ăștia să aibă într-una promoții, cu ce marjă lucrează de la 3 ceva-uri îți dau unul gratis timp de vreo 9 luni pe an?

Răspunsul oarecum indirect l-am primit în Bruxelles. Când am cumpărat o bere (nu la promoție, ci pentru că îmi făcea cu ochiul). Și pe capacul sticlei era promoția de mai jos. Prima reacție e de ”ia, uite la fraierii ăștia de belgieni ce promoție de 3 bani au, păi la noi în Româniaaaaaaa…”. Numai că reacția de om normal este ”păi da, că asta e promoție, un piculeț acolo, ceva, nu să îmi dai ca bonus un produs care înseamnă o treime din prețul cu care mă pui să achiziționez produsele care nu sunt la promoție”. Numa’ zic.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Promoționa-m-aș și n-am cui. Poate numa’ dopului”

  1. imi plac numele produselor din articol, cred ca te-ai gandit ceva timp. Promotiile care se fac in Romania sunt doar de luat ochiul cumparatorului ca degeaba scriu 3+1 ca tot pentru 4 produse scoti bani din buzunar, e doar ceva psihologic, romanii sun mocangii

  2. A fost si la noi ceva in genul asta, daca nu cumva e chiar acum printr-un supermarket. Stiu asta sigur pentru ca se uita fiica-mea pe niste pliante si mi-a atras atentia: „Uite, mami, cumperi una si primesti inca 23”. :D Intelesese gresit, desigur.

  3. Pingback: Ce înseamnă un salariu mare? După buzunarul vostru, zic | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.