Astăzi îl contest dur pe Groparu. În numele adevărului…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Contestație
În atenția conducerii Gold Plaza Baia Mare

Stimată dragă conducere de mall și dragă Adela,

Subsemnatul chinezu, cunoscut și cu numele mirean de Cristian China-Birta, depun prezenta contestație, mânat de un sentiment civic de maxim angajament și nu, cum ar putea crede răuvoitorii cei neîncrezători în principii omenești înalte, de ciudă că am pierdut nu știu ce competiție. O fac pentru că așa, cred eu din toți rărunchii, servesc adevărul. Și, conform acestei dorințe arzătoare care mă mistuie, mi-e prieten Groparu, dar mai prieten mi-e adevărul…

După cum știți, am participat la lansarea galeriei Kinect din Gold Plaza din Baia Mare. Fac aici o paranteză și vă spun că nu aș fi crezut nici dacă mi se arăta un tratat scris de Kant că mă voi distra atât de tare când m-am jucat la nebuniile alea. Da, știu, mi s-a mai spus, arătam nu știu cum noi, oameni în toată firea, maimuțărindu-ne în fel și chip în fața unor televizoare (mă rog, plasme, să înțeleagă lumea). Dar no, ce poți să faci, dacă așa e cu Kinectu ăsta, nu ai nevoi de nimic să te joci, nici o consolă, nici un device, îți filmează mișcările nu știu ce cameră și așa îți controlezi avatarul cu care joci.

În competiție aș cărei rezultat îl contest astăzi (în numele adevărului suprem, după cum vă spuneam) au intrat Alex Negrea cu Sorin Rusi (veniți special de la București pentru acest eveniment împreună cu mine; v-aș spune niște pățanii de pe tren, dar lasă că poate ne întâlnim noi la o bere și vă spun atunci), Bogdan Beșliu, în echipa mea, și Groparu cu Andrei, celaltă echipă. Aș profita de această enumerare ca să le mulțumesc băimărenilor mei Zmenta, RobbieGaben, Cosmin, Băimăreanul, Alecs.

A câștigat Groparu…

Depun prezenta contestație pentru că Groparu, cu tehnicile sale de influențare de un josnicism abrupt, m-a terorizat psihic pe durata antrenamentelor pentru competiție (că mi-a văzut serverul, că mi-a fost atacat blogul, de astea, care m-au tulburat profund, eu având naturelul simțitor…), precum și în cele câteva minute de dinaintea meciurilor, când, se știe, trebuie să folosim această perioadă pentru meditații despre cine suntem noi și care e scopul și durata vizitei pe aceste pământ. Dar el nu și nu. A venit la mine și a început să, că nu știu cum altfel să vă spun, mă mituiască. Adică a băgat-o pe aia cu hai că dau o bere dacă mă lași să te bat, apoi a zis că îmi dă bere pentru tot anul (că cică are el ceva pile la nu știu ce producător de bere, că de acolo are și sticlele alea multe din headerul lui), apoi (și asta m-a revoltat profund, pentru că e imoral, lipsit de etică și revoltător) a zis că scrie în fiecare zi de mine pe blog la el, cu link, desigur, timp de 5 ani!!! Și când a văzut că rezist acestor mnizerabile oferte cu un stoicism demn de o cauză mai bună, recunosc, a trântit oferta ultimă, pe care, recunosc, am acceptat-o: hai, mă, chinezu, să ne distrăm că de aia am venit aici :D

Și ne-am distrat, zău că ne-am distrat :D A fost mult mai fun decât am crezut. Păi vă dați seama că io, buhai bătrân, m-am maimuțărit la jocurile alea de am transpirat de foioioioioioi :)) Dar sunt chiar mișto. Eu nu prea sunt trendinez de ăsta să sar imediat la orice device care îți ia ochii, dar Kinect s-a cam lipit de mine, recunosc :D

Pe finalul acestei ”contestații” vă las cu niște filme de acolo și cu poza cu mine și cu Groparu aflat în plină tentativă de a mă mitui :))

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Astăzi îl contest dur pe Groparu. În numele adevărului…”

 1. “Asta e pur si simplu o provocare ordinara!”
  De voi ne-a fost cel mai frica. De voi si de Negrea si Rusi. Si de baietii de pe facebook. Si de fostul viceprimar. Si de rugbisti.
  Dar cel mai si cel mai frica ne-a fost de noi insine.
  Ce mai e pe la Bruxelles?

 2. bine ca am profitat si am participat cu mare drag la eveniment, caci cine stie cand ne mai intalnim cu astfel de ocazii. m-am distrat teribil sa vad naturaletea din spatele unor nume grele ale online-ului romanesc.

  sa mai veniti pe la noi! :D

 3. S-a luat nota de contestatia Dvs. O voi aduce in vederea conducerii Gold Plaza Baia Mare, vom incepe o investigatie si, in masura in care acuzatiile Dvs. se vor dovedi a fi reale, il vom pedepsi pe Dl. Groparu. Titlul nu i-l vom putea retrage, insa cu proxima ocazie in care organizam un turneu Kinect, ne asiguram ca il imbatam bine inainte de competitie :).

 4. Lasa domnu’ chinezu ca ne mai intalnim noi! Data viitoare jucam ceva mai serios, facem un campionat de kinect solitaire sau ceva de genul asta. Si inca ceva, nu ne dam in laturi de la o rejucare, cata vreme nu are loc pe gatu’ uscat si gol!

 5. Pingback: Despre Kinect, CFR, Baia Mare şi contestaţia lui Chinezu

 6. Pingback: Microsoft Kinect si maimutareli | Sorin

 7. Pingback: Despre semne. Sau cum s-or fi numind chestiile astea | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)