Cu outdooru’, plesnim în cap poporu’

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Știu că unii au oroare de panourile publicitare ale mari (outdooruri, cum li se zice pe la noi, așa colocvial), despre care cred că sluțesc teribil peisajul urbanistic. Io nu sunt așa de radical. De regulă nu am nimic cu ele, înțeleg că și ele au rostul lor și mă duc înainte pe drumul meu. Numai că uneori și eu cred că goana asta a outdooriștilor pentru a trânti un panou te miri unde duce la niște, pe românește, căcaturi.

O astfel de ispravă urât mirositoare de afla la intersecția străzilor Dr.Felix cu Jitia. Unde, după cum puteți vedea în poza de mai jos, un ditai panoul tronează fixat de colțul unei case. Faptul în sine nu ar fi nici o șmeherie, că doar mai vedem lipeli de astea pseudo-arhitectonice și în alte părți. Ce deranjează la cazul de față este că respectivul panou este pus, să iertați, ca curul. Adică colțurile de jos ale măgăriei vin cam pe la 1,68 m înălțime și cam la 30 cm față de peretele casei ceea ce, v-ați prins, dacă te-a făcut mă-ta puțintel mai înalt, dacă ești mai neatent când treci pe acolo sau dacă mai ai și ghinionul să fie o mașină parcată mai intens pe trotuar, atunci, nenicule, fruntea ta mioritică are 94,37% șanse să facă abruptă cunoștință cu colțul mizeriei de panou.

Există două explicații, așa cum văd eu lucrurile, că există mizeria aia de panou pus în modul ăla mizerabil acolo. Prima ar fi că legea în țara noastră permite o astfel de porcărie, adică permite să fie plasate panourile astfel încât să fie un pericol pentru țugulanul român care trece prin zonă. Nu ne-ar mira să fie așa, desigur. A doua ar fi că firma cu outdoru este nesimțită. Adică nu, asta nu explicație, e constatare: firma care a pus panoul acolo e nesimțită. Veți spune că nu și-a dat seama că e periculos să lase panoul atât de jos ca să dăm noi cu capul în el. La care eu vă răspun, cu toată deferența de care mă simt în stare, hai sictir.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Cu outdooru’, plesnim în cap poporu’”

  1. S-or fi gandit ei, ca oameni cerebrali ce i-au facut mamele lor, ca daca tot nu baga nimeni in seama panourile astea inestetice, sa atraga ei atentia trecatorilor, intr-un mod mai brutal pe care cu siguranta il v-or tine minte o perioada de timp. Si uite asa cand te duci in magazin si vezi produsul care ti-a provocat ditamai cucuiul incepi sa injuri si sa eviti toata viata produsul cu pricina

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)