Zâmbetul pe care ni-l oferim nouă, oferindu-l celorlalți

S-au făcut și studii pe tema asta, cum că nu știu câți mușchi sunt necesari pentru a zâmbi cu gura (forțat, mai mult grimasă politicoasă) și că mult mai puțini se folosesc pentru a zâmbi cu ochii (zâmbet adevărat, din suflet). Numai că una e studiul și alta e când vezi practic.

Azi dimineață am ajuns în Gara de Nord, venind din Baia Mare. Și la capătul liniei, unde așteaptă lumea pe cei coborâți din tren, am văzut diferența dintre cele două moduri de a zâmbi. Și abia atunci am înțeles cu adevărat studiile de care vă ziceam.

Un domn bine îmbrăcat s-a întâlnit cu un alt domn bine îmbrăcat. Amândoi și-au zâmbit politicos, cu gura, dar zâmbetul primul a dispărut subit atunci când cel de-al doilea s-a aplecat să-și pună bagajul pe peron, moment în care contactul vizual dintre cei doi s-a rupt și, deci, nu mai era cazul de forțări. Evident că zâmbetul-grimasă a revenit exact când cel cu bagajul și-a ridicat privirea și au început să discute ce aveau ei de discutat acolo.

O tânără, îmbrăcată ca și cum ar avea de mers la schi, aștepta pe peron, uitându-se atentă printre cei care veneau dintre tren. La un moment dat un zâmbet uriaș, cald, din ochi (și din toată ființa ei) i-a apărut pe chip. Tânărul care a provocat această transformare (care m-a emoționat și pe mine, recunosc…) s-a apropiat de ea, a lăsat bagajul din mână, s-au sărutat și s-au îmbrățișat vreme îndelungată. Zâmbetul imens al fetei s-a păstrat în toată spledoarea sa și când băiatul s-a aplecat ca să își ridice bagajul.

Am plecat de acolo mulțumit. Și zâmbind :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

15 thoughts on “Zâmbetul pe care ni-l oferim nouă, oferindu-l celorlalți”

  1. Zambetul este un mod de comunicare. Poti sa ai un zambet superior atunci cand vrei sa arati ce destept esti, poti sa ai un zambet trist sau amar atunci cand vrei sa arati ca nu esti in apele tale, poti sa ai un zambet tamp cand vrei sa arati ca nu ai inteles, poti sa ai un zambet smecheresc atunci cand vrei sa arati ca stii mai multe decat spui, poti sa ai un zambet fals atunci cand vrei sa arati ca „nu imi place dar n-am ce face, trebuie …”, poti sa ai un zambet sagalnic cand vrei sa arati ca ti-ar place, dar nu inca, zambetul nostru poate avea si temperatura :) – putem sa avem un zambet cald care „sa incalzeasca inima” sau putem sa avem un zambet rece care sa „inghete sangele-n vine” .. si tot asa, pentru orice vrei sa comunici.

    Zambetul este modul „scurt” prin care comunicam.

    Se poate spune ca zambim „cu sufletul” sau zambim „cu mintea” … faptul ca prin asta se pune in miscare o grupa sau alta de muschi tine doar de „mecanica” exprimarii.

  2. Chinezule tata, e lucru mare in zilele noastre amarate sa primesti sau sa oferi un zambet din inima! O fapta buna care o facem, fie chiar si numai oferirea locului din troleu unui batran sau batrane, rasplatita cu un zambet de recunostinta sau multumire, parca-ti umple sufletul! Chiar numai si un zambet ce-ti este adresat dimineata, iti face ziua mai frumoasa!
    O duminica reconfortanta!
    P.S. Felicitari pentru ultima prestatie a ta la TV!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.