Scrisoare deschisă. Că închisă nu e fun, că nu aude ăla

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Stimate domnule Rareș Bogdan,

Vă deranjez în aceste zile în care omătul aduce puritatea cerurilor peste imundul pământului mioritic, în care poporul este greu încercat de tagma celor jefuitori cu parafă de la UE, în care ființa noastră interioară își caută exteriorizarea prin răbufniri flatulent-ontologice, vă deranjez, ziceam, pentru că pe mine nu mă interesează nici una din cele enumerate mai sus mai mult decât mă interesează să știu că sunteți bine, sănătos, fără încruntări pe care, horribile dictu, vi le-aș putea cauza eu, un umil preumblător prin internetul românesc și, din când în când, peștișor în acvariul (cam împuțit, dacă îmi permiteți) pe care dumneavoastră îl numiți presă liberă, modernă, democratică, profesionistă.

Îmi permit să vă fur câteva minute din timpul, desigur, extrem de prețios pe care îl folosiți în, desigur, activități tehnico practice lucrative (vă rog să îmi scuzați acest barbarism, dar sunt sigur că îl folosiți și dumneavoastră) doar pentru a vă mulțumi că v-ați mai rupt câteva secunde din timpul dumneavoastră extrem de prețios pe care îl folosiți în desigur, activități tehnico practice lucrative ca să faceți oareșce mențiune la adresa mea, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Cluj. Cum doar gândurile mele de bine către dumneavoastră nu îmi par de ajuns pentru a-mi exprima sentimentele, am ales această modalitate mai directă (adică eu zic ceva și dumneavoastră, în mărinimia pe care v-o cunoaște toată lumea, chiar auziți ce zic), adică nu e ca și cum aș vorbi despre dumneavoastră, iar dumneavoastră, pe fază perpetuu, nu auziți că vorbesc despre dumneavoastră.

Vă mulțumesc, așadar, că m-ați băgat în seamă. Asta înseamă foarte mult pentru mine. Cred că vă puteți închipui acest lucru, desigur. Nici nu mă interesează ce ați spus. Este irelevant, credeți-mă. Simplu fapt că v-ați gândit la mine înseamnă că sunt mult mai important decât mi-aș fi putut imagina vreodată. Căci, vă dați seama, nu e ca și cum am fi umblat după aceleași femei în tinerețe sau ne-am fi băut berile că nu am reușit să punem mâna pe una și ne-am fi împrietenit la toartă. Eu nu vă cunoșteam (căci nu îmi aduc aminte să fi avut această onoare, dar poate am blocat această amintire, caz în care sunt un bou), dumneavoastră nu mă cunoșteați și cu toate aceastea m-ați băgat în seamă. Respect!

Vă las acum. Căci poate aveți treabă și vă rețin. Vă mai urez doar fix ceea ce îmi doriți și dumneavoastră mie. Că așa e corect. Și bărbătește, desigur.

Al dumneavoastră blogăraș plimbat ca maimuța la TV (că doar de aia mă cheamă, desigur)
Cristian China-Birta

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Scrisoare deschisă. Că închisă nu e fun, că nu aude ăla”

 1. Chinezu’ reclama nu e negativa sau pozitiva, este doar reclama, inseamna ca o tara intreaga a auzit de tine si acum se framanta sa-ti inteleaga gandirea, tu trebuie sa vezi partea buna din toate, stii vb. romanului, cainii latra ursul trece

 2. Da esti „maimuta” noastra, nu? )))) la ce limbaj violent am vazut acolo unde ne-ai trimis te prefer la orice ora. nu-mi plac oamenii care ameninta cu bataia, bataia nu a fost niciodata solutia, ci doar mijlocul spre alte batai ))))

 3. @Motanu89
  m-am gandit sa-l si platesc pentru ca mi-a facut reclama, vorba ta
  dar am zis ca e om cu principii, nu accepta el de astea :D

  @codeus
  nu ai inteles tu bine din faza cu violenta
  nu e violenta, e exprimarea libera si neatarnata :D

  @adspedia
  esti rau
  mai bine fa-i rost de o viza de america :)))))))))

 4. Reclama e buna daca e de bine. Nu stiu daca e absolut obligatoriu daca te-a pomenit cineva sa il pomenesti si tu pe blog. Ce-i drept asta e un mecanism de relationare. Vorba aia, i-ai oferit un material pentru TV cu care si-a ocupat cateva minute. Faptul ca putea sa vorbesca de altcineva dar in schimb a vorbit de tine este alta poveste.

 5. Cristi cand respectivul spune ca intra peste nu stiu cine in birouri cu crosa de golf si le rupe degetele si cate alea toate, da-mi voie sa cred ca e un limbaj violent

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)