Scrisoare deschisă. Că închisă nu e fun, că nu aude ăla

Stimate domnule Rareș Bogdan,

Vă deranjez în aceste zile în care omătul aduce puritatea cerurilor peste imundul pământului mioritic, în care poporul este greu încercat de tagma celor jefuitori cu parafă de la UE, în care ființa noastră interioară își caută exteriorizarea prin răbufniri flatulent-ontologice, vă deranjez, ziceam, pentru că pe mine nu mă interesează nici una din cele enumerate mai sus mai mult decât mă interesează să știu că sunteți bine, sănătos, fără încruntări pe care, horribile dictu, vi le-aș putea cauza eu, un umil preumblător prin internetul românesc și, din când în când, peștișor în acvariul (cam împuțit, dacă îmi permiteți) pe care dumneavoastră îl numiți presă liberă, modernă, democratică, profesionistă.

Îmi permit să vă fur câteva minute din timpul, desigur, extrem de prețios pe care îl folosiți în, desigur, activități tehnico practice lucrative (vă rog să îmi scuzați acest barbarism, dar sunt sigur că îl folosiți și dumneavoastră) doar pentru a vă mulțumi că v-ați mai rupt câteva secunde din timpul dumneavoastră extrem de prețios pe care îl folosiți în desigur, activități tehnico practice lucrative ca să faceți oareșce mențiune la adresa mea, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Cluj. Cum doar gândurile mele de bine către dumneavoastră nu îmi par de ajuns pentru a-mi exprima sentimentele, am ales această modalitate mai directă (adică eu zic ceva și dumneavoastră, în mărinimia pe care v-o cunoaște toată lumea, chiar auziți ce zic), adică nu e ca și cum aș vorbi despre dumneavoastră, iar dumneavoastră, pe fază perpetuu, nu auziți că vorbesc despre dumneavoastră.

Vă mulțumesc, așadar, că m-ați băgat în seamă. Asta înseamă foarte mult pentru mine. Cred că vă puteți închipui acest lucru, desigur. Nici nu mă interesează ce ați spus. Este irelevant, credeți-mă. Simplu fapt că v-ați gândit la mine înseamnă că sunt mult mai important decât mi-aș fi putut imagina vreodată. Căci, vă dați seama, nu e ca și cum am fi umblat după aceleași femei în tinerețe sau ne-am fi băut berile că nu am reușit să punem mâna pe una și ne-am fi împrietenit la toartă. Eu nu vă cunoșteam (căci nu îmi aduc aminte să fi avut această onoare, dar poate am blocat această amintire, caz în care sunt un bou), dumneavoastră nu mă cunoșteați și cu toate aceastea m-ați băgat în seamă. Respect!

Vă las acum. Căci poate aveți treabă și vă rețin. Vă mai urez doar fix ceea ce îmi doriți și dumneavoastră mie. Că așa e corect. Și bărbătește, desigur.

Al dumneavoastră blogăraș plimbat ca maimuța la TV (că doar de aia mă cheamă, desigur)
Cristian China-Birta

13 comentarii la “Scrisoare deschisă. Că închisă nu e fun, că nu aude ăla

 1. Motanu89 Răspunde

  Chinezu’ reclama nu e negativa sau pozitiva, este doar reclama, inseamna ca o tara intreaga a auzit de tine si acum se framanta sa-ti inteleaga gandirea, tu trebuie sa vezi partea buna din toate, stii vb. romanului, cainii latra ursul trece

 2. codeus Răspunde

  Da esti „maimuta” noastra, nu? )))) la ce limbaj violent am vazut acolo unde ne-ai trimis te prefer la orice ora. nu-mi plac oamenii care ameninta cu bataia, bataia nu a fost niciodata solutia, ci doar mijlocul spre alte batai ))))

 3. adspedia Răspunde

  Cine e Rares Bogdan asta?
  Eu as avea nevoie de un ac de gamalie, oare ma poate ajuta?

 4. chinezu Răspunde

  @Motanu89
  m-am gandit sa-l si platesc pentru ca mi-a facut reclama, vorba ta
  dar am zis ca e om cu principii, nu accepta el de astea :D

  @codeus
  nu ai inteles tu bine din faza cu violenta
  nu e violenta, e exprimarea libera si neatarnata :D

  @adspedia
  esti rau
  mai bine fa-i rost de o viza de america :)))))))))

 5. Robert Antonescu Răspunde

  De ce ii faci tu trafic acestui domn? :D

 6. chinezu Răspunde

  @Robert Antonescu
  aici nu e chestiune de trafic, bre, ci de politete
  omul a zis de mine, era normal sa ii multumesc
  sau nu? :D

 7. adspedia Răspunde

  Viza de Cuba mai bine, sa vada cum e fara drept la papagal :)

 8. Dan Ciulea Răspunde

  no ma futui traficu mamii ei de treaba … apooi asa sa auda o tara intreaga de cluuuujjj? … nu’i fain, nu’i fain deloc … :P

 9. dani Răspunde

  dai importanta tuturor loazelor care vorbesc despre tine?

 10. chinezu Răspunde

  @Dan Ciulea
  lasa, mah, ca iti trece nervu la o bere si nu mai esti suparat :D

  @dani
  am si eu scaparile mele, e drept…

 11. Manuel Răspunde

  Reclama e buna daca e de bine. Nu stiu daca e absolut obligatoriu daca te-a pomenit cineva sa il pomenesti si tu pe blog. Ce-i drept asta e un mecanism de relationare. Vorba aia, i-ai oferit un material pentru TV cu care si-a ocupat cateva minute. Faptul ca putea sa vorbesca de altcineva dar in schimb a vorbit de tine este alta poveste.

 12. Dan Ciulea Răspunde

  io vorbeam de traficu’ lui… nu de al tau…ca tu tot timpu’ pui cluju’ in lumina buna…da din pacate is unii, care nu stiu ce draq li se nazare…si il pun tat in umbra :P

 13. codeus Răspunde

  Cristi cand respectivul spune ca intra peste nu stiu cine in birouri cu crosa de golf si le rupe degetele si cate alea toate, da-mi voie sa cred ca e un limbaj violent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: