24.07.2017

Cam care ar fi vacanța aia de suflet pentru voi?


Notă: Acesta este un post plătit pentru jocul chiar mișto organizat de Air France, unde puteți câștiga premii corespunzătoare. Dar cum eu nu pot să pun doar un anunț sec, am zis să vă provoc la o discuție despre acele ”vacanțe de suflet”. Care chiar sunt de suflet :)

Eu nu am ieșit niciodată din țară până nu am devenit cetățeni ai UE. Nu reușeam să trec peste idea de a sta la coadă pentru a primi viză, să se uite un birocrat plictisit la tine și să te accepte numai pentru că i-a picat lui bine cafeaua sau, dimpotrivă, pentru că a fost prea amară. Așa că nu am plecat nicăieri până nu am știut că pot să trec pe la ghișeul pentru EU citizens. E drept, însă, că după aia mi-am scos pârleala, ca să zic așa :))

Adevărul e că, dacă aș avea măcar 1 milion de euro în bancă :D, m-aș face plimbător de lux :D Și aș călători de foioioioioi. Pentru că multe sunt de văzut în lumea asta mare… Dar cum nu sunt milionarul respectiv, trebe să facem alegeri. Și să ne stabilim niște, hai să le zicem așa, vacanțe de suflet. Unde vrem neapărat să ajunge, dar nu știm când și, din păcate, dacă o să ajungem vreodată…

În cazul meu, nu știu de ce mi s-a pus rău pata pe stânca Uluru/Ayres din Australia. Când am văzut prima dată, în fotografie, peisajul, am înțepenit. Și am știut că neapărat trebuie să ajung o dată, măcar, pe acolo. Nu știu ce e cu locul ăla, dar e ceva care (da, știu, sună ca un clișeu vetust) mă cheamă, parcă îmi vorbește… În plus, absolut firesc, am o datorie de onoare de a face o călătorie prin, firește, China :D Dar trebe să o pregătesc temeinic, pentru că va fi o călătorie inițiatică :D

Vă întreb și pe voi care ar fi vacanțele alea de suflet, pe care știu că le aveți și în care jinduiți de ani de zile să mergeți :) Puteți să considerați ce zic io aici ca pe o leapșă și să prestați dacă doriți. Eu nu mă supăr :))

Și, ca să revenim la parte publicitară a acestui post, dacă vă doriți de multă vreme să ajungeți la New York sau la Paris, puteți participa la jocul ”Take your seat”, organizat de Air France. Unde, pe lângă excursiile astea tentante rău, mai puteți câștiga și 500 de vouchere în valoarea de 30-50 euro, 60 machete de avion și 8 trollere.

Jocul simulează procedurile dintr-un zbor obișnuit. Pentru a participa la joc, trebuie să intrați pe site, să vă înregistrați și să faceți check in-ul. Apoi veți primi un cod de îmbarcare. Până aici totul e clasic, dar de aici începe distracția :D Pentru că de a doua zi, nu știi nici tu când :D, vei primi pe mail invitația de îmbarcare, adică un cod. Moment din care ai exact 60 de minute pentru a intra pe site ca să vezi dacă ai codul câștigător.

Mai trebuie spus (că așa am primit indicațiile pentru campanie și eu sunt foarte disciplinat :D), că până în data de 31 ianuarie, puteți achiziționa bilete la preț redus pe platforma airfrance.ro: Paris (149 EUR), New York (549 EUR), Mexico City (659 EUR), Hong Kong (599 EUR), Beijing (569 EUR), Miami (639 EUR) şi Johannesburg (679 EUR). Tarifele au toate taxele incluse şi implică zborurile dus-întors din Bucureşti către destinaţiile vizate.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Așa suntem noi, părinții. Ne bucură bucuria copiilor :)

Interviu cu mine însușimi că îs frumos și dăștept :D

16 comentarii

 1. luni, 17 ianuarie 2011, 08:51

  Eu tocma m-am intors din vacanta de suflet. A fost in Alpi francezi, in Alpe d’Huez si les Deux Alps cu aprx 70 de oameni din care peste 30 eram prieteni. A fost prima oara cand am mers la schi in strainatate si am fost profund impresionat de statiune, priveliste, oameni, partii, zapada, instalatii, etc. am ajuns pe la 3500 m de unde am avut niste coborari senzationale.
  Asa ca vacanta mea de suflet trebuia sa aiba : prieteni, zapada si schiuri.

  Clar ca si la anul voi merge.

  Răspunde
 2. luni, 17 ianuarie 2011, 09:07

  sincer, eu imi doresc sa petrec iarna cateva saptamani la cabana Negoiu (sau Barcaciu) din Fagaras, fara telefon, internet, laptop si alte de astea…

  asta e acum vacanta mea de vis

  Răspunde
 3. luni, 17 ianuarie 2011, 09:25

  vacanța de suflet…ocolul lumii pe un iaht cu vele – dotat cu o bibliotecă respectabilă – nezorit nici de timp, nici de alte preocupări colaterale…

  Răspunde
 4. luni, 17 ianuarie 2011, 09:42

  @alex
  misto, mah, nu mai am ce zice, recunosc :D

  @Stefan Murgeanu
  e nasol daca nu poti face ceva ce pare chiar la indemana oricui
  traim vremuri interesante, vorba chinezului…

  @camil
  bine, mah, si tu acuma… :))

  Răspunde
 5. luni, 17 ianuarie 2011, 10:05

  păi dacă-i bal, bal să fie :)

  Răspunde
 6. luni, 17 ianuarie 2011, 10:05

  Vacanta mea de suflet ar fi la Chisinau. Comentarii ceva?

  Răspunde
 7. luni, 17 ianuarie 2011, 10:11

  @mihaeladr
  in cazul meu, nu i-as pune vacanta de suflet
  dar categoric e un obiectiv pe care mi l-am setat de mult prea multa vreme
  si inca nu am ajuns in moldova…

  Răspunde
 8. luni, 17 ianuarie 2011, 10:13

  Ne cam lasam sufletul prin fiecare loc pe care il vizitam… :)

  Răspunde
 9. luni, 17 ianuarie 2011, 10:16

  @chinezu

  precum spuneai: PARE la indemana oricui, dar in fapt nu chiar este :)

  iar piedicile nu sunt mereu de natura materiala, la fel ca in acest caz ;)

  Răspunde
 10. luni, 17 ianuarie 2011, 10:23

  Eu îmi doresc să ajung la mare, la orice mare… Mai multe nu-s de spus.

  Răspunde
 11. luni, 17 ianuarie 2011, 10:37

  @dana
  da, dar si luam de fiecare data ceva cu noi
  mi se pare un schimb echitabil :)

  @Stefan Murgeanu
  stiu, mah, stiu, de aia e trist…
  cand pleci acolo la cabana aia sa ma iei si pe mine… :)

  @Pavel
  am auzit ca in Noua Zeelanda sunt niste plaje de foioiioioioi… :D

  Răspunde
 12. luni, 17 ianuarie 2011, 10:40

  Poate o sa vi se para o prostie, dar cel mai mult mi-ar placea sa vizitez Polul Nord si vorbesc foarte serios. Imi place zapada prea mult:D

  Răspunde
 13. luni, 17 ianuarie 2011, 10:42

  Eu, din păcate, nu am ajuns nici să le văd pe cele din România şi tu mă duci cu gândul până în Noua Zeelandă? : )))

  Răspunde
 14. Glass and Iron
  luni, 17 ianuarie 2011, 12:19

  Am „iesit” prima data la Budapesta. A fost ca intr-un vis frumos. Apoi am renuntat la Budapesta si am fost la Viena … la fel, a fost ca intr-un vis frumos. Am fost intrebat cum a fost, cum mi s-a parut … si am spus :

  Budapesta – precum iubirea de tinerete, prima iubire din liceu, cu prima noapte de dragoste cand am fost amandoi virgini, valvataie. Dupa un timp ne-am despartit … dar am ramas cu amintirile de „prima data”.

  Viena – precum iubirea matura, stim amandoi ce vrem, ne iubim si ne satisfacem, cu patima, dar fara valvataia tineretii. Ne vom desparti dar vom fi mai „bogati” cu ceea ce ne-am oferit unul altuia.

  Voi merge si in alte parti dar aceste doua iubiri vor ramane in inima mea. Prima iubire si iubirea matura, pe care am inteles-o. Nu stiu daca ma voi mai indragosti, poate … sper ! … dar, acum, cred ca iubirile viitoare vor fi numai „iubiri trecatoare”. :)

  Răspunde
 15. luni, 17 ianuarie 2011, 14:20

  Vacanta de suflet… intr-un loc divers, cu multa istorie, cu traditii interesante si peisaje frumoase. Un loc variat unde sa descoperi ceva nou in fiecare zi (acest loc nu e in mod cert o localitate, ci o regiune, o tara, chiar si mai multe una langa alta)

  Răspunde
 16. luni, 17 ianuarie 2011, 14:32

  @Glass and Iron, asa-mi place cum ai descris iesirile tale :)
  Vacanta de suflet a mea nu a fost. Ne-am luat (eu si inca 5 prietene) insa bilete la Praga si o sa plecam la sfarsit de martie. Nu stiu daca e vacanta de suflet, dar poate sa devina. Nu vreau sa-mi fac planuri, dar vreau sa ma indragostesc de Praga, sa fac poze multe, sa o respir cat de mult pot si sa ma prinda intr-o zi ploaia pe o strada ingusta.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *