Bloguri de sute de mii, chiar milioane de vizitatori

Business Magazin face în ultimul număr mai multe predicții despre 2011, pe mai multe domenii. Chiar interesantă revista, merită răsfoită. La Capitolul IT și telecom, sunt băgate și blogurile. Despre care se vorbește în câteva cuvinte, pe care le redau mai jos. Fără să le comentez. Vă las pe voi să o faceți…

”Din aproape 60.000 de bloguri, câte există în prezent în România, conform Zelist.ro, puține au reușit să se facă într-adevăr cunoscute unui public foarte mare, de ordinul sutelor de mii sau chiar milioanelor de vizitatori, și la fel de puține reușesc să înregistreze venituri consistente. De așteptat ar fi, mai ales că interesul vizibil în vânzări al românilor pentru cărți este tot mai redus, să apară bloguri consacrate, axate mai mult pe informare și mai puțin pe componenta personală, care să atragă marea parte a publicului de pe internet. Poate nu anul acesta, dar la un moment dat tot se va întâmpla.”

Notă: Faza cu textul bolduit aparține Business Magazin.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

19 thoughts on “Bloguri de sute de mii, chiar milioane de vizitatori”

 1. poi e interesant ca si eu cred ca va merge blogging-ul spre o noua directie… mai ales cei care vor sa faca bani am vazut ca incep sa-si creeze retele de bloguri… din diverse domenii pentru a fi sigur de succes. Sicer eu nu-s de acord cu aceasta practica, fiindca abia pot sa ma ocup de un blog, mi-ar fi imposibil de 10 .

 2. @emi
  dar de ce crezi tu ca era obligatoriu sa pun? dar de ce ai simtit tu nevoia sa zici exact asta in comentariu, nu ceva de substanta referitor la subiect? dar de ce punem uneori comentarii numai de dragul de a le pune?

  @Serginho
  zice exact cat am zis io mai sus
  am dat citatul complet, integral si fara linkuri

 3. La 3 milioane de romani care citesc bloguri ar fi sanse, nu zic nu. Este clar , blogurile personale atrag, dar cele hibride vor avea mai multa tractiune. Blogurile hibride au si articole personale, dar prezinta informati din domeniile de interes ale blogarului si, in afara de parerea personala, oamenii se aleg si cu oarece informatii cu care vor ramane.

 4. Bre, oricât de departe de modă devin blogurile personale, oricât de puţin vizitate devin, eu tot pe ăla îl îndrăgesc cel mai mult :D Dar da, devenim o ţară de specialişti şi în blogosferă, chiar dacă abia ştim să legăm două cuvinte sau ştim o chestie măruntă despre o nouă apariţie tehnologică. Sau dăm cu copy-paste şi zicem că ne-am făcut blog nişat.

 5. Nu cred că există la noi prea multe bloguri cu sute de mii/milioane de vizitatori. Iar dacă e vorba de piaţa de carte, să fim serioşi! Poate Amazon.com să aibă milioane de vizitatori, nu un blog în limba română.

 6. Comentez şi eu acum ,ai pe la prânz, abia de am scos 400.000 de unici pana la ora asta şi nu cred ca mai fac milionul până diseară, zic so las baltă. Cetăţeanul care a scris grozăvia aia nici măcar nu ştie ce-i aia Zelist şi ce măsoară dânsul. Cred că chinezu nu i-a dat link sa nu cumva sa-i sara traficul cu vreo două-trei milioane de vizitatori în plus.

  La noi la ziar se spune despre un astfel de articol ca e supt din deget. Şi nu se publică. Prefer să dau o femeie în ţâţele goale.

 7. Cred ca „povestea” cu „[…] axate mai mult pe informare si mai putin pe componenta personala” este o … poveste :).

  Blog-urile au devenit o moda dintr-o necesitate.

  Daca ai nevoie de informatie te duci pe net, si „intrebi” un motor de cautare. Apoi cauti in raspnsuri indiferent de forma in care se prezinta informatia – site, forum, blog sau simplu document pdf. Te intereseaza informatia si nu modul in care este livrata.

  La inceput au fost site-urile – pagini web cu informatie, citeai, te lamureai. Daca nu te lamureai plecai sau (la unele) puteai pune o intrebare folosind pagina „Aveti intrebari ?”
  Apoi au aparut site-uri cu forum-uri. Nu mai puneai intrebarea la „Aveti intrebari ?” ci pe forum. Acolo putea oricine deschide un subiect de discutie.
  Apoi au aparut doar forum-uri, fara site. Era destul de greu sa sustii un site cu informatie corecta si credibila asa ca s-a trecut la etapa „doar forum” unde se discuta de-a valma. Chestia era sa gasesti subiectul care te interesa.
  Si in cele din urma cativa tipi cu personalitate si cu idei pe care le doreau raspundite si comentate, satui de „de-a valma”, au „iesit in fatza” si si-au facut blog. Blog-ul este „locul tau” este imaginea personalitatii tale. A fost necesitatea.

  Nu cred ca se poate discuta de „mai putin componenta personala” atunci cand subiectul este „blog”.
  Blog-ul este locul unde te duci pentru a te „intalni” cu persoana respectiva, te duci „la el acasa”. Ma duc „la Chinezu” ca sa il ascult pe Chinezu, ma duc la Arhi ca sa il „ascult” pe Arhi, ma duc la Zoso ca sa il „ascult” pe Zoso. Daca se intampla ca la Chinezu sa „ascult doua vorbe” spuse de Arhi (sau invers), este cu totul altceva. Nu incurc locatiile.

  La un blog (aproape) totul este personalitate – incerpand de la ce spune proprietarul si pana la „fatza” pe care i-o da blog-ului.
  Deci, daca este sa ma rezum la informatie, nu ma duc dupa „informatie” pur si simplu ci ma duc dupa „informatie de la X”.

  Moda a devenit dupa ce au aparut posibilitatile de a-ti „trage” blog si gazduire gratis – poti sa gasesti la greu blog-uri care „gem” de subiecte cu 0 comentarii, facute doar „ca e trendi” sau de informatie „copy/paste” fara nici cel mai mic efort intelectual …

  Afirmatia „sa apara bloguri consacrate” este putin ciudataa … mai bine spus este „sa apara bloguri care sa devina lideri de opinie” ca nu sunt „consacrate” din start ci depind de aparitia unor personalitati si de informatia promovata.

  Partea financiara ? Trebuie sa fii o personalitate, sa ai idei care sa aiba „priza” la navigatori si deci trafic.

  Iar afirmatia „Poate nu anul acesta, dar la un moment dat tot se va întâmpla.” mi se pare de-a dreptul gratuita. Este ca si cum as spune „Va veni o ploaie … poate nu luna aceasta, dar la un moment dat tot se va intampla”. Interesant era sa dea o ideee despre „Blog-ul – incotro ?” sau ceva asemanator – ce va fi nou „after blog”. Ca nu se poate sa nu apara ceva nou … poate nu anul acesta, dar la un moment dat tot se va întâmpla … :)

 8. Pe mine chit ca nu ma prea dau banii afara din casa, in loc sa scriu articole la comanda (cotra-cost) sau sa-mi dedic marea majoritate a articolelor celor care m-ar plati, prefer sa scriu articole atunci cand am timp sau inspiratie. Stiu ca se pot castiga din blog bani si intamplator cunosc si eu un tip care-si face ditai viloaca de pe urma blogului, desi nu are servici! Ce face tipul? Si el si nevasta scriu cate 20-30 de articole pe zi cu zero comentarii dar bine indexat de google si… castiga din reclame!
  Prefer sa fiu EU, sa scriu povestile mele oltenesti si sa fiu citit si apreciat de prietenii mei constanti!

 9. @chinezu nu am comentat aiurea, daca asta crezi. Ziceam doar ca ar fi fost util un link catre articol.
  Referitor la pusul comentariilor doar de dragul de a le pune, iti reamintesc ca posibilitatea de a-ti modera oricand comentariile primite ;)

 10. Pingback: Blog de blog – 2010 : Alex Mazilu – Daily Photo Blog / Photo Blogging

 11. VA LUA CINEVA ÎN SERIOS ??…

  Tovarasul Ionesie Ghiorghioni, prim vicepresedinte PD-L Caras-Severin, vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin este si …. Presedintele Consiliului de Administratie al Composesoratului Silvic Bucova (???!!! )Proprietarii de terenuri primesc anual 10 lei/an/ha …. bataie de joc, pretul unei sticle de suc.
  Ce se intampla cu banii de la APIA nimeni nu cunoaste, mister total !
  Oamenii vorbesc de un Tun de 1 milion euro si se pune intrebarea daca PD-L Caras-Severin e sponsorizat si de pe acest fir ??!!!??
  Ce spun cărăşenii:

  „Unde sunt banii bucovenilor? Unde sunt miliardele de la APIA? Unde sunt miliardele de la Hidroelectrica? Unde sunt miliardele din vânzarea lemnului? Gheorghioni ne-a sărăcit, ne-a adus la sărăcie pe toţi. El se cară cu Mercedesul şi maşini scumpe, iar noi cu cizme de gumă pe uliţele pline de noroi. Pădurea lăsată de cei bătrâni o va lua Banca, Ghiorghioni şi Arabela (Axente Obrejan, om de afaceri din Bucova, apropiat lui Ghiorghion şi PD-L Caraş-Severin – n.r.). Unde sunt parcelele bucovenilor? Cum de are Ghiorghioni 43 de parcele (430 de hectare de pădure!)?. Acum aduce jandarmii plătiţi de noi, să ne bată la noi în sat. Până când? Ne dă 10 lei ca la milogi pentru un hectar de pădure. … *

  JURNALISTUL VALI POPOVICI BĂGAT ÎN SPITAL DE IONESIE GHIRGHIONI!!
  A fost odată un OM…
  Se numea ION PAICA… s-a opus furturilor de lemn şi… a fost ucis cu bestialitate…
  Se zvoneşte c-ar fi musai să moară cineva curând, un tată al cuiva care nu-şi ţine gura…
  AM SPUS !! Poate o auzii cineva…
  Oare câţi or fi cei ucişi pentru că au vorbit, în C-S… ? Cu siguranţă e un tartor care ştie, asta dacă n-o fi pierdut numărul!…
  Frunzăverde-și bagă… drujba-n lume, nasu-n damigeană, şi… circul CONTINUĂ, cu iz de ieuroi, damf de afaceri mafiote…
  Caraş-Severino, considerat aşadar * proprietate privată * de jmecherul cu pretenţii de tilictual, baronul Frunzăverde, continuă să… dea lecţii Centrului, actualei puteri de kkt… Lecţii de * moralitate *, * cinste *, * management *…
  Labe soioase, mâmjite cu sânge… se întâmplă în România lui Băsescu-Udrea-Boc, pe domeniile Donului * ayatollah * Frunzăverde, în Caraş-Severino… Twin Peakse-ul cărăşean unde bate frunza-n tăt ce * suflă * contra… Cum ? Simplu : amininţări la adresa vocilor ce se ridică: se aminteşte pe ton ferm cu iz de… multe… adică ce-ar putea păţii copiii, nepoţii, părinţii celor care NU tac ! Mafia lemnului a fost limpede de fiece dată : cine mai vorbeşte va păţi * ceva *… * absolut întâmplător *…
  Ei bine, s-au înmulţit vocile celor care strigă, vouă, celor care vă pasă, tuturor : UPOMOCI !!!…
  Cică s-a întocmit Lista neagră, conţine numele, adresele, datele familiilor incomozilor care * dăunează grav * bunăstării celor cu pricin(i)a…
  Suntem ţinte vii !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/01/17/frunzaverdeeee-potoleste-ti-lighioana-libidinoasa-suntem-tinte-vii-cam-da/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.