Cum ar fi fără google, mâncați-aș?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Sunt sigur că subiectul ăsta a mai apărut pe 340954 de bloguri până să mă apuc și eu de el. Dar, mă știți, dacă mă furnică ceva la neuron, apoi e musai, musai să mă apuc de el să rezolvăm mâncărimea :)) Așa și cu subiectul de mai jos.

Săptămâna trecută (deci vă dați seama de când stau cu jena asta? :D) am constatat cu surprindere și enervare că nu merge google.ro. Nu mai știu ce vroiam să caut, dar nu asta contează. Nici măcar că m-a surprins sau că m-a enervat faza nu contează. Ci faptul că așa mi-am dat seama că google.ro nu e doar un instrument fenomenal fără de care internetul nu prea e de conceput, ci că, cel puțin în ceea ce mă privește, a devenit un fel de … ideea e ca deși nu îl folosim tot timpul, trebe să îl știm aproape și că funcționează 24/7. Ceea ce este, cum să vă spun io, ciudat…

Dar, pe de alta parte, absolut firesc. Internetul fără google e greu de conceput. Omenirea fără internet e greu de conceput, firește. Pe cale de consecință (încerc și io un silogims patetic, ca să îmi demonstrez amărâtul punct de vedere :D), omenirea fără google e greu e conceput :D

Uite așa am ajuns și io, pe propria-mi piele, la concluzia la care au ajuns alte jdemii de oameni deștepți înainte: faptul că google a intrat în panoplia (penibil cuvântul ăsta, dar așa mi-a venit și așa îl las, să mă facă de rușine :D) acelor extensii tehnologice ale ființei noastre, fără de care parcă nu prea mai putem funcționa ca ființă.

E rău asta? E bine? Nu știu, frate, că nu am ajuns la nivelul ăla de analiză profundă :) Io le zic cum le simt și de aici încolo mai povestim noi :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Cum ar fi fără google, mâncați-aș?”

 1. Cînd am început eu să navighez pe internet, nu era Google. Erau tot felul de motoare de căutare. Stiu că foloseam Magellan, Netscape, MSN, AltaVista, Lycos şi altele pe care le-am uitat. Acum nu mai folosesc altceva decît Google. Cum ar fi fără Google? Ar fi altceva, cu alt nume, care ar face acelaşi lucru.

 2. Din toata nebunia asta de social-media-real-time-it-revolution, la final, tot Google va ramane. Sau, sa nuantam, tot un serviciu de cautare foarte bun. Poate nu Google, poate vreun concurent inca nelansat.

  De partea cealalta a baricadei, acum vreo 10 ani toata lumea vorbea de fel despre Yahoo deci……

 3. :D Google e un motor de căutare dubios, cea mai bună dovadă este că dacă dai search “chinezu” apare blogul tău în ciuda faptului că sunt peste 1.5 miliarde de chinezi in lume :))))
  Revenind cu picioarele pe pământ, ai zis-o bine p-aia cu “este o extensie tehnologică a fiinţei noastre”!

 4. @Vlad & @Pavel: Doamne fereşte, bateţi în lemn până nu e prea târziu. Şi, înainte să săriţi la mine, nu-s anti-Microsoft. Folosesc şi produse de-ale lor.

  @Lucia Verona: Fiecare motor de căutare are algoritmele lui şi, prin urmare, e diferit. Google e de departe cel mai relevant, iar asta poate să o confirme oricine care îl foloseşte des şi a folosit şi altele înainte.

  @Mircea Scarlatescu: Sunt în totalitate de acord.

  @Cougar: Dude, it’s in their vocabulary, but that doesn’t make it part of the American English dictionary. Ya should have known that, yo! :D

  Cum ar fi fără Google? Depinde. În momentul ăsta, mai greu. Am pierde mai mult timp pe Internet, încercând să găsim ceea ce căutăm. Pe viitor? Să sperăm că nu vom mai depinde aşa de mult de el. Asta vorbind de Google Search, în particular. Dar există şi alte aplicaţii ale companiei de care unii dintre noi depindem într-o oarecare măsură. Deci cum ar fi fără Google (cu tot ce ţine de el)? Din nou, depinde (un cuvânt pe care-l spun din ce în ce mai des – dovadă că mă pierd în detalii, oare?). Numai că aici nu mai pot enumera factorii, pentru că sunt mult prea mulţi. Dar un lucru e clar: pe unii nu i-ar influenţa deloc, iar pe alţii iar influenţa prea mult.

 5. Pentru mine Gogle este foarte util, nu concep nici o zi fara el, este motorul de cautare care face parte din viata mea, zilnic ma ajuta sa mai descopar cate cevanou. Fara el?, cred ca m-as simti cumva “fara haine pe mine”.

 6. Ar fi ca lumea fără “mânca-ţi-aş”!
  Eu unul. pe domeniul meu, doar pierd gramezi mari de vreme cu goo… Trag nădejde că o să apară o sculă care să îmi dea informaţia pe care o vreau eu, nu ceea ce caută tot poporul. Sunt gata să plătesc pentru aşa ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)