Ce faci într-o zi ploioasă la Roma? Cumpărături și pizza :D

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Nașpa Roma când plouă de rupe. Ieri a plouat cam toată ziua. Am avut o tentativă de a ne plimba prin zona Casei de Aur a lui Nero, dar în 10 minute eram ciuciulete așa că am renunțat. Condiții în care, firește, am fost la ceva cumpărături, activitate umană care mie îmi repugnă total, dar faptul că ne-am dus să cumpărăm ceva pentru piticii noștri a mai îndulcit situația :D

Am fost la Porto nu știu ce, un târg mare de-al lor, unde găsești tot felul de lucruri la prețuri ridicole. E drept că trebe să te plimbi și să cauți (ceea ce io nu reușesc să fac nici dacă mă plătești la secundă :D) și să te strecori prin marea de oameni de acolo, dar cică se rentează de foioioioi. Doamna mea s-a descurcat și, în timp ce io ma plictiseam cumplit, chiar a cumpărat niște lucruri mișto de tot. Apropo de târgul ăsta la care am fost, zici că era Babilonul acolo :)) Am auzit o grămadă de limbi vorbite acolo, iar engleza peticită, scofâlcită, dezaxată de auzea peste tot, ca parte integrantă din negocierile târgoveț-mușteriu :D

Seara am mâncat cu rudele doamnei mele, care stau lângă Roma, la câțiva kilometri, la Montecelio. Asta e o localitate mititică, cocoțată pe un vârf de deal, foarte simpatică, dar nu prea turistică. De altfel tocmai faptul că nu prea sunt turiști a fost motivul pentru care gazdele noastre de o seară au ales un restaurant de acolo. O locație normală, fără fițe, cu mici accente de kitsch: pozele patronului la intrare cu tot felul de personalități care au trecut pe acolo și din care io nu am recunoscut nici una :D, niște tablouri agățate pe pereți de genul celor pe care le cumperi cu câteva zeci de lei la noi în piață. Dar mâncare a fost excepțională. Așa de început, au adus niște platouri cu de toate, inclusiv ceva vânat, dar ce mi-a plăcut foarte mult au fost bucățile de burtă gătite în sos de tomate, care au fost grozave. Iar apoi am băgat o pizza, normal, quatro formaggi, și mai normal :D Ei bine, a fost una din cele mai bune pizze pe care le-am mâncat vreodată. Blatul ave o consistență perfectă, iar combinația de tipuri de brânză avea ceva minunat în ea. Am aflat apoi de la patronul care se plimba pe la toate mesele și băga niște glume pentru toți că băiatul care făcea pizza a luat locul 2 la o competiție regională de profil. Nu că m-ar fi interesat :)), dar pizza a fost excelentă :)) O pizza care a costat fix 6 euro, adică parfum :)

Apropo de pizza, lângă hotelul despre care vă spunem în prima relatare, este o coșmelia mică a unui arab, care face doar pizza și kebab. Am intrat într-o seară să ne luăm câte o felie de pizza, că muream de foame și era târziu, și am primit ditai feliocul :)) cam jumate dintr-o pizza normală. Costa doar 2 euro. Și era foarte, foarte bună, drept pentru care am luat în fiecare zi de la el :)

Astăzi, când scriu rândurile astea, vremea pare că e ok. Așa că o tai să mai apuc să vizitez una, alta. Dar nu înainte de a vă spune că, spre exemplu, Roma are 105 muzee. Adică, ca s-o bag pe matematică, dacă te-ai ambiționa să faci 3 muzee pe zi (ceea ce e sprint, nu relaxare :D), tot ți-ar trebui o lună să le termini :D Ca să nu mai zic de alte bunătăți istorice de care te lovești la tot pasul.

Hai vă pup și să fiți iubiți :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Ce faci într-o zi ploioasă la Roma? Cumpărături și pizza :D”

 1. @Vicus
  am fost si in pantheon :) pentru a doua oara :)
  e fabulos ce a putut face agrippa acuma aproape 2000 de ani, fabulos…

  @Dan
  nu am avut loc de chinezi si japonezi pe acolo asa ca nu mi-am pus nici o dorinta :)))))))))

  @Vlad Herman
  te ajuta daca iti spun ca nu a fost buna? :)))))))))))))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)