Jurnal de Roma, prima zi (așa mai lejereanu :D)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Așaaaaa… Am ajuns la Roma. Fain oraș, e a treia oară când îl călăresc și tot nu mă satur :D Zborul cu WIZZ a fost unul din cele mai lejere din ultima vreme. Deși, mă gândesc io cu capul meu, după aventura argentineană când am zburat aproape 13 ore, acum un drum în Europa e ca cum ai mânca o măslină :D

La Roma picura când am ajuns la aeroportul Ciampino. Am stat vreo 20 de minute să prindem loc într-un autocar care să ne aducă lânga Termini, imensul punct roman de transport, unde avem și Hotelul Fenicia. Când mi-a spus doamna mea că are doar 2 stele, nu știam ce să mă aștept de la așa ceva. Când am ajuns la adresa indicată și am văzut că trebe să ne strecurăm pe niște coridoare înguste ca să ajungem acolo, mi-am zis în gând că nu-i a bună. Am ajuns la recepție. Acolo surpriză: tânărul care ne-a întâmpinat vorbea excelent engleza, ceea ce pentru italieni, trust me, e mare reallizare :)) Foarte amabil, ne-a condus, tot pe niște coridoare înguste, la cameră. Una micuță, dar extrem de cochetă. Am aflat apoi că tot hotelul este, de fapt, câteva apartamente în acea clădire veche, clădire împărțită de mai multe astfel de ”hoteluri”, care îmi par mai mult niște afaceri mici de familie. Pe scurt, tare îmi place stilul ăsta de cazare :) E mai personal, simți mai bine stilul orașului, e mai mișto :) Ca să nu mai zic că plătești doar 50 de euro pe noapte, ceea ce la Roma e parfum :D

După ce ne-am cazat, primul lucru a fost sa găsim un supermarket prin apropiere. Că altfel, dacă vrei să cumperi ceva de la tarabele alea care sunt peste tot, e de vreo 3 ori mai scump. Am găsit un Spar chiar în gară la Termini. Am tras apoi un pic pe dreapta, pentru că în noaptea trecută nu am reușit să dormim decât câteva ore. După care am pornit la plimbare. Cum începea deja să se întunece, mai greu cu pozele pentru prima filă din acest jurnal :))

Prima oprire a fost la basilica Santa Maria degli Angeli. Ce îmi place la biserica aste nu este faptul că e biserică, firește, că mie nu îmi plac fazele astea. Dar mă fascinează la ea faptul că a fost construită peste termele lui Dioclețian, un complex imens de băi și băișoare, romanii antici fiind experți la greu în astfel de subtilități. Din păcate am putut vedea doar biserica, nu și restul termelor, căci erau ceva lucrări pe acolo. Dar sentimentul că am stat câteva minute acolo, în zona aia masiv inundată de istorie, e ceva pentru mine :)

Am luat-o pe via Nazionale în jos, către ceea ce romania numesc ”tortul de nuntă” :)) pentru că se potrivește ca nuca în perete cu restul peisajul, și l-am numit aici pe mausoleul lui Vittorio Emanuel II, cel care a unificat Italia în secolul 19. Deci vă dați seama că printre construcții care au mii și sute de ani, ”tortul” modern al lui Victoraș arată ca pasta :)) Dar, cu toate acestea, este impresionant.

Am mers apoi să vedem Tulianum, celebra carceră unde, cică, a fost întemnițat și Sfântul Petru. Bine, pentru mine e locul în care au fost uciși mulți inamici ai Romei, printre care Vercingetorix, Jugurtha sau, chiar dușman interior al sistemului, libertul Sejanus. Dar no, hruba este mai cunoscută pentru că acolo a fost Petrică rezolvat. Să fie primit, ce să ma zic, atâta vreme cât lumea se duce pe acolo :D Față de data trecută când am fost aici și când am dat 1 euro așa ca donație, acum s-a schimbat modificarea: trebuie să plătești 10 euro, dar locul e total transformat. Înainte vedeai niște pietre ude unde ți se spunea că a fost închisoare. Acum e un sistem multimedia acolo, care îți spune tot felul de povești, dintre care cel mai mult mi-a plăcut faza cu zidurile, de diferite vechimi, care vorbesc între ele (se ceartă chiar :D) povestind istoria locului.

Am fost apoi să vedem un film despre istoria Romei, în 5 D. Adică te puneau în niște scaune de alea de te scutură, îți suflau părul cu ceva vânturi și chiar te stropeau cu niște apă la un moment dat :)) Cam kitsch, if you ask me, dar no, ce să zic, oamenii ăștia fac bani din orice colțișor și cu toate modalitățile tehnice și moderne posibile :D

Cam asta a fost prima zi. Revin mâine să vă mai raportez.

Să fiți iubiți :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Jurnal de Roma, prima zi (așa mai lejereanu :D)”

  1. Roma, Italia … Hm… Frumos oras, ce sa zic si eu l-am luat la picior asta vara. Daca nu ai asteptari mari de la restaurantele italiene si daca te tin nervii pe autostrada- ai observat, cred, ca soferii italieni sunt mult prea cool ca sa mai si semnalizeze- atunci chiar poti avea niste zile reusite acolo. :)

  2. Pingback: Ce faci într-o zi ploioasă la Roma? Cumpărături și pizza :D | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)