Hai să scoatem România la vânzare, dă-o dracu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Văd că în Alba Iulia, orașul cetății milenare, orașul Unirii, orașul conștiinței naționale, orașul reîntregirii și alte alte apelative de începem să plângem toți de le înșir aici, lumea a început să se pișe pe steagul național. Din considerente artistice, desigur, dar tot pișat se cheamă. A băga a patra culoare, portocaliul, în cele trei culori este, desigur, artă. Arta celor pentru care România începe să semene din ce în ce mai mult cu un proiect cultural numai bun de pus într-o expoziție, cu tot cu eticheta ”De vânzare” pe el.

Sunt, firește, un retrograd. Pentru care România înseamnă încă niște noțiuni de astea sentimentale. Steagul e unul din ele, fi-mi-ar retrogradismul să-mi fie. Nu zic că am dreptate io. Dar vin și vă întreb: dacă am ajuns să zicem că a ne pișa pe un simbol național e artă și să ne dăm mari cu presiunea jetului nostru, unde ne oprim?

Și dacă tot nu mai avem limită, io zic să vindem România. Nu pe bucăți ca și până acum, ci ca țară. Toată, cu tot cu români. Nici nu ar mai conta cumpărătorul. Cum, văd că, nu mai contează România pentru unii.

Bleah.

PS. Au românii o vorbă: ”Ne-am căcat steagul”.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

19 thoughts on “Hai să scoatem România la vânzare, dă-o dracu”

 1. Motto: “Noblesse oblige, ce p… calului meu” Pentru ca a ta nu se coboara la orice

  Daca cineva se pisa pe drapel, in fapt, eu unul nu as propaga alaturarea celor 2 sfere conceptuale
  Bag pe usa din dos (in capu oamenilor care NU sunt “in garda” fata de mine) tocmai… ceea ce vreau sa combat: deprecierea simbolica a drapelului
  Eu as scrie “profanat drapelul”… etc Si atat
  Poate ca io sunt prea retrograd :) DAR ASA SUNT
  SI E MUSAI SA VEDEM NISTE DEMISII

 2. Stii ce e nasol…? Putem sa o scoatam la vanzare…nu stiu daca se gasi cumparator…s-ar putea sa ajungi in situatia sa dai bani sa o vrea cineva :). Eu cred ca daca o scoatem la vanzare nu o cumpara nimeni. :((

 3. Legea Drapelului National – Art. 24. – aliniat (1)
  Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
  a) arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele şi cu altă intensitate a culorilor decât cele stabilite potrivit legii;

 4. Totusi, e bine de precizat ca in total sunt sase culori deci au imbogatit drapelul national cu 3 culori. Si e posibil sa se fi gandit la terapia prin culoare si au adaugat trei culori in plus care sa tempereze din raceala creata de cele trei culori si sa creeze o stare de confort si relaxare privitorului.
  Acuma, pe bune, cred ca ne cam stresam degeaba pentru o chestie “simbolica”. Pe mine nu ma face mandru un drapel sau alte simboluri nationale ci romanii care ma fac sa ma simt mandru ca fac parte din acest popor alaturi de ei. Ei sunt simbolurile noastre nationale. Si daca am ceva de criticat la alesii nostri, nu e neinspiratia artistica de care dau dovada ci incompetenta de a cheltui onest, transparent si in folosul public niste fonduri la care contribuim cu totii. Ca vor sa le laude si prin viziunea artistica, nu au decat. Dar macar sa aiba de ce. Oricum Romania nu se va sfarsi din cauza unui drapel modificat, ci din nesimtire si indiferenta.
  Oricum chestia cu drapelul ca si cu frunza este o dezbatere despre forme fara fond. Problema de baza este daca banii cheltuiti se justifica si cam atat.
  Si daca am lua in calcul si modul de functionare al societatii tabloidizate de azi, e posibil ca autorul sa fi considerat ca putin scandal nu ar strica pentru popularizare operei.

 5. Domnu’ când aveţi dreptate, aveţi. Avem străbunici care şi-au dat viaţa pentru o Românie Unită. Unirea nu e ascunsă in negurile istoriei, că nici măcar nu am bătut suta. Din păcate mulţi uită aceste mici detalii.
  Oricum noi românii avem un stil al nostru aparte de a face pişu pe ţara noastră, pe naţionalitatea noastră, pe tot ceea ce înseamnă românism.

 6. Pingback: DrinkTeam vs DreamTeam

 7. Aha, uite asa le facem jocul. Ce razboaie, ce arme…? O criza si gata! Mai tii minte? “Nu ne vindem tara!” Nu ne-o vindem, ne-o iau. Free! De fapt, nu ne-au luat-o? Inclin sa cred ca da.

 8. Mai bine sa se duca la dracu toti fraierii, jmecherii, imberbii, ticalosii, sclifositii care indraznesc din spatele kilometrilor de sarma sa-mi insulte tara!
  O sa iau un credit special sa-mi cumpar un cal care sa va f…. in creieri
  Pina atunci aplicati mitstock-ul la dosul propriului arbore genealogic, pi__-as in pancreasul vostru sa va mai diluez CH3-CH2-OH-ul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)