Hai să scoatem România la vânzare, dă-o dracu

Văd că în Alba Iulia, orașul cetății milenare, orașul Unirii, orașul conștiinței naționale, orașul reîntregirii și alte alte apelative de începem să plângem toți de le înșir aici, lumea a început să se pișe pe steagul național. Din considerente artistice, desigur, dar tot pișat se cheamă. A băga a patra culoare, portocaliul, în cele trei culori este, desigur, artă. Arta celor pentru care România începe să semene din ce în ce mai mult cu un proiect cultural numai bun de pus într-o expoziție, cu tot cu eticheta ”De vânzare” pe el.

Sunt, firește, un retrograd. Pentru care România înseamnă încă niște noțiuni de astea sentimentale. Steagul e unul din ele, fi-mi-ar retrogradismul să-mi fie. Nu zic că am dreptate io. Dar vin și vă întreb: dacă am ajuns să zicem că a ne pișa pe un simbol național e artă și să ne dăm mari cu presiunea jetului nostru, unde ne oprim?

Și dacă tot nu mai avem limită, io zic să vindem România. Nu pe bucăți ca și până acum, ci ca țară. Toată, cu tot cu români. Nici nu ar mai conta cumpărătorul. Cum, văd că, nu mai contează România pentru unii.

Bleah.

PS. Au românii o vorbă: ”Ne-am căcat steagul”.

19 comentarii la “Hai să scoatem România la vânzare, dă-o dracu

 1. manuela Răspunde

  io as zice mai degraba sa devina societate pe actiuni si sa vindem pachetul majoritar la nemti :D

 2. Oana Răspunde

  As vrea sa vad Romania pe eBay. :))

 3. alex Răspunde

  despre ce vorbesti?

 4. chinezu Răspunde

  @alex
  mereu am spus, ferice cei saraci cu duhul (a se traduce=care nu stiu ce se intampla prin tara)

 5. Obuzierul (Alin B) Răspunde

  Motto: „Noblesse oblige, ce p… calului meu” Pentru ca a ta nu se coboara la orice

  Daca cineva se pisa pe drapel, in fapt, eu unul nu as propaga alaturarea celor 2 sfere conceptuale
  Bag pe usa din dos (in capu oamenilor care NU sunt „in garda” fata de mine) tocmai… ceea ce vreau sa combat: deprecierea simbolica a drapelului
  Eu as scrie „profanat drapelul”… etc Si atat
  Poate ca io sunt prea retrograd :) DAR ASA SUNT
  SI E MUSAI SA VEDEM NISTE DEMISII

 6. Semanticus Răspunde

  De acord. Cine a fost cu ideea? politicu’ sau creativu’, consilierul sau ruda cu firma?

 7. Eu Răspunde

  Stii ce e nasol…? Putem sa o scoatam la vanzare…nu stiu daca se gasi cumparator…s-ar putea sa ajungi in situatia sa dai bani sa o vrea cineva :). Eu cred ca daca o scoatem la vanzare nu o cumpara nimeni. :((

 8. BTO Răspunde

  Legea Drapelului National – Art. 24. – aliniat (1)
  Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
  a) arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele şi cu altă intensitate a culorilor decât cele stabilite potrivit legii;

 9. Daniel Răspunde

  Totusi, e bine de precizat ca in total sunt sase culori deci au imbogatit drapelul national cu 3 culori. Si e posibil sa se fi gandit la terapia prin culoare si au adaugat trei culori in plus care sa tempereze din raceala creata de cele trei culori si sa creeze o stare de confort si relaxare privitorului.
  Acuma, pe bune, cred ca ne cam stresam degeaba pentru o chestie „simbolica”. Pe mine nu ma face mandru un drapel sau alte simboluri nationale ci romanii care ma fac sa ma simt mandru ca fac parte din acest popor alaturi de ei. Ei sunt simbolurile noastre nationale. Si daca am ceva de criticat la alesii nostri, nu e neinspiratia artistica de care dau dovada ci incompetenta de a cheltui onest, transparent si in folosul public niste fonduri la care contribuim cu totii. Ca vor sa le laude si prin viziunea artistica, nu au decat. Dar macar sa aiba de ce. Oricum Romania nu se va sfarsi din cauza unui drapel modificat, ci din nesimtire si indiferenta.
  Oricum chestia cu drapelul ca si cu frunza este o dezbatere despre forme fara fond. Problema de baza este daca banii cheltuiti se justifica si cam atat.
  Si daca am lua in calcul si modul de functionare al societatii tabloidizate de azi, e posibil ca autorul sa fi considerat ca putin scandal nu ar strica pentru popularizare operei.

 10. idaho Răspunde

  Domnu’ când aveţi dreptate, aveţi. Avem străbunici care şi-au dat viaţa pentru o Românie Unită. Unirea nu e ascunsă in negurile istoriei, că nici măcar nu am bătut suta. Din păcate mulţi uită aceste mici detalii.
  Oricum noi românii avem un stil al nostru aparte de a face pişu pe ţara noastră, pe naţionalitatea noastră, pe tot ceea ce înseamnă românism.

 11. zoltybogata Răspunde

  ce a fost de vindut au vindut altzi :D , ce a mai ramas nu-i mai trebuie la nimeni

 12. Mack Răspunde

  Jenant ca suntem mai putin patrioti si nationalisti ca alte tari care au de 10 ori mai putina istorie ca a noastra.

 13. roxy Răspunde

  vorba nu o stiam:))..crezi ca daca o vindem iesim din criza?:))

 14. DrinkTeam vs DreamTeam
 15. alex mazilu Răspunde

  …de aici mi-a venit ideea cu…
  Politica si “democratie”
  ;)

 16. bibabum Răspunde

  dau eu 50 bani ruginiti pe rromania, merge?

 17. 'mnealui Răspunde

  Aha, uite asa le facem jocul. Ce razboaie, ce arme…? O criza si gata! Mai tii minte? „Nu ne vindem tara!” Nu ne-o vindem, ne-o iau. Free! De fapt, nu ne-au luat-o? Inclin sa cred ca da.

 18. Obuzierul (Alin B) Răspunde

  Mai bine sa se duca la dracu toti fraierii, jmecherii, imberbii, ticalosii, sclifositii care indraznesc din spatele kilometrilor de sarma sa-mi insulte tara!
  O sa iau un credit special sa-mi cumpar un cal care sa va f…. in creieri
  Pina atunci aplicati mitstock-ul la dosul propriului arbore genealogic, pi__-as in pancreasul vostru sa va mai diluez CH3-CH2-OH-ul

 19. octaaa Răspunde

  Practic, masurat in dolari, PIB-ul Romaniei a crescut intre 2002-2008 de 5 ori!

  Dar fara a se produce un ac in plus. Ci numai pe datorie. Iar asta va fi foarte nesanatos…

  http://octaraduro.wordpress.com/2010/11/17/mult-laudatul-sector-privat/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: