Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Gata, a căzut și ultima redută: am e-book reader…

Mi se întâmplă din când în când, atunci când renunț, dintr-un motiv sau altul, la un anumit mod de a face anumite lucruri, la anumite obiceiuri care îmi făceau mare plăcere, să mă simt nițeluș trist. Să îmi ofer prilejul de a degusta o nostalgie care, cred eu, îmi spune că îmbătrânesc încet, încet :) Dar, odată acest moment trecut, închid ”sertarul” și merg mai departe.

Așa mi s-a întâmplat când am știu că vremea vinilului a trecut, căci a venit vremea casetelor. Iar apoi că vremea casetelor a trecut căci a venit vremea CDurilor. Iar apoi că vremea CDurilor a trecut, căci a venit vremea mp3urilor. Și îmi dau seama că nostalgia de care vorbeam se leagă de sentimentul de colecționar de ceva, nu știm nici noi ce, pe care îl avem fiecare dintre noi. Și că vinilurile, casetele, CDurile la care ne uitam cu drag aveau rolul acela de colecție personală și, de aceea, autentică. Și că fiecare ”upgrade” nu a făcut altceva decât să dematerializeze și mai mult această colecție, să îi fure din ce în ce mai mult caracterul personal. Pentru că, în ciuda ușurinței cu care manevrăm mp3uri, nu mai e nimic personal în ele, nu mai sunt ale mele, ale tale, ale lui, ale ei, ci cel mult ale noastre, ale tuturor, dar, de fapt, din ce în ce mai mult, ale nimănui…

În urmă cu aproape un an, scriam că probabil cândva o să mă apuc de citit și cărți de alea electronice. Ceea ce s-a și întâmplat. Pentru că acum sunt posesorul unui e-book reader Prestigio, de pe care am citit în weekendul ăsta și care m-a impresionat din mai multe motive. Dar cel mai important motiv ține de nostalgia de care vă spuneam mai sus. De faptul că, și în ceea ce mă privește, ultima redută, cărțile, a căzut. Dar, așa ca și consolare, a căzut frumos :)

Pentru că experiența pe care ți-o dă cititul unei cărți electronice în Prestigio este atât de asemănătoare cu cartea fizică încât trecerea e teribil de ușoară. Față de alte e-readere pe care le-am încercat, Prestigio nu are ecranul luminat. Adică, tradus, ai nevoie de sursă de lumină externă ca să poți citi. Cam ca și în cazul unei cărți :) Cred că de aia m-a prins așa de tare :) Plus că, altă chestie mișto, nu are conexiune la net, adică îți spune direct în buză ”citește, bre, că de aia e deviceul ăsta, lasă netul” :)) Căci altfel, vă dați seama, știind că am conexiune la net pe el, mai verificam un mail, mai băgam un twit, de astea, iar cititul propriu zis iar rămânea la urmă :D Pe scurt, experiența de a citi cărți pe e-readerul Prestigio e mult, mult mai frumoasă decât mă așteptam și, de ce să nu o recunosc, decât îmi convine ca mare fan de cartea aia cu copertă și îndoit de foi :D Apropo, pot băga pe el vreo 2000 de cărți. Deci am de acum înainte o bibliotecă la mine :)

A, încă ceva. În sidebar, în dreapta, unde vedeți ditai sigla Prestigio, puteți descărca niște postări de ale mele în format numai bun de citit în e-reader. Numa’ zic :)

18 comentarii la “Gata, a căzut și ultima redută: am e-book reader…

 1. alex mazilu Reply

  De mult timp zic… imi iau si eu unul ;)
  O sapt. excelenta !

 2. chinezu Reply

  @Alex Mazilu
  bai, sa stii ca e mai mult decat ok
  surpsinzator din partea unui veteran al cartilor ca mine, dar asa e :)

 3. Andrei Reply

  Dar… de ce te-ai rezumat tocmai la Prestigio si nu la un Kindle 3G+WiFi?
  Stiu doar ca in momentul de fata e o ampla campanie de promovare al acestui eBook reader pe blog-urile romanesti..

 4. Adrian SM Reply

  S-o crezi tu că e ultima redută….. :)

 5. chinezu Reply

  @Andrei
  am spus in text ca unul din motivele pentru care apreciez Prestigio este ca nu e Kindle :))

  @Adrian SM
  am si io un vag feeling ca asa e… :))

 6. Andrei Reply

  @Chinezu: Ce subtil ai fost in articol…:))

 7. A.Dragos Reply

  Pare tare fain! Sa citesti cu sport de pe el!

 8. bogdan Reply

  Salve, nu stiu ce model ai tu, dar la evenimentul de lansare m-am jucat cu unul (Libretto 5062) care are si net, prin Wi-Fi. Te poti bucura de un “retro browsing” in alb si negru.

 9. ioana Reply

  De unde l-ai luat si cu cat? Ai observat vreun dezavantaj la el pana acum ?

 10. Geo Atreides Reply

  @Andrei motivul pentru care nu si-a luat kindle e fiindca nu i s-a dat :P Articolul lui chinezu’ e sponsorizat de Prestigio si face parte dintr-o campanie ;;)
  G.

 11. Vicus Reply

  Stie sa faca resize la fonturile din PDF? Sau numa zoom? Ca aia nu imi place la Kindle…

 12. Crina Reply

  Nici Samsung-ul meu nu e luminat… nu asta era diferenta intre un e-book reader si ecranul computerului, ca nu e luminat? :)

 13. Nevar Maind Reply

  Bun, si acum, la 3 ani dupa…
  1. Ce minusuri si ce plusuri are?
  2. Bateria cum se comporta?
  3. Il mai folosesti la fel de mult ca la inceput?
  Sarbatori fericite si sper sa raspunzi, chiar daca ultimul comentariu a fost scris cu mult timp in urma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.