Un fel de live-text de la conferința de presă FITS 2010

Începe prima conferință de presă a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2010. Lângă mine sunt Nebuloasa și Adrian Ciubotaru, care nu au conexiune mobilă și cum aici nu este net, o să facem un fel de ”poștă” culturală și o să îi las și pe ei să scrie pe conexiunea mea :D

Începe conferința. Directorul Festivalului spune că ziua de ieri a fost cea mai reușită deschidere din toate edițiile. Eu nu am fost la celelalte ediții, dar cea de acum mi s-a părut cu adevărat formidabilă. Mai zice ca un distins oaspete internațional (i-a zis numele, dar nu l-am reținut, căci bagajul meu cultural e totuși limitat :D) i-a spus după prima zi că asemenea energie la un festival de teatru nu a mai văzut. Poate că omul a fost politicos, dar ceva, ceva tot are dreptate.

Constantin Chiriac mai spune că Nicolae Balotă a susținută o conferință impresionanță ieri, în cadrul Festivalului. Presupun, chiar îmi pare rău că am pierdut-o…

Aflu că frații mei chinezi de la trupa Quanzhou Marionette Troup, pe care i-am văzut ieri la lucru și sunt formidabili, o să mearga și la Hunedoara pentru spectacole. Directorul trupei spune că este încântat să fie la Sibiul, mai ales la 50 de la prima reprezentație a trupei în România. Și eu mă bucur, maestre, și eu :)

Dau cuvântul acum tovarășei Nebuloasa să ne spună în câteva rânduri ce a înțeles ea din conferința de presă până acum :))

Neatza. neatza, dragilor. Scriu fara diacritice. pentru ca..pitong. Dragul nostru Costantin Chiriac ne-a spus mai devreme cateva cuvinte. Iar mi-o placut de el, desi imi amintesc foarte clar momente in care omul asta mi-a fost extrem de antipatic. Insa pasiunea pe care o transmite atunci cand vorbeste despre copilul lui care aproape a atins varsta majoratului (adica Festivalul de teatru), fata i se schimba, tonul vocii devine cald, iar cuvintele ajung la suflet.

Ne-a povestit putin despre faptul ca nu e o intamplare ca festivalul incepe si se termina cu o trupa din China. Ca acea cultura are atatea forme si manifestari incat e meritul lor de netagaduit sa faca parte din festival.Dragutii astia de chinezi, care-s prezenti la conferinta de presa se pregatesc sa mearga spre Deva. Asa ca, aia care sunteti de prin zona, va rog din suflet sa nu-i ratati, pentru ca sunt o minune, intr-adevar.

Oamenii astia care manuiesc marionete cu dexteritatea cu care noi ungem painea cu unt, exista, ca si companie, de peste 50 de ani. Regizorul actual e in trupa de 18 ani, asa ca, probabil ca asta e secretul succesului lor: continuitatea si stabilitate.

Va pup, dragilor, dau cuvant mai departe lui Adrian ;)

Intervin io, ca chinezu chițibușar, numai pentru a vă spune, înainte de a da cuvântul lui Ciubotaru, că vom executa azi de la 13 o preafrumoasă acțiune Lecturi Urbane, aici în Sibiu :)

Mă simt introdus la microfon în timp ce mă gândesc (în timpul conferinței de presă) la ofensiva culturală a Chinei pe toate planurile. Acum doi ani la Viena, la Muzeul de Arta Contemporană, în urma unei expoziții (fotografie, sculptură, pop art) a unor tineri artiști chinezi am rămas plăcut impresionat de efervescența și non-conformismul noului val chinez.

Acum, la FITS2010, China este prezentă și ne transmite o experiență milenară în haine contemporane și deloc împiedicată de complexe.

Mulțumesc colegului blogger extrem-oriental pentru spațiul de coloană și poza de pe baricade.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Un fel de live-text de la conferința de presă FITS 2010”

  1. Pingback: Un fel de live-text de la conferința de presă FITS 2010 « Blogul Festivalului International de Teatru ( FITS ) de la Sibiu – powered by Spixii

  2. Pingback: A doua zi la Sibiu, mulţumesc Sibiu! | Adrian Ciubotaru

  3. Pingback: A doua zi la Sibiu, mulţumesc Sibiu! | Calarasi online | portal judeţ Calaraşi

  4. Pingback: A doua zi la Sibiu, mulţumesc Sibiu! « Blogul Festivalului International de Teatru ( FITS ) de la Sibiu – powered by Spixii

  5. Interesant , foarte interesant. Se pare ca scrieti ca sa va cititi unul pe altul. Ciubotaru trimite linkuri si nu comenteaza nimeni deoarece nimanui nu-i pasa de voi. Interesant.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.