Un altfel de team-building. Mai cu gust

Mă întreabă uneori amicii care au niscaiva funcţii înalte prin unele companii cu ce idei să mai vină pe la team-buildingurile pe care musai, musai trebuie să le organizeze pentru angajaţi. Şi simt din tonul lor că astfel de evenimente sunt enervante şi pentru ei, ca şefi, dar şi pentru angajaţi. De multe ori lumea e anunţată că în nu ştiu care weekend se face team-building nu ştiu unde, iar reacţia multora din cei care e musai, musai să particip este (nu vă amăgiţi, stimaţi şefi, că aşa este) “să-mi bag picioarele că iarăşi îmi strică ăştia weekendul”. Firească reacţia unor oameni pentru care a mai petrece încă două zile cu şefii şi cu colegii de care oricum s-au săturat în zilele de lucru…

Tocmai de aceea organizatorii de team-buildinguri caută tot felul de idei cu care să îi surprindă pe participanţi şi care să îi scoată din starea aia de blegeală şi de musai, musai participare.

Zilele trecute am participat la o întâmplare care e o foarte bună idee de team-building. Pentru că e inedită, rămâi cu ceva după ea şi, foarte importantă, iţi ia doar vreo 2-3 ore şi nici nu pleci din oraş: degustarea de vinuri.

“Ocolul Pământului într-un pahar de vin” se numeşte iniţiativa celor de la Opia Events, care mi se pare o excelentă idee de team-building. Hai să să spun pe repede înainte ce  s-a întâmplat când am fost eu, ca să înţelegeţi mai lejer.

Olimpia Pleşa de la Opia Events e o gazdă perfectă. Zâmbitoare, amabilă, plasând poveşti şi anecdote din istoria vinificaţiei şi întreţinând impecabil atmosfera.

Eduard Jakab, somelier certificat, conduce ostilităţile, pe partea “tehnică” şi modul în care povesteşte despre vinuri, despre buchetul lor şi despre cum se ajunge la asemenea arome e fascinant.

Iar vinurile pe care le-am degustat… ce să vă spun despre ele? Am rămas şi acum cu gustul minunat al unui Schlumberger Rose, despre care, recunosc umil, habar nu aveam că există. Dar care mi-a intrat brusc în topul vinurilor spumante.

Nu mai insist, că v-aţi prins cum stă treaba. Acuma ziceţi şi voi, şefi sau angajaţi, dacă nu aţi prefera un team-building de ăsta mai special, de câteva ore, cu degustare de vinuri, în locul unei deplasări enervante, nedorite şi muuuult prea lungi? Sau lasă, nu-mi răspundeţi… :D

5 comentarii la “Un altfel de team-building. Mai cu gust

 1. Olimpia Plesa Reply

  Draga Chinezule
  Sunt incantata ca ai fost printre participanti la seara de degustare de spumante si mai ales ca ti-a placut suficient incat sa scrii pe blog. Marturisesc ca eu nu asi fi reusit sa rezum atat de clar , in doua vorbe, ce se intampla la Ocolul pamantului…Trebuie sa it multumesc si pentru compimentele care, ce sa mai spun, ma magulesc. Te astept cu drag si la alte seri similare, intre prieteni iubitori de vin si bun gust ( cum spui tu). Olimpia

 2. Corina Georgescu Reply

  În general team buildingurile de genul descris de tine se numesc drink building. Oricum ideea este foarte interesantă felicitări organizatoarei. :)

 3. chinezu Reply

  @Corina Georgescu
  tare asta cu drink buliding :)))))))))))))))))))
  hai ca mi-ai facut dimineata :))

 4. Corina Georgescu Reply

  @chinezu Vezi? Dacă ai fi lucrat în turism ai fi ştiut aceste mici detalii. :P

 5. Olimpia Reply

  “Drink building in style…to increase the value of your business”. Suna chiar convingator.. Corina, nici eu nu stiam despre drink building-uri. Buna idee. Multumesc pt felicitari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.