Concurs de debut literar (pentru cei care mai vor sa scrie)

Ideea e ca Humanitas va publica creatiile celor care vor castiga concursul la cele trei sectiuni: proza scurta, poezie roman. Detaliile le puteti afla pe siteul bibliofagia.ro.

Daca nu m-ar fi tras de maneca tovarasa Cristiana, nu as fi auzit de concursul asta. Care m-a si invitat la dezbaterea „E-reading”, unde am fost prezent cu Mara mea ce minunata :) Mi-a placut foarte tare de Liviu Papadima, pe care l-am simtit exact asa cum trebuie sa fie un PROFESOR, adica sa incerce mereu si mereu sa inteleaga cat mai bine spre ce se indreapta lumea in care traieste pentru a putea arata invataceilor daca nu sensul macar directiile :)

Disccutiile au fost interesante, ce sa zic, doar ca eu nu sunt facut pentru chestii de astea cu politeturi prea lungi. Am intervenit doar pentru a spune ca iPadul rezolva masiv din eterna poveste a cartilor traditionale versus carti digitale si ca, desi pana la aparitia sa eram un taliban convins al cartii tiparite, acum m-am cam inmuiat… Plus ca, asa de culoare, am aruncat cateva sageti inspre un tovaras (ma scuzati, domnu’ director, ca nu am avut nici macar bunul simt sa va retin numele), ale carui viziuni mult prea moderniste in sensul ba p-a ma-tii nu prea m-au coafat. Dar sa nu insistam…

Aduc aminte de concursul acesta pentru am in cercul meu de prieteni oameni care scriu. Si care, dupa vreo 4, 5 beri, incep sa spuna ca nu au bani sa isi publice cartile, ca editurile sunt nu stiu cum, ca aia, ca aialalta. Moment in care ma activez si le-o bag pe aia, clasica si rasuflata dar perfect valabila, „daca vrei, poti, bai!”. Una din ocaziile astea de a putea este si concursul asta. Ocazie cu care am si eu ocazia de a va ura mult succes celor care o sa participati :D

4 comentarii la “Concurs de debut literar (pentru cei care mai vor sa scrie)

 1. Liviu Răspunde

  Chinezu, atentie! Bibliofagia.ro, nu bibliogafia.ro. Sa nu se supere ominii!

 2. chinezu Răspunde

  @Liviu
  merci, sefule, am bagat la cap :D

 3. romina Răspunde

  Multzam, Liviu! :)
  Multzam Chinezu pentru participare. Poate vii si la cea de-a doua dezbatere (cred ca e si pe domeniu’ tau ;)… „Literatura de dupa bloguri” am botezat-o. E pe 28 aprilie, de la ora 18.00, tot acolo- la PAVILION UniCredit (sper ca e ok daca manetionez locatia – chair daca are numele unui sponsor;) )
  cele bune,
  r.

 4. romina Răspunde

  P.S. mai multe detalii pe facebook : Debut Literar UniCredit. intrarea libera ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: