Fiecare marcă de maşină are nesimţiţii săi

Eu sunt mare, mare fan de Subaru. Şi în fănicia mea, ca să zic aşa, îmi place să cred că posesorii unei astfel de mărci sunt mai puţin nesimţiţi decât posesorii altei mărci. Dar, evident, nu prea e aşa. Căci e o chestiune probabilistică: sunt mai puţini subarişti decât alţi -işti şi, deci, şansele de a le vedea nesimţirea sunt mult mai mici decât în cazul altora.

O altă maşină care îm place mult este Seat Leon. Care mi se pare că are o ţinută de drum impecabilă. Plus că nici ce are sub capotă nu e chiar de lepădat. În cazul leoniştilor singurul reproş (dar care eu personal îl fac doar cu juma de gură) este că sunt vitezişti. Dar nu din cale-afară de nesimţiţi. Astă până vezi personajul din imaginea de mai jos, care a găsit de cuviinţă să-şi parcheze maşina până în buza scării de la intrarea în bloc, rupându-i-se magistral de faptul că blochează şi ieşirea din scară, precum şi un loc de parcare, pentru care cineva plăteşte. Faptul că i s-au pus bileţele sub ştergător cu rugămintea să nu mai fie aşa cretin l-au făcut pe şofer să ia măsuri. Aşa că, spre deosebire de ieri, când maşina era parcată cum vedeţi în imaginea de mai jos, azi era mutată: a pus-o tot acolo, doar că acum e cu spatele la perete, nu cu faţa.

Fiecare marcă de maşină are nesimţiţii săi, desigur. Iar definiţia oricărui nesimţit, fie că e la volan sau nu, conţine mistica doză de miserupism faţă de noi ceilalţi. Ba mai mult, unii nesimţiţi chiar îşi găsesc legitimitate în a se pişa pe noi ceilalţi, considerându-se mult mai buni şi mai meritoşi posesori ai adevărurilor universale.

Toţi avem doza noastră de nesimţire. Pe care o controlăm mai bine sau mai puţin bine. Şi cu care trăim aşa cum putem. Singura mea problemă este atunci când încerci din toate puterile să îmi dai să beau din doza ta de nesimţire. Moment în care, consecvent principiului fundamental al dezvoltării umane “ba p-a mă-tii”, îmi desfac şi eu doza de nesimţire. Care puşcă zgomotos şi se revarsă fâsâind şi mai şi…

7 comentarii la “Fiecare marcă de maşină are nesimţiţii săi

 1. Law Reply

  N-ar trebui sa te superi. Citeste-i doar numarul:

  Dobitoc Specializat in Prostie!

 2. camil Reply

  si nimic despre BMW si Mercedes? :)
  (unul aproape ca m-a luat pe capota pe trecerea de pietoni)

 3. Radu Panciuc Reply

  Sa vii in Sofia sa vezi ce masini sunt conduse si de cine. De obicei Leonistii sau din astia cu masini pana in 20 000 Euro stau cuminti si sunt cu bun simt. La un moment dat, in fata blocului, seara, venea un tip cu un Cayenne si parca in asa fel incat bloca un trotuar si o portiune buna din intrarea la garajele subterane a blocului cu 2 scari. Eu am reusit sa ies pentru ca am un Punto dar am vecini cu Suv-uri sau masini mai lungi si mai late… Partea frumoasa e ca putea parca 20 de metri mai in vale dar probabil ca nu-si putea vedea masina din cafeneaua la care mergea…

 4. razvanbb Reply

  Multumesc pentru aprecieri! :)

  Sunt posesor de Subaru si sun mandru de asta!

  Uite:

  Prima impresie cand au scos modelul nou :
  http://razvanbb.ro/2009/05/de-ce.html

  Test drive:
  http://razvanbb.ro/2009/10/eu-si-subaru-impreza-wrx-sti.html

  Dupa cateva zile de utilizare:
  http://razvanbb.ro/2009/10/subaru-meu-impreza-wrx-sti.html

 5. Cosmin Reply

  Eu cred ca nesimtirea tine si de maşina… Adică in viaţa mea nu am văzut un nesimtit in Dacia 1300 sau in trabant. Iniţial am avut in cielo… Pe GPL … Buna maşina, Cosmin conducea frumos alea alea. De când mi-am tras BMW sa vezi cum am ambitia sa-i depăşesc pe toţi… Si soţia sta albă ca varu lângă mine :| nu ştiu cum sunt văzut dinafara, dar din maşina.pana si eu mă vad ca sunt cam nesim. Acu… Faze de genu parcat aiurea sau blocat zone de acces nu am făcut niciodată si nici nu o sa fac:) … Totuşi îmi e dor de felul meu vechi de a conduce… Linistiiit :)

 6. Laurentiu Reply

  Omu cu Seatu nu numai că-i nesimţit dar are şi o părere mai specială despre ceilalţi, care-i suportă calmi nesimţirea: e dovedită de numărul care e, evident, preferenţial….BZ66DSP…”Eu sunt un tip care dau doar 66 iar voi, Dobitocilor S….P….” :)

 7. AmZis Reply

  bine ca nu a bagat-o in casa scarii :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.