Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Ne mişcăm şi noi mai cu talent bugetar pe twitter?

Toată nebunia cu social media (căci, make no mistake, unii chiar aşa o văd, ca pe o nebunie) a reuşit să penetreze, deşi în doze minime, şi lumea absconsă, închistată şi uneori de-a dreptul sinistră a instituţiilor româneşti. Ceea ce, oricum am lua-o, e îmbucurător. Ca principiu cel puţin.

Să luăm ca exemplu Ministerul Afacerilor Externe şi Poliţia Capitalei. Ambele instituţii au cont pe twitter, MAERomania si, respectiv, dgpmb_1. Spre lauda şi întru cinstea celor care se ocupă de cele două conturi, acestea sunt active şi bagă twitturi zilnic. Sigur că sunt, de cele mai multe ori, seci şi reprezintă doar preluarea comunicărilor oficiale ale celor două instituţii, dar şi interacţionează cu ceilalţi twitterişti, cărora le răspund şi pe care îi mai “agaţă” din când în când cu câte una, alta. Deci, una peste alta, felicitări celor de la MAE şi de la Poliţia Capitalei pentru consecvenţa de care dau dovada, cel puţin pe twitter.

Hai să încercăm să mergem puţin în spatele cortinei, ca să zic aşa. Cum ştiu cât de cât cum funcţionează nişte instituţii ale statului, cred că cea mai mare provocare pentru cei care se ocupă de comunicare în astfel de întreprinderi este şeful. Care, în imensitatea cazurilor, este un, nu am cum să-i spun altfel fără să pierd valoarea de adevăr a enunţului, mic dobitoc. Şi care, cu excepţia intensităţii cu care îşi păzeşte scaunul, obiectiv pentru care alocă toate resursele personale şi ale pupincuriştilor din subordine, altceva nu mai vede.

De aceea, revenind la “limba” totalmente străină pe care o reprezintă chiar internetul pentru aceşti şefi, darămite social media, faptul că există instituţii de stat care intră timid în problemă este de salutat. Chiar dacă o fac cu greşeli şi cu şontâcuri.

Mai daţi-mi exemple de alte instituţii de stat sau aproximativ de stat care prestează în social media. Măcar aşa să încercăm să încurajăm dacă nu “execuţia”, atunci iniţiativa.

dgpmb_01

9 comentarii la “Ne mişcăm şi noi mai cu talent bugetar pe twitter?

 1. mihnea Reply

  corect! iar iti dau cu ahref-ul, manca-ti-as tie creierul! :)

 2. teatrul masca Reply

  Buna dimineata! Desi poate nu pare, Masca este o institutie de stat. Prezenta noastra in online, credem noi ;) este destul de cunoscuta: avem conturi de un an si chiar scriem zilnic de 3-4 ori pe twitter si pe cirip – cu ciripul am fost finalisti la microblogging; avem 3 bloguri, teatrul masca blog – de 2 ani, cu postari zilnice fotojurnal masca – un blog inedit spunem noi, care, zilnic, in 5 fotografii povesteste despre ce se intampla la teatru, si un alt blog inedit – mihai malaimare – insemnari de regizor; avem cont pe facebook – tot de un an- unde postam zilnic fotografii, clipuri si avem avem conturi pe flickr cu peste 4000 de fotografii publice, cont pe care il actualizam zilnic; canal pe you tube cu aprox 160 de filme, scriem pe friendfeed – tit zilnic, facem, in premiera in romania, transmisii live pe blogtv com de la spectacolele noastre si de la evenimentele pe care le organizam – ultimele transmisii au fost de la metro cu mircea tiberian cantand jazz in unirii 1 si cu spectacolul dedicat zilei unirii etc; in general, incercam sa fim cat mai ancorati in online. Ne-am facut multi prieteni, ne-am transmis mai eficient mesajele, am conturat o imagine mai prietenoasa a teatrului nostru, am adus la spectacolele noastre mai multi spectatori care ne-au cunsocut mai intai in online si am mai putea enumera cateva “realziari” :). sunt si institutii de stat care macar incearca, daca nu cumva, partial si reusesc. e drept ca imaginea noastra nu e chiar aceea a unei institutii teatrale de stat.
  am scris poate prea mult, dar am fost mirati ca fiind unii dintre cei mai vechi twitteristi-institutie ne-ati asimilat la gramada. sau poate ne-ati uitat. recunoastem, poate mai avem multe de invatat, dar existam.
  cu drag.

  ps blogul dvs fiind vizitat – noi il citim, poate nu zilnic, poate nu totdeauna aplicat – am spus ca nu strica sa ne laudam putin :)

  ps2
  va asteptam la noi la teatru sau la metrou, inclusiv cu piticii cei minunati. in afara targului de jucarii la care ati fost combatanti, mai avem si alte evenimente!

 3. chinezu Reply

  @teatrul masca
  corect, imi asum greseala in a nu va da ca exemplu :)
  desi, ma intelegeti, la cat de bine va miscati pe social media si la ce lucruri frumoase faceti, chiar mi-e foarte greu sa va asociez cu o institutie de stat :))

 4. teatrul masca Reply

  :)
  multumim.
  ps invitatia pentru parinti si pitici nu era de conjunctura, de “captatio benevolentiae” pentru ca am mai facut-o. mesaj pentru alecu: 23 mai editia a 11-a a targului de jucarii :) . tot in herastrau.

 5. PDL Senat Reply

  Salut, in categoria asta a ta crezi ca se poate adauga si situ http://www.pdlsenat.ro? E nou, mai e de lucrat la el o multime. Insa nici nu vrei sa stii ce probleme sunt aici cu Internetul. O sa fac cat de curand criza de ficat!

 6. Dan Lee Reply

  Ce chestie tare ar fi să te urmărească Poliţia Capitalei… pe Twitter. :))

 7. chinezu Reply

  @PDL Senat
  bravo, bre, chiar misto :) si o zice unul care, precum presupun ca stii, nu prea iti suporta partidul :D

  @Dan Lee
  pai chiar ma urmareste politia pe twitter :))

 8. McGogoo Reply

  Chienzu, siute-ul guvernului se apropie. daca Boc a facut si el un lucru bun atunci a facut un site misto rau.
  ma obisnuisem ca la fiecare schi,mbare de guvern sa se schimbe culorile site-ului guv.ro …
  asa au facut toti fara exceptie.
  inclusiv Boc dar au reparat.
  daca prima data il umpluse de portocaliu in timp l-a schimbat si l-a facut cu albastru.
  sper ca in curand sa ii vad pe social media.
  btw, pe mine ma urmareste politia pe twitter.
  desi i-am criticat pt unele chestii [http://www.mcgogoo.ro/ciocane-politia-nu-e-a-ta.html] ramane de apreciat faptul ca sunt f activi online.
  @teatrul masca: stim. astept un rss feed de la voi, cont pe twitter etc. btw: habar nu aveam ca sunteti de stat!
  @pdlsenat e urat background-ul :)

 9. teatrul masca Reply

  @McGogoo am dat follow pe twitter. PS Buna dimineata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.