Ne mişcăm şi noi mai cu talent bugetar pe twitter?

Toată nebunia cu social media (căci, make no mistake, unii chiar aşa o văd, ca pe o nebunie) a reuşit să penetreze, deşi în doze minime, şi lumea absconsă, închistată şi uneori de-a dreptul sinistră a instituţiilor româneşti. Ceea ce, oricum am lua-o, e îmbucurător. Ca principiu cel puţin.

Să luăm ca exemplu Ministerul Afacerilor Externe şi Poliţia Capitalei. Ambele instituţii au cont pe twitter, MAERomania si, respectiv, dgpmb_1. Spre lauda şi întru cinstea celor care se ocupă de cele două conturi, acestea sunt active şi bagă twitturi zilnic. Sigur că sunt, de cele mai multe ori, seci şi reprezintă doar preluarea comunicărilor oficiale ale celor două instituţii, dar şi interacţionează cu ceilalţi twitterişti, cărora le răspund şi pe care îi mai „agaţă” din când în când cu câte una, alta. Deci, una peste alta, felicitări celor de la MAE şi de la Poliţia Capitalei pentru consecvenţa de care dau dovada, cel puţin pe twitter.

Hai să încercăm să mergem puţin în spatele cortinei, ca să zic aşa. Cum ştiu cât de cât cum funcţionează nişte instituţii ale statului, cred că cea mai mare provocare pentru cei care se ocupă de comunicare în astfel de întreprinderi este şeful. Care, în imensitatea cazurilor, este un, nu am cum să-i spun altfel fără să pierd valoarea de adevăr a enunţului, mic dobitoc. Şi care, cu excepţia intensităţii cu care îşi păzeşte scaunul, obiectiv pentru care alocă toate resursele personale şi ale pupincuriştilor din subordine, altceva nu mai vede.

De aceea, revenind la „limba” totalmente străină pe care o reprezintă chiar internetul pentru aceşti şefi, darămite social media, faptul că există instituţii de stat care intră timid în problemă este de salutat. Chiar dacă o fac cu greşeli şi cu şontâcuri.

Mai daţi-mi exemple de alte instituţii de stat sau aproximativ de stat care prestează în social media. Măcar aşa să încercăm să încurajăm dacă nu „execuţia”, atunci iniţiativa.

dgpmb_01

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Ne mişcăm şi noi mai cu talent bugetar pe twitter?”

 1. Buna dimineata! Desi poate nu pare, Masca este o institutie de stat. Prezenta noastra in online, credem noi ;) este destul de cunoscuta: avem conturi de un an si chiar scriem zilnic de 3-4 ori pe twitter si pe cirip – cu ciripul am fost finalisti la microblogging; avem 3 bloguri, teatrul masca blog – de 2 ani, cu postari zilnice fotojurnal masca – un blog inedit spunem noi, care, zilnic, in 5 fotografii povesteste despre ce se intampla la teatru, si un alt blog inedit – mihai malaimare – insemnari de regizor; avem cont pe facebook – tot de un an- unde postam zilnic fotografii, clipuri si avem avem conturi pe flickr cu peste 4000 de fotografii publice, cont pe care il actualizam zilnic; canal pe you tube cu aprox 160 de filme, scriem pe friendfeed – tit zilnic, facem, in premiera in romania, transmisii live pe blogtv com de la spectacolele noastre si de la evenimentele pe care le organizam – ultimele transmisii au fost de la metro cu mircea tiberian cantand jazz in unirii 1 si cu spectacolul dedicat zilei unirii etc; in general, incercam sa fim cat mai ancorati in online. Ne-am facut multi prieteni, ne-am transmis mai eficient mesajele, am conturat o imagine mai prietenoasa a teatrului nostru, am adus la spectacolele noastre mai multi spectatori care ne-au cunsocut mai intai in online si am mai putea enumera cateva „realziari” :). sunt si institutii de stat care macar incearca, daca nu cumva, partial si reusesc. e drept ca imaginea noastra nu e chiar aceea a unei institutii teatrale de stat.
  am scris poate prea mult, dar am fost mirati ca fiind unii dintre cei mai vechi twitteristi-institutie ne-ati asimilat la gramada. sau poate ne-ati uitat. recunoastem, poate mai avem multe de invatat, dar existam.
  cu drag.

  ps blogul dvs fiind vizitat – noi il citim, poate nu zilnic, poate nu totdeauna aplicat – am spus ca nu strica sa ne laudam putin :)

  ps2
  va asteptam la noi la teatru sau la metrou, inclusiv cu piticii cei minunati. in afara targului de jucarii la care ati fost combatanti, mai avem si alte evenimente!

 2. @teatrul masca
  corect, imi asum greseala in a nu va da ca exemplu :)
  desi, ma intelegeti, la cat de bine va miscati pe social media si la ce lucruri frumoase faceti, chiar mi-e foarte greu sa va asociez cu o institutie de stat :))

 3. :)
  multumim.
  ps invitatia pentru parinti si pitici nu era de conjunctura, de „captatio benevolentiae” pentru ca am mai facut-o. mesaj pentru alecu: 23 mai editia a 11-a a targului de jucarii :) . tot in herastrau.

 4. @PDL Senat
  bravo, bre, chiar misto :) si o zice unul care, precum presupun ca stii, nu prea iti suporta partidul :D

  @Dan Lee
  pai chiar ma urmareste politia pe twitter :))

 5. Chienzu, siute-ul guvernului se apropie. daca Boc a facut si el un lucru bun atunci a facut un site misto rau.
  ma obisnuisem ca la fiecare schi,mbare de guvern sa se schimbe culorile site-ului guv.ro …
  asa au facut toti fara exceptie.
  inclusiv Boc dar au reparat.
  daca prima data il umpluse de portocaliu in timp l-a schimbat si l-a facut cu albastru.
  sper ca in curand sa ii vad pe social media.
  btw, pe mine ma urmareste politia pe twitter.
  desi i-am criticat pt unele chestii [http://www.mcgogoo.ro/ciocane-politia-nu-e-a-ta.html] ramane de apreciat faptul ca sunt f activi online.
  @teatrul masca: stim. astept un rss feed de la voi, cont pe twitter etc. btw: habar nu aveam ca sunteti de stat!
  @pdlsenat e urat background-ul :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.