chinezu vă răspunde. Episodul 3. Şi ultimul

Hai că m-am ambiţionat şi vreau să termin astăzi răspunsurile la întrebările voastre. Că îmi stă ca un ghimpe în ahref treaba asta :D

TVdece: Daca ar fi sa intocmesti un top 5 cu moroseni celebri, care ar fi acestia?
Mi-e foarte greu să fac un asemenea top. Pentru simplul motiv că Maramureşul are foarte mulţi oameni minunaţi :) Aşa la prima mână, cu menţiunea că oricum după aia o să îmi mai aduc aminte de alţii, amintesc de Maricel Voinea, senzaţionalul jucător de handbal de la Minaur, Grigore Leşe, cu vocea sa care te face să te cutremuri, Narcisa Suciu, colega din liceu cu o voce superbă, Cristi Balaj, cel mai bun arbitru al momentului, Augustin Buzura, care rămâne categoric unul din cei mai buni scriitori. Ai zis 5, am zis 5 :) Dar sunt atât de mulţi… Oricum o să încerc să îi prind pe toţi pe maramureseni.ro, la care dau drumul cât de repede :)

Ionut Popescu: 1. Daca ai fost vreodata in china? sau daca ai de gand?
Categoric am de gând să ajung acolo. E, cum ar veni, datoria mea de onoare :D Nu ştiu când o să ajung pe acolo. Poate când o să dau drumul la varianta chinezească a sportlocal.ro :))
2. Esti antrenorul echipei nationale de fotbal “social media”. Cum ar arata echipa ideala?
He, he… O echipă nu mi-ar fi de ajuns, cred că aş avea nevoie de un campionat pentru câţi oameni faini sunt în social media pe la noi :) Aşa că te rog să nu mă pui să fac vreo nominalizare. Promit că dau o bere când ne mai întâlnim şi îţi spun faţă în faţă ce listă de „selecţionabili” am :))

Dimulescu: Întrebarea mea-i dacă este adevărat că în Maramureş se găseşte cea mai bună palincă şi de ce?
Da, moroşenii fac cea mai bună pălincă. E cea mai bună pentru că vă place vouă tare, tare mult :D

robbie: ce surpriza ziceai ca faci morosenilor pe la sfaristul lunii?
Încă e prea devreme de povestit, dar o să fie un eveniment mare despre online. Dar toate la timpul lor :)

writeman: google sau facebook?
Asta e ca şi când m-ai întreba bere sau vin :)) Răspunsul categoric şi indubitabil este când una, când alta :)

DNS: Daca ti s-ar oferi ocazia sa comentezi un eveniment sportiv de nivel international, care ar fi el si de ce?
Categoric Campionatul Mondial de Rugby. Pentru că, simplu spus, iubesc rugbyul :) Deşi e mult de spus că aş fi în stare să îl comentez. Prefer să mă uit la meci, să mai slobod nişte sfinţi, să trăiesc meciul aşa cum îmi place mie. Ca şi comentator e greu să faci asta :)

fbogdan198: Ţie o să îţi răspund într-un post separat, că zici că eşti de la CNN aşa întrebări mi-ai pus :))

camil: 1. cat timp dedici pe zi online-ului?
Din ziua de muncă, e pe undeva la 90%. Dar e vorba de faptul că cea mai mare parte a activitaţii mele, şi vorbesc aici şi de business, e axată pe online. Deci, cum ar veni, e şi muncă şi distracţie :)
2. cum ai ajuns din maramuresc pe malurile dambovitei?
Am venit la facultate în Bucureşti în 1993. Şi de aici lucrurile s-au legat firesc :)

Ion Dascalu: 1. Ce reprezinta pentru tine, de fapt, “http://cristianchinabirta.ro”?
Blogul ăsta este, aşa cum îmi place mie să zic, jucăria mea serioasă. Adică aici mi-m creat eu zona de confort, în care interacţionez cu lumea, în care îmi testez anumite păreri, în care, fireşte, mai dau cu bâta în baltă :) Este ceva ce face parte din ceea ce sunt, care mă defineşte chiar în anumite cercuri (unii mă ştiu exclusiv de pe chinezu.eu) şi de care o să mă ocup, sper, multă vreme de acum înainte :)
2. De unde vine pasiunea asta imensa pentru rugby?
Până acum câţiva ani, rugbyul era doar un sport ca oricare altul pentru mine. Apoi, din întâmplare, am văzut un meci în direct dintre Cardiff Blues şi Sale Sharks. Am rămas cu gura căscată când am văzut ce public este, ce respect aveau pentru ambele echipe şi cu ce dârzenie şi fair play se joacă. Am simţit o furnicătură prin tot corpul şi de atunci, simplu spus, iubesc rugbyul :)
3. Cum vezi tu “blogareala” (cu bune si cu rele, ca tot nu ai avut posibilitatea sa vorbesti despre fenomenul asta in emisiunea de la Antena 3)?
Îmi place să cred că putem vorbi  de mai multe bune decât rele când e vorba de blogging. Poate e mult spus că vorbim de o revoluţie în ceea ce înseamnă comunicare la nivel generic. Dar e categoric un trend teribil, care a şi început să schimbe modul în care relaţionăm şi în care vedem lumea. Nu intru în detalii că nu îşi au rostul aici. Dar cred că ai înţeles ideea :)

Hurri: Unde se duce albul cand se topeste zapada?
Hai că o să o întreb pe Mara mea cea minunată :)) Că eu ţi-aş răspunde ceva cu trimitere la faptul că autorităţile sunt mereu pregătite să fie luate prin surprindere de zăpadă :)

Anca Bundaru: Care este cel mai mare defect al online-ului? Si al tau?
Cel mai mare defect al onlineul e haosul care îl determină şi care îl caracterizează. De fap nici măcar nu e un defect, e o stare de lucruri. Dar din asta derivă şi o parte din frumuseţea sa, faptul că oricând poţi descoperi lucruri care să te încânte :)
În ceea ce mă priveşte, cred că cel mai mare defect al meu este impetuozitatea, faptul că întâi fac şi apoi gândesc ce am făcut şi ce mai am de făcut în continuare :)

Sf. Sisoe: De ce ţi-ai făcut “poză” ca super-chinez?
Mie nici prin cap nu îmi trece să apar în faţa naţiunii ca un super-chinezu :)) Dar m-am lăsat 100% pe mâna lui Ruben, cel care este responsabil pentru cum arată blogul, şi îmi place foarte tare ce a ieşit :)

Pavel: Te crezi ziarist online sau blogger?
Categoric blogger. Deşi m-am format ca jurnalist, sau poate tocmai datorită acestui fapt, nu o să spun niciodată bloggingului jurnalism. Este o diferenţă foarte mare între cele două moduri de a conversa cu lumea. Dar ambele sunt necesare şi, în ciuda unora, nu se exclud reciproc.
Si apropo, Becali si Basescu in turul 2 la prezidentiale (stiu ca nu se poate), dar totusi pe cine ai alege? Sa facem abstractie ca nu vrei sub nicio forma sa mergi la vot.
Evident că opţiune ar fi Băsescu. Deşi aşa îmi vine să te înjur, prieteneşte desigur, că mă pui în ipostaze de astea :D

George M: 2-3 momente media (tot spectrul, de la radio la blogging) din 2009 la care ti-a stat inima-n piept si la care ai zis “as fi vrut eu sa fac asta”.
Interesantă provocare… Aş fi vrut să fiu o mică rotiţă din concertul U2 transmis în direct pe YouTube :) Ar fi fost fenomenal să văd din culise ce presupune un asemenea eveniment epocal :) Altceva zău dacă îmi vine în minte în momentul ăsta :))

sinsdesign şi Anca Bundaru: Uite că astăzi o să reuşesc să dau toate răspunsurile :D

cineva: Avand in vedere faptul ca ai avut legatura cu politica (si mai ales cu PSD-ul, caci despre el este vorba) care dintre politicienii din Maramures merita respectul tau?
Niciunul. Am prieteni politicieni. Dar de respectat cu adevărat, ca să nu trimit în derizoriu conceputul, respect extrem de puţină lume.

adc: Prezintă-te puţin ca om cu opţiuni politice de stânga. Ce înseamnă stânga (politică :D ) azi?
Nu mai înseamnă nimic conceptul ăsta de stânga sau dreapta. Cel puţin la noi. Sigur că la nivel declarativ, ai noştri se dau în continuare când pe stânga, când pe dreapta. Dar la nivel de execuţie e o bulibăleală ideologică fenomenală. Pentru că nimeni la noi nu mai acţionează în funcţie de doctrină. Ci în funcţie de alte criterii, despre care nu mai vreu să povestesc pentru că simt că încep să mă enervez :D

radsta: Ce mare blogger crezi ca te citeste pe ascuns? si Daca ar fi sa schimbi ceva in blogosfera, care ar fi acel lucru?
Pentru mine fiecare blogger care mă citeşte este mare. Pentru că, pur şi simplu, îmi face onoarea să mă citească :) În blogosferă aş schimba răutatea gratuită de cele mai multe ori. Numai că, din păcate, nu e ceva ce poate schimba cineva la altcineva. Ţine de personalitate, de caracter.

Anonymous: 1. Dacă tot scriu pe sportlocal.ro despre fotbal englez, pe când bugetul pentru niște deplasări la meciurile din Premier League?
În momentul în care avem buget pentru aşa ceva :D Ce vrei să îţi răspund altceva? :))
2. Când mergi la Antena 3 de ce nu îți iei o armă cu tine? Te-ar putea ajuta, nu?
Ce să fac cu o armă acolo? Nu e de ajuns ce papagal am în dotare? :))
3. Unde semnez să faci redirect, pentru o zi, de pe chinezu.eu pe vorbesc.net?
Asta negociem, analizăm, discutăm :D Aşa, doar de dragul discuţiilor, fireşte :))
4. Când îți faci timp să te joci Football Fantasy?
Cam niciodată :) Cel puţin nu în următorii câţiva ani. Abia am timp să mă joc serios cu proiectele pe care le am :)
5. Când ai atins 9000 de ciripituri, ai simțit că investiția în Blogatu s-a materializat?
Îţi fac o urare acuma: să ai tu atâţia euro în cont cât am investit io în Blogatu :D
6. Rămân tot la rugby. Mărim noi Tri Nations la 5 echipe?
Băi, io trăiesc cu speranţa asta. Ştiu că sunt optimist şi pe alocuri chiar naiv, după unii, dar dacă nici la rugby nu îmi permit astfel de sentimente… :)

Lexa: Cum vezi tu media online baimareana? E redundanta sau mai exista speranta? (ma refer strict la presa si nu la bloggeri, afaceri si pasiuni baimarene).
Să ştii că eu, ca unul care analizez onlineul la nivel local, cred că în Baia Mare lucrurile stau chiar bine faţă de alte zone. Iar redundanţa e inevitabilă când vorbim despre presa generalistă, chiar dacă e la nivel de online. Depinde acuma de fiecare cum îşi vinde produsul ăla redundant :) Oricum, din câte mi se şopteşte în cască, se mai pregătesc nişte proiecte frumoase pe acolo :)

Darius: Ce ai dori sa le transmiti pe aceasta cale alegatorilor lui Traian Basescu? Dar celor ai lui Mircea Geoana?
Să trăiască bineeee, fireşte :D

Nicu: Șefule, când drac te tunzi? Știe Mircea Badea o frizerie bună. După ”frezat” poți face șpagatu!
O să mă tund numai după ce vin la voi în Cluj şi ne îmbătăm şi pierd un pariu :D

Adi Zăbavă, Pavel, Toma Nicolau: teminaţi, băi, cu prostiile :D

kaLoo: Cat de mare poate fi un blog mic?
Nu există bloguri mici. Ci doar bloguri proaste :) Am în reader nişte bloguri de suflet care mă încântă şi care, probabil, au vreo 50 de cititori. Pentru mine blogurile alea sunt foarte mari :)

Grim Cris: Mara ta cea minunata, cand va fi mai mare si „mai bloggerita”, crezi ca va activa pe chineza.eu?
Mara mea cea minunata va face ce va crede ea ca e bine :) Dacă o să vrea blog ca şi tati… Nu ştiu dacă pe chineza.eu, deşi e simpatic domeniul :)

A. Dragos: 1. Daca ti s-ar cere sa faci un top cu cele mai iubite sporturi, care ar fi primele 3 clasate (+ o echipa/un sportiv din fiecare :D)?
Rugby primul, apoi fotbal şi apoi handbal. Ca şi cluburi pe fiecare sport în parte mi-e greu să aleg, pentru că îmi place sportul în sine să îl văd jucat frumos de cât mai multe echipe bune. Dar aşa, că aşa trebuie, sunt stelist la fotbal şi suporter Minaur la handbal. La rugby nu zic nici un club. Pentru că îmi place prea mult sportul ăsta ca să fiu suporterului unui club :)
2. sportlocal.ro a pornit ca un proiect de suflet sau a vrut sa fie o lansare in lumea “afacerilor” online?
Şi şi. Adică e un proiect de suflet, care a devanit încet încet un proiect de business. Nu îmi place să îi spun afacere. Me se pare că sună din frumuseţea proiectului :)

Panteras: Ce parere ai despre acest sport numit “parkour”?
E spectaculos, fără îndoială. Ştiu că la un moment dat am primit pe mailul de sportlocal nişte linkuri de la un prieten şi m-am trezit uitându-mă multă vreme la filmele alea :) Nu prea ştiu cum stăm în România cu parkour, dar poate îmi dai un mail să îmi spui tu mai multe :)

Gataaaaaaaaaaaa! Mulţumesc tuturor pentru întrebări!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

17 thoughts on “chinezu vă răspunde. Episodul 3. Şi ultimul”

 1. Esti super erou ca ai raspuns la atatea intrebari plus cateva fara sens ca a mea :) Credeam ca vei face o selectie da tu nu … lasa ca imi omor timpul dar le raspund la toti! Multumim de atentie!

 2. Pentru mine, cel putin, mai e unul: Ananie Gagniuc, Nancy pentru prieteni:)
  Omul care i-a pus prima data pixul in mana lui Mihai Morar. Si mie, de altfel :)

  Florica

 3. azi se incheie concursul cu „eseul” pentru frr. Am trimis si eu un eseu….parte din el am si publicat pe blog. Citeste cand ai timp si da un feed-back…..ziceai ca….am pile la tine ca-s baimarean :P

 4. Noa, multam de raspuns. Da’ m-asteptam – ca om ce minci media pe pita in fiecare zi – sa ai pregatita si-o listuta cu momente memorabile. Poate-o’ncepi acum pe aia din 2010 -)
  In ce ma priveste, la momente memorabile din media in 2009, te trec cu relatarea vizitei tale la un maidan, sa vezi un meci, la Milano parca era…-))

 5. Pingback: chinezu vă răspunde. Episodul 3. Şi ultimul « Chinezu | CONSULTANTA, BIBLIOGRAFIE & REDACTARE

 6. Pingback: Despre parkour | PanTeraS Blog

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.