chinezu vă răspunde. Episodul 2

Pentru că întrebările pe care mi le-aţi adresat sunt năucitoare, atât ca număr cât şi ca intrinsecitate, nu am altă soluţie decât să vă răspund în episoade. Pe primul l-am rezolvat. Urmează acum numero 2 până nu intru în prima întâlnire a zilei :)

Grim Cris: 1. O intrebare despre sportlocal.ro: Daca ar veni cineva si ar vrea sa ti-l cumpere, l-ai vinde? Dar daca ar vrea sa-ti cumpere chinezu.eu?
Despre chinezu.eu e simplu de povestit: nu o să îl vând niciodată :) În ceea ce priveşte sportlocal, treaba e mai tricky. Pentru că e un business, iar în viaţa unui business se pot ivi şi de astea. În principiu o să încerc să ţin de el cât pot. Dar cine ştie? :)
2. Daca te-as invita la un blogmeet in Focsani si ai avea timpul necesar, ai veni?
Să ştii că da. Mi-aş face timp. Mai ales că în Focşani am fost doar o singură dată, în campania din 2004. Şi atunci în fugă. Discutăm mai pe îndelete dacă e cazul :)

Stefy: Daca Mara va dori pe la 10-14 ani sa-si deschisa un blog, o lasi?
O să o sprijin pe Mara mea cea minunată în tot ce o să vrea să facă. O să îi explic, aşa cum fac de fiecare dată, ce e rău şi ce e bine în lucrurile care ni se întâmplă. Ce va fi, va fi :)

Vasile Manu: 1. Ce te-a indemnat sa dai Baia Mare pentru capitala?
Am venit la facultate în 1993. Aici am cunoscut-o pe Adina, pe soţia mea, şi am rămas aici. Am avut o scurtă pauză de vreo doi ani de Bucureşti (când am stat în Baia Mare) dar din 2004 ne-am întors în „capitalism”. De ce? Eu îi zic soartă :)
2. Pe la Cluj cand mai treci?
Mi-e dor de unii de la Cluj :) Se ştiu ei care :) Sper să ajung prin februarie cândva. Oricum tu eşti clar pe lista de oameni cu care trebe să beau un cafei :D
3. Care e primul blogger pe care l-ai cunoscut in offline?
La mine a fost cam aşa: îi cunoşteam pe mulţi înainte de a deveni bloggeri :)) Aşa că zău dacă ştiu ce să îţi răspund la întrebarea asta…

Ionut: De ce nu te tunzi scurt?
Da’ tu de ce nu îţi faci un tatuaj cu Steaua pe bicepsul stâng? :D

Adrian Ciubotaru: Când estimezi că Mara se va apuca de blogging?
Până creşte Mara mea cea minunată, noi o să fim nişte dinozauri, băi Adi, iar bloggingul ăsta al nostru o să fie studiat la oldies but goldies :))

Irina Ursu: Cand esti un jurnalist de succes: atunci cand ai succes sau cand muncesti mult si te documentezi intens?
Mi-e greu să îţi răspund la întrebarea asta folosind termenii pe care îi propui tu. Aşa că o să zic ceea ce ştie multă lume din presa asta a noastră, dar puţină lume zice: foarte mulţi jurnalişti de succes au ajuns să fie aşa pentru că au ştiu să dea din coate, să pupe curul care trebe, să calce pe capete şi să se pişe pe prietenii şi pe principii. Foarte mulţi sunt aşa, din păcate. Din fericire, există şi oameni care fac cu adevărat presă şi, mai important, sunt şi oameni. Nu prea îi vedem mereu, dar ştim că există şi ne bucurăm pentru asta.

demostene: daca iti creste sportlocalu’ la 1500 pe zi, dai o bere?
Eşti modest, musiu, eşti modest :D Hai că plusez io: îţi dau berea aia când ajunge la 5000 pe zi ca să avem ce sărbători :D

Raiz Robert: 1. Care jurnalist sportiv iti este cel mai antipatic?
Să nu mă crezi ceva mironisiţă, dar nu am nici unul care să îmi fie antipatic 100%. Sunt unii care mă seacă atunci când fac glume nesărate, cum ar fi Grădinescu, dar şi el are punctele sale bune. Mă mai irită din când în când pauzele mult prea dese şi mult prea lungi pe care comentatorii de la Sport Klub le fac la meciuri. Dar no, fiecare cum poate…
2. Este vreun sport care nu-ti place absolut deloc? (daca sunt mai multe, primul din top).
:)) Nu cred că există aşa ceva. Sigur că sunt sporturi la care nu mă uit pentru că nu le înţeleg, cum e cricketul spre exemplu. Dar nu, nu cred să fie vreun sport despre care să spun că nu îmi place.

Dan Lee: Cât crezi că va mai rezista zoso în blogosferă?
O să reziste exact cât o să vrea el să reziste. Plus că termenul ăsta de „rezistenţă” nu prea i se aplică lui, că parcă sună de parcă zoso e pe ducă, ceea ce, evident, nu e cazul. Ştiu că sunt unii care spun că Vali şi-a dus prea departe brandul de Gigi duru al blogosferei şi că atunci când contextul se va schimba îi va fi greu să se rebranduiască. Dar mă îndoiesc. La cum îl ştiu şi la cum se dezvoltă blogosfera românească yoso nu va avea nici o problemă să rămână… zoso.

8 comentarii la “chinezu vă răspunde. Episodul 2

 1. Pavel Răspunde

  Si cat imi revine si mie daca vinzi sportlocal? : ))

 2. demostene Răspunde

  eu ziceam asa… sa-ti fur berea mai repede :P merci de raspuns :)

 3. camil Răspunde

  păi mno, nu-i mai frumos în bucurești decât în baia mare? :D

 4. Dan Lee Răspunde

  Da, cam ăsta era răspunsul la care mă aşteptam, deşi cred că trolling-ul pe care îl face zoso în blogosferă nu va mai fi aşa de succes în viitor.

 5. robbie Răspunde

  @Grim Cris eu o sa cumpar sportlocalul in viitorul tare indepartat :))

 6. Ionut Răspunde

  Pai n-are cum … nu ma merita Steaua, dar totusi, de ce nu te tunzi scurt? Asta esti ca o oita :D … pardon, berbec! :> Aaaaa acum inteleg de ce iubirea maxima pentru Steaua, acolo baciul Becali! :)))

 7. strumfitaa cu esarfa Răspunde

  faina ideea cu intrebarile pentru tine. poate data viitoare sunt si eu pe faza :)

 8. Stefy Răspunde

  Multumesc de raspuns :D
  Ahhhhh si cand vii prin Cluj poate am sansa sa te cunosc ;;) ca deh mai nou pe aici vietuiesc :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: