27.04.2017

Puşca şi cureaua lată, ce fular-nodam odată

Probabil e un semn că îmbătrânesc. Sau că am început să am anumite tabieturi, auto-îngrădiri şi anumite zone de confort din ce în ce mai osificate. Sau poate nu… Cert este că sunt anumite trenduri în moda din zilele astea care mă amuză.

Şi când zic mă amuză, e de rău. Pentru că pe vremuri m-ar fi enervat, semn că băgam în seamă mai serios fandaslâcurile astea. Pe principiul te irită ceva, orice, dacă înseamnă cât de cât pentru tine. Aşa la nivel de amuzament, însă, e doar ceva la care te uiţi şi la care zâmbeşti. Superior, depăşit sau nostalgic, dar zâmbeşti şi atât.

Uite, spre exemplu, faza la băieţi acuma cu fularul înnodat cu o singură buclă la gât. Atunci când ai un palton elegant pe tine, un trei sferturi sau chiar o geaca mai sport în nişte nuanţe mai echilibrate, chiar pastelate, fularul cu pricina dă o notă de eleganţă şi, în acelaşi timp, de modernitate. Pentru că un fular, oricum îl legi la gât, e un accesoriu simpatic dacă îl asortezi cu ţinuta dintr-un anumit moment.

Dar atunci când, ajuns într-o sală, să zicem, de conferinţe, unde sunt vreo 25 de grade şi rămâi cu fularul ăla la gât, deşi tot ce mai ai pe tine de la brâu în sus este o cămaşă, ceva nu mai puşcă, dacă mă înţelegeţi. Este, ca să nu zic mai mult, distractiv să vezi pe cineva astfel echipat. E modă, nu zic nu, dar mă gândesc că fiecare trebuie să avem propriile noastre limite în ceea ce priveşte simţul inadecvării.

Dar, pe de altă parte, mie mi-e uşor să vorbesc. Pentru că sunt, cum ar veni, tras pe linie moartă de multă vreme de pe piaţa „agăţatului” sau de pe cea a „băgatului în seamă” cu orice preţ. Pentru că în afară de cele două motive invocate anterior zău dacă înţeleg de ce ai vrea să porţi fularul ăla în orice condiţii şi în orice contexte…

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

I #haded un interviu cu Pintică despre #pintica

Cine ghiceşte ce „Bogdan” îi scrie blogul lui Adrian Năstase?

8 comentarii

 1. marți, 5 ianuarie 2010, 10:05

  Am un coleg care poarta tot timpul fularul asa, dar tot timpul. Glumim si noi pe tema asta, spunandu-i ca si-a luat fularul de metrosexual :))

  Răspunde
 2. marți, 5 ianuarie 2010, 11:01

  Acel specimen se cheama „Hipster” si este exemplificat de catre piticu gratis bine de tot.Daca o sa stai sa cauti la el pe blog cu siguranta o sa dai de ceva.

  Răspunde
 3. marți, 5 ianuarie 2010, 12:11

  fularul teoretic e un accesoriu ce protejează gâtul de frig. purtarea lui înăuntru nu se justifică

  Răspunde
 4. marți, 5 ianuarie 2010, 12:51

  acest teoretic goes a looooooooong way!

  Răspunde
 5. marți, 5 ianuarie 2010, 16:22

  […] This post was mentioned on Twitter by Cristian China Birta, Cristian China Birta. Cristian China Birta said: Puşca şi cureaua lată, ce fular-nodam odată http://sp2.ro/b44670 […]

  Răspunde
 6. marți, 5 ianuarie 2010, 16:28

  da, o fi. eu nu vad rostul purtarii fularului undeva unde e cald. poate doar pentru pasionatii de transpiratie :)

  Răspunde
 7. marți, 9 februarie 2010, 09:44

  […] sterse si fara nici o legatura cu secolul 21. Altii, insa, sunt cei despre care va spuneam ca stau cu fularul innodat la gat si la 35 de grade celsius. Acestia sunt trend-settarii, cei carora li se spune, nu prea am […]

  Răspunde
 8. marți, 30 martie 2010, 17:53

  […] sa incerc sa ma schimb. Adica nu sa umblu cu fular in jurul gatului la 30 de grade afara, nici gand. Dar sa mai dau si io un ochi printr-un magazin, […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *