Puşca şi cureaua lată, ce fular-nodam odată

Probabil e un semn că îmbătrânesc. Sau că am început să am anumite tabieturi, auto-îngrădiri şi anumite zone de confort din ce în ce mai osificate. Sau poate nu… Cert este că sunt anumite trenduri în moda din zilele astea care mă amuză.

Şi când zic mă amuză, e de rău. Pentru că pe vremuri m-ar fi enervat, semn că băgam în seamă mai serios fandaslâcurile astea. Pe principiul te irită ceva, orice, dacă înseamnă cât de cât pentru tine. Aşa la nivel de amuzament, însă, e doar ceva la care te uiţi şi la care zâmbeşti. Superior, depăşit sau nostalgic, dar zâmbeşti şi atât.

Uite, spre exemplu, faza la băieţi acuma cu fularul înnodat cu o singură buclă la gât. Atunci când ai un palton elegant pe tine, un trei sferturi sau chiar o geaca mai sport în nişte nuanţe mai echilibrate, chiar pastelate, fularul cu pricina dă o notă de eleganţă şi, în acelaşi timp, de modernitate. Pentru că un fular, oricum îl legi la gât, e un accesoriu simpatic dacă îl asortezi cu ţinuta dintr-un anumit moment.

Dar atunci când, ajuns într-o sală, să zicem, de conferinţe, unde sunt vreo 25 de grade şi rămâi cu fularul ăla la gât, deşi tot ce mai ai pe tine de la brâu în sus este o cămaşă, ceva nu mai puşcă, dacă mă înţelegeţi. Este, ca să nu zic mai mult, distractiv să vezi pe cineva astfel echipat. E modă, nu zic nu, dar mă gândesc că fiecare trebuie să avem propriile noastre limite în ceea ce priveşte simţul inadecvării.

Dar, pe de altă parte, mie mi-e uşor să vorbesc. Pentru că sunt, cum ar veni, tras pe linie moartă de multă vreme de pe piaţa „agăţatului” sau de pe cea a „băgatului în seamă” cu orice preţ. Pentru că în afară de cele două motive invocate anterior zău dacă înţeleg de ce ai vrea să porţi fularul ăla în orice condiţii şi în orice contexte…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Puşca şi cureaua lată, ce fular-nodam odată”

  1. Pingback: Tweets that mention Puşca şi cureaua lată, ce fular-nodam odată « Chinezu -- Topsy.com

  2. Pingback: De ce nu putem umba in trening toata ziua « Chinezu

  3. Pingback: Da’ ce glume cu #Barbatielegantipetwitter aveti in program… | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.