21.07.2017

Cand se cearta printul-candidat The Dude cu Andrei Plesu, se mai pune problema cu cine tinem?

Redam mai jos (ah, pluralul auctorial…) un fragment din ce apare pe blog la printul-candidat The Dude. Bine, e drept ca printul print fiind si cand se duce la toaleta, nu a scris cu mana lui toata daravera, ci a pus scuipaturile la adresa lui Plesu in gura lui Valerian Stan (va mai aduceti, mah, aminte de asta din perioada CRD???).

Altfel spus, ca in orice polemica damboviteana, avem de ales intre un mega-intelectual cu fost carnet de fost partid fost comunist, adica Plesu, si un The Dude a carui singura valoare regala este sublimul fapt ca este sotul sotiei sale. No ia ghiciti cu cine tine chinezu la faza asta?

Asadar, fragmentul de care va spuneam inainte de a ma lua cu vorba:
„Din documente ale acelor ani, scrise cu propria-i mână, ştim că Pleşu a intrat în Partidul Comunist la vârsta de 19 ani şi că, „loial faţă de partid şi de stat”, a ocupat funcţii de conducere în numitul partid. În anii în care oamenii de cultură care nu se aflau în graţiile regimului comunist suportau tot felul de persecuţii, destui dintre ei neprimind viză să călătorească nici măcar până la Sofia, Pleşu beneficia, cu acordul Partidului şi al Securităţii, de burse consistente în Occident – una de trei ani, între 1975 şi 1977, iar alta de doi ani, între 1983 şi 1984. Aceasta din urmă, atenţie, în chiar perioada în care nemilosul moralist pretinde că era persecutat pentru implicarea în “Afacerea Meditaţia Transcendentală”. În anii aceleiaşi „persecuţii”, cu voie de la acelaşi Partid şi aceeaşi Securitate, el îşi publica de altfel şi volume precum „Ochiul şi lucrurile” (1986) şi „Minima moralia” (1988).”

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Sa ne amintim cu scarba de rigoare de fiecare specimen de ministru al transporturilor

Eu sunt căpitanul Burci, am o pulă de 1 metru şi o să vă fut!

Niciun comentariu încă

 1. sâmbătă, 25 aprilie 2009, 21:24

  Alegerea este intre d-nii Plesu si Stan? Eu sunt transilvanean si am venit mai tarziu…

  Răspunde
 2. sâmbătă, 25 aprilie 2009, 23:39

  Am o singură nedumerire: e ceva fals în afirmaţiile despre Andrei Pleşu? Au n-ai auzit de chestia aia care se cheamă ştiinţă fără conştiinţă? Că tot ne propunea nea Pleşu să separăm omul de operă, vezi Sadoveanu, Călinescu, Arghezi şi alţi colaboraţionişti…

  Răspunde
 3. luni, 27 aprilie 2009, 00:12

  pt. Constatin Gheorghe – Sa inteleg ca daca Andrei Plesu il scalda in adjective care sa compuna o icoana a altetei Duda, petele din trecut i se puteau trece cu vederea? Si (ce) daca toate datele insirate in binecunoscutul stil gretos V. Stan sunt adevarate Andrei Plesu nu mai are dreptul la opinie? L-a injurat el de mama si tablouri pe regele Mihai?

  Răspunde
 4. vladp9
  luni, 27 aprilie 2009, 00:40

  chinezu, esti pleazna rau tata. daca astea ti se par acuze demne de luat in seama: ca e fost actor si ca nu e „pur-sange”, doar prin alianta. tare, tata. so lame din partea lui Plesu.
  faptul ca e absolvent Harvard si doctor in militarie nu conteaza, pare-se, pentru nimeni, ca na, daca jocul o cere, mergem cu Base. M-a scarbit Plesu. cele de sus sunt singurele lui argumente contra. bleaaahhh.
  ascultati-l pe om… cel putin are bunul-simt sa se straduiasca sa para de bun-simt (daca nu vrem sa recunoastem ca intr-adevar e de bun-simt). toata sleahta politica de azi nu mai are nici macar atata respect pentru noi: sa ne creeze aparenta unui bun-simt elementar, sa ne minta cu stil, cu eleganta.
  Hail Base, da?

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *