Cand se cearta printul-candidat The Dude cu Andrei Plesu, se mai pune problema cu cine tinem?

Redam mai jos (ah, pluralul auctorial…) un fragment din ce apare pe blog la printul-candidat The Dude. Bine, e drept ca printul print fiind si cand se duce la toaleta, nu a scris cu mana lui toata daravera, ci a pus scuipaturile la adresa lui Plesu in gura lui Valerian Stan (va mai aduceti, mah, aminte de asta din perioada CRD???).

Altfel spus, ca in orice polemica damboviteana, avem de ales intre un mega-intelectual cu fost carnet de fost partid fost comunist, adica Plesu, si un The Dude a carui singura valoare regala este sublimul fapt ca este sotul sotiei sale. No ia ghiciti cu cine tine chinezu la faza asta?

Asadar, fragmentul de care va spuneam inainte de a ma lua cu vorba:
„Din documente ale acelor ani, scrise cu propria-i mână, ştim că Pleşu a intrat în Partidul Comunist la vârsta de 19 ani şi că, „loial faţă de partid şi de stat”, a ocupat funcţii de conducere în numitul partid. În anii în care oamenii de cultură care nu se aflau în graţiile regimului comunist suportau tot felul de persecuţii, destui dintre ei neprimind viză să călătorească nici măcar până la Sofia, Pleşu beneficia, cu acordul Partidului şi al Securităţii, de burse consistente în Occident – una de trei ani, între 1975 şi 1977, iar alta de doi ani, între 1983 şi 1984. Aceasta din urmă, atenţie, în chiar perioada în care nemilosul moralist pretinde că era persecutat pentru implicarea în “Afacerea Meditaţia Transcendentală”. În anii aceleiaşi „persecuţii”, cu voie de la acelaşi Partid şi aceeaşi Securitate, el îşi publica de altfel şi volume precum „Ochiul şi lucrurile” (1986) şi „Minima moralia” (1988).”

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Cand se cearta printul-candidat The Dude cu Andrei Plesu, se mai pune problema cu cine tinem?”

  1. Am o singură nedumerire: e ceva fals în afirmaţiile despre Andrei Pleşu? Au n-ai auzit de chestia aia care se cheamă ştiinţă fără conştiinţă? Că tot ne propunea nea Pleşu să separăm omul de operă, vezi Sadoveanu, Călinescu, Arghezi şi alţi colaboraţionişti…

  2. pt. Constatin Gheorghe – Sa inteleg ca daca Andrei Plesu il scalda in adjective care sa compuna o icoana a altetei Duda, petele din trecut i se puteau trece cu vederea? Si (ce) daca toate datele insirate in binecunoscutul stil gretos V. Stan sunt adevarate Andrei Plesu nu mai are dreptul la opinie? L-a injurat el de mama si tablouri pe regele Mihai?

  3. chinezu, esti pleazna rau tata. daca astea ti se par acuze demne de luat in seama: ca e fost actor si ca nu e „pur-sange”, doar prin alianta. tare, tata. so lame din partea lui Plesu.
    faptul ca e absolvent Harvard si doctor in militarie nu conteaza, pare-se, pentru nimeni, ca na, daca jocul o cere, mergem cu Base. M-a scarbit Plesu. cele de sus sunt singurele lui argumente contra. bleaaahhh.
    ascultati-l pe om… cel putin are bunul-simt sa se straduiasca sa para de bun-simt (daca nu vrem sa recunoastem ca intr-adevar e de bun-simt). toata sleahta politica de azi nu mai are nici macar atata respect pentru noi: sa ne creeze aparenta unui bun-simt elementar, sa ne minta cu stil, cu eleganta.
    Hail Base, da?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.