Ceva ce ştiu că nu vă interesează

Astea le scriu aşa mai mult pentru mine.

Deci am citit în ultima vreme:

1421 anul in care China a descoperit lumea – Menzies Gavin. O carte care, chinezu fiind, m-a încântat şi care ne spune că, de fapt, chinezii au fost cei care au cartografiat globul la începutul secolului 15 şi că marii exploratori de după au navigat pe hărţile celor cu ochii mici şi oblici. Foarte tare. Merci Lavi şi Costea pentru carte!

Poeme Guillaume Apollinaire. Şi acum ţi se par ciudate scrierile polonezului-francez, da’ atunci când au apărut…

Mic ghid turistic. Baia Mare – Aurel S. Feştilă. E ca în faza cu profetul în ţara lui. Am descoperit în cărţulia aia nişte lucruri mişto despre Baia Mare. Cum ar fi faptul că prima minge de fotbal a fost adusă de un englez acolo în 1898.

La capitolul filme bifez:

Billy Elliot (2000). Un film extraordinar. Despre un puşti de 11 ani din Anglia anilor 60, care se îndrăgosteşte de balet în ciuda societăţii de mineri în care trăieşte. Excepţional filmul.

Războiul lui Foyle (2002). Au un stil cei de la Hallmark cu filmele lor cu personaje principale anti-Hollywood, dar care te lovesc la marele fix.

Hellboy 2 (2008). Evident că nu ne capodopera anului. Dar se vede, totuşi, prin unele locuri doar, că e făcut de del Toro.

Hitman (2007). Film de vacanţă. Cu nişte killeri trianuiţi de mici să spargă buze şi să taie gâţi. Mă rog…

The Golden Compass (2007). În mod normal îmi plac filme de astea. Dar ăsta nu m-a prea dat pe spate. În fine, poate am crescut io prea mare…

3:10 to Yuma (2007). Mişto film. În care îi vezi pe Russel Crowe şi pe Christian Bale în două roluri care li se potrivesc. Un western reuşit.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)