Mi se pare perfectamente corect

20.08.2008

COMUNICAT

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a fost sesizat cu privire la cresterea numarului de materiale de presa preluate pe Internet fara respectarea normelor legale si deontologice in vigoare.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa constata cu ingrijorare aparitia si dezvoltarea a numeroase site-uri care isi fac strategii de continut bazate pe preluarea fara acorduri a continutului altor surse de informare: agentii de presa, ziare, televiziuni, posturi de radio, alte site-uri.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa a analizat aceasta problema in 2005 si isi mentine si in prezent punctul de vedere: informatia trebuie sa circule liber, dar opera jurnalistica este protejata de normele legale si deontologice in vigoare.

In virtutea acestor doua principii, Clubul Roman de Presa considera ca, in absenta unui acord incheiat cu detinatorul drepturilor, materialele de presa pot fi preluate, obligatoriu cu citarea sursei, in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din respectivul material.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa sprijina editorii ale caror drepturi au fost incalcate sa actioneze cu fermitate pentru reglementarea situatiei, inclusiv, daca problemele nu se pot rezolva prin mijloace amiabile, prin sesizarea organelor de ancheta.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa

0 comentarii la “Mi se pare perfectamente corect

 1. mihnea Reply

  da, e corect. da pozele si filmele?

 2. chinezu Reply

  mihnea:
  si alea :D
  ce ma intrebi pe mine de astea adanci in zi de vara de 30 si ceva de grade?
  nu mai bine bem o bere? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.