Welcome/Bienvenue/Wilkomen/Benvenuto/Bienvenido în Colonia România!

23.10.2007

Nu-i aşa că suntem un popor foarte primitor? Şi că tot timpul primim şi nu prea dăm deloc înapoi? Nu-i aşa că ne place mereu să ne fofilim, să ne „descurcăm”, să ne pitim eroic după alţii care deschid drumul vitejeşte? Şi nu-i aşa că toate astea înseamnă că avem o masivă şi inconturnabilă mentalitate de colonişti de carieră?!

La Lisabona am dat din nou cu mucii în ciorba de fasole. Şi nici măcar nu era reîncălzită. S-ar putea scrie un scurt tratat despre cum să te faci de telecomandă ca cea de-a 7-a ţară din UE ca mărime, cea de jdemia ţară din UE ca pricepere şi prima categoric ţară din UE la penibilizare transfrontalieră. Adică, la Lisabona, unde s-a semnat ditai tratatul istoric, noi ne-am dus acolo în plimbare, pentru că nu am avut nimic, dar absolut nimic de spus. Pe motiv (oficial, ni l-a zis Ciocănea) că „nouă ne-au convenit propunerile celorlalţi şi de aia nu am zis nimic”. Ce mentalitate de colonist de carieră!

Băsescu plânge prea des şi din nimic. Ultima tentativă de lacrimă (la asemenea tentativă de preşedinte) a oprit-o cu greu când a citit în ţigănească nu ştiu ce scuze în faţa nu ştiu căror ţigani. Nu înţeleg de ce l-a apucat plânsul. Pentru că ce făcea el nu era de râs deloc. Era doar o mizerie băsesciană, care lăcrimează degeaba printre asumările de lider al zonei Mării Negre şi drojdelile de la Golden Blitz. Ce preşedinte cu mentalitate de colonist frustrat de carieră avem!

Nici măcar când au vrut cei de la Ford să ne colonizeze economic nu am ştiut cum să îi facem să stea. De primit i-am primit mai pe degeaba, pe un mizilic de 50 de milioane, dar de ţinut aici se pare că nu prea ştim cum să îi ţinem. Ce mentalitate de colonialişti de carieră ratată avem!

Martens a venit la lansarea eurocandidaţilor PD şi nu l-a deranjat nici un milimentru că Băsescu era şi el pe acolo scuipând suveran pe Constituţie şi rânjind mojiceşte la adresa pulimii care înghiţea gogoaşa. În altă parte, Martens nu ar fi acceptat aşa ceva. În Colonia România însă se poate!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Welcome/Bienvenue/Wilkomen/Benvenuto/Bienvenido în Colonia România!”

  1. Pai normal, asa ne facem noi mereu de cacao! Asa cum titulatura de „Misiune a Romaniei pe langa Uniunea Europeana” a ramas aceeasi , adica ” pe langa”, asa am ramas si noi. Mai departe, Tratatul de la Nisa ofera Romaniei numai 14 voturi in Consiliul UE, adeca 4,05% din totalul de 345, ceea ce nu corespunde vreunei proportii aritmetice in raport cu celelalte 26 de state membre. Am avut ocazia sa ne renegociem ponderea voturilor odata cu Tratatul asta Reformator, dar Basescu…pauza. Pauza si la poporul roman care nu stie ca va fi supus unuei ratificari al acestui Tratat despre care habar nu are cum s-a produs , ce si cum, desi s-a facut in numele lor. Strigator la cer!!!!!

  2. De cand „urlu” si eu ca niciun lider politic actual nu stie cu ce se mananca negocierile si Tratatul de reforma, au inceput sa ma doara buricele degetolr de la batutul in tastatura. Si in afara de ponderea de care vorbeste putin mai sus Codruta, cred ca daca acestia si-ar fi dat numai putin interesul, ar fi gasit macar doua teme de interes national-european: problema minoritatilor (si aici ma gandesc in primul rand la cea rroma, nu la cea maghiara, pentru ca este o adevarata problema) si cea a granitelor (mai ales cu Ucraina). Nu ar fi existat moment mai bun sa avem castig de cauza in interesul Romaniei decat cel al negoierii unui astfel de Tratat, ce trebuie ratificat de toate tarile. Daca Romania ameninta ca nu-l ratifica, cu siguranta se gaseau ceva solutii.

  3. raluca:
    acum vorbesc serios
    stiu ca de multa vreme scrii la tine pe blog cu multa competenta de problemele astea
    si cred ca pe tine te doare mult mai tare prostia celor care au participat la negocieri decat pe mine pentru ca intelegi mult mai mult

  4. Raluca: Daca Bulgaria a reusit sa obtina vocabula „evro” in loc de „euro”, lucru de neconceput in UE pana cand au fost stransi cu usa, Romania ar fi reusit deasemenea sa obtina cam orice si-ar fi propus.Din pacate, politica romaneasca nu functioneaza nici macar pe principiul „crede si nu cerceta” ci in baza incompetentei liderilor adusa la rang de principiu. Crede-ma ca cei care au habar despre problematica UE nu au loc de incompetenti. Asa ca ma astept in continuare si la grozavenii mai mari!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.