Prefaţă la Foiletontu chinez

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Mă apuc de scris. Şi nu pentru că simt în adâncul pieptului cum se zbate un mic Dostoievschi, luat la băşcălie de un Traian Ungureanu şi susţinut la galerie de un Beigbeder. Nu. Mă apuc de scris pentru cel mai simplu şi mai de bun gust motiv din lume: pentru că aşa vreau eu. Pentru că cele 10, 15, 20 de minute (dar nu mai mult) pe zi pe care o să le cheltuiesc (da, ăsta e termenul) pe Foiletontu chinez (cum extrem de prost inspirat) am intitulat viitoarea mea scriere, cele câteva minute pe zi, deci, înseamnă că nu le-am băut, fumat, stat ca prostu, capsat, înţepat cu brişca, adăugat la favorites sau aruncat la recycle bin. O să iasă ceva mişto? Habar nu am. Şi nici măcar nu are vreo legătură. Mă apuc de scris şi punct. Cât o să mă ţină? Exact până nu o să mai am chef. Pentru că dacă sursa scriiturii (cheful) s-a buşit, scriitura însăşi nu mai e decât o buşeală (mizerabilă exprimare, da, asta e, aşa mi-a venit).

Vă rog, pe voi, cei câţiva care îmi citiţi blogul, ignoraţi postările din categoria Foiletontu chinez. Le pun pe blog pentru că am şi io vanitatea mea prostească. Cum ar veni, cred în valoarificarea operei prin consum şi alte prostii de astea. Numai că nici operă dar nici consum nu se întâmplă aici. Ci doar o mică ştrengărie. Prin care io mă fac că scriu şi voi vă faceţi că mă ignoraţi.

Despre ce o să scriu? Pot să răspund zilele următoare? Că nu vreau să zic că habar nu am. Mai bine vă aburesc cu ceva de genul „am în minte ceva”, „ideea mi-e conturată clar”, „nu pot să vă dezvălui subiectul”. La urma urmei, oricum nu vă interesează. Pentru că aţi ascultat de ce v-am spus mai sus şi nu citiţi postările de la Foiletontu chinez.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)