27.09.2016

Mă ajutați cu o declarație culinară? Ofer și premii, firește :D

Later edit: Câștigătorii sunt Alin Patru, Cristi și Catalina :) Felicitări, stimabililor! Și mulțumiri tuturor celor care au participat :)

Această postare conține două îndemnuri ”culinare”, unul pentru bloggerițe și bloggeri, altul pentru cei care (încă :D) nu au blog. Pentru bloggerițe și bloggeri avem campania la care puteți câștiga 200 de euro, un Kindle și cărțile lui James Olivier, iar pentru ceilalți am provocarea de mai jos.

Vă invit să îmi dați o idee de ”declarație  culinară” :) Pe care să o scrieți în comentarii. Să vă imaginați că ar trebui să gătiți pentru iubit/iubită, pentru o prietenă/un prieten sau pentru cineva drag. Hai că accept și o declarație de asta culinară pentru un dușman, dar numai în ideea că vreți să vă împăcați cu el :)) Trebuie să folosiți, pentru a realiza această declarație, produsele Agricola Bacău.

Ca variantă de lucru, pe lângă rețetele clasice, dacă vreți să le spunem așa, din care poate ieșim cu niște câștiguri culinare, căci cine știe de bucătari de mare angajament găsim printre cei care îmi fac onoarea să mă citească :D, puteți pune totul în perspectivă. Adică, spre exemplu (și întind rău coarda aici, dar doar ca să mă fac mai bine înțeles), o declarație culinară se poate face, în anumite cazuri, și cu un sandwich cu salam oferit cuiva pe o barcă plutind pe Dunăre :)) Hai că ați înțeles voi ce vreau să zic :D

Voi alege dintre cei care puneți în comentarii aceste declarații culinare 3 tovarășe sau tovarăși care m-au impresionat prin modul original și de bun gust cu care au abordat această provocare. Vă dați seama că voi fi subiectiv în alegere, căci și declarațiile voastre vor fi la fel de subiective :) Cei trei câștigători vor primi niște cadouri surpriză din partea mea. Bine, nu vor fi niște chestii care să vă dea pe spate, dar sper să apreciați… simbolistica acestor cadouri :))

Termen limită pentru ”depunerea” declarațiilor în comentarii: 20 februarie, ora 23.59. Mult succes!

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Bloggeri, punem mâna pe lopată astăzi la ora 18.00!

Despre presa curului și curul presei

18 comentarii

  1. Claudia
    marți, 14 februarie 2012, 12:08

    Puiul meu, te iubesc ca sarea in bucate! Mama ta, Agricola

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  2. marți, 14 februarie 2012, 12:50

    De pui pofta-n cui cu pui,
    Baiul mare, incă nu-i.
    Dacă-i pui şi vinişor,
    Parcă e mai binişor!

    Dacă-i puiul de Bacău,
    Parcă nu mai sună rău!
    De Agricola de-i puiul,
    Mare rău să-ţi fie cuiul!

    Dixit.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  3. marți, 14 februarie 2012, 12:54

    Pai de dulce e hencleh-sul, care se face asa:

    pentru aluat: Se framanta faina cu drojdia,zahar,ulei si se lasa la dospit, acoperit cu o patura sau o haina groasa, si fie mai cald.

    Dupa ce dospeste aluatul, se pune un strat de aluat de 1 cm grosime intr-i tava mare, peste, un strat de gris fiert in lapte si cu 3 linguri de zahar, si peste stratul asta, se intinde un strat smantana amestecat cu o lingura de zahar si un ou.

    Toate chestia asta se pune la cuptor cam jumatate de ora, sau la un cuptor cu lemne (iese mult mai bun)

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
    • marți, 14 februarie 2012, 12:58

      @rareshu
      Pai bine, bre, si cum legi henclehul tau de produsele Agricola, cum ziceam in postare? :)) ia spune matale cu ce merge henclehul ala? Cu un pui prajit? Cu un salam? Cu ce? :D

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Răspunde
  4. marți, 14 februarie 2012, 13:33

    Cea mai buna reteta-declaratie cu(r)linara este aceea de pe masa din bucatarie, sub privirile inghetate ale frigiderului Artic. Practic, se ia una bucata puicuta si se aseaza intr-un mod cat mai apetisant pe un platou astfel incat umplutura sa se muleze perfect abisului, nu inainte de a-ncinge-o cu atingerile discrete ale ultravioletelor microundiene. Dupa cateva incercari de du-te – vino, puicuta se lasa in suc propriu la macerat. Se consuma cateva minute mai tarziu cand a constatat ca ai uitat sa te stergi pe picioare cand ai intrat incaltat in bucatarie. De obicei, in astfel de situatii, intervine vizita unor vecini, sau in cel mai rau caz al epoletilor, care nu pot sa constate decat ingeniozitatea culinara a situatiei. Daca acest episod nu e urmat de servirea unei portii impaciuitoare, linistit poti merge la restarurant, unda gasesti ce vrei, cum vrei si cat vrei! Pofta buna!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  5. marți, 14 februarie 2012, 13:43

    na, am postat in afara temei. :p

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  6. marți, 14 februarie 2012, 16:04

    sal. sunt albinuta veninoasa. Imi spui te rog de ce nu-mi apar de vreo 3 zile comentariile ?

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
    • marți, 14 februarie 2012, 16:47

      @simo
      Probabil ca intra in spam comentariile tale. Iar eu ce e in spam sterg automat. Uite, pentru tine o sa fac o verificare. Baga un comentariu de pe mailul cu care comentezi in mod normal si verific sa vad ce se intampla.

      Thumb up 0 Thumb down 0

      Răspunde
  7. marți, 14 februarie 2012, 18:52

    Eu sunt un mâncător de ouă (ce legătură mai bună decât asta pentru o avicola).

    Declaraţia mea de iubire ar fi o omletă-clătită (omleta se împătureşte în patru după ce se pune umplutura) din patru ouă cu doi căţei de usturoi tăiaţi feliuţe în omletă… şi parmezan cu unt în interior. Se poate orna cu un pic de sos de soia… dar fin. Mai mult de atât „nu se există”.

    Ca să iubeşti, ai nevoie de nişte ouă făcute zob. :D

    Dat fiind că este o reţetă născută din iubire… nu mă interesează câştigul concursului, deşi aş avea nevoie de un e-book reader Kindle 4, că mâine-poimâine mor şi eu şi habar nu am ce e. :D

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  8. marți, 14 februarie 2012, 18:55

    Fără emoticoane nu are nici un haz…

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  9. marți, 14 februarie 2012, 21:59

    Ce ar merge mai bine la o masã romanticã pe care o împarti cu iubitã decât ” Pulpe de pui cu lãmâie si rozmarin” o nebunie, cred cã defapt cu aceastã reþetã am reusit si am dato gata pe iubta mea prima datã
    Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 pulpe de pui, 2 cãtei de usturoi, 500 ml vin alb, 2 linguri zeamã de lãmâie, piper, sare, 3 linguri ulei de mãsline, 1 lingurã ulei aromat, 3 crengute rozmarin.
    Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220!C. Se spalã pulpele, se zvântã si se aseazã în tavã de aragaz. Se curatã usturoiul si se taie mãrunt. Se amestecã vinul, zeama de lãmâie, usturoiul, uleiul, 1 linguritã de sare si puþin piper, se aleg acele de rozmarin de la douã crengute, se taie si se încorporeazã în marinatã care se toarnã peste pulpele de pui. Se pune între pulpe a treia crengutã de rozmarin, întreagã, se bãgã la cuptor, se lasã 30-40 de minute, se garnisesc cu felii de lãmâie si salatã verde, acompaniat binenteles cu o Tãmâioasa Româneascã si dupã aia ce urmeazã vã las sã giciti!!!
    O retetã care nu dã gres niciodatã Poate parea prozaic aceasta declaratie dar vorba aia Dragostea este la fel de importanta precum mancarea dar nu hraneste si atunci prin completare iese formula perfecta a unei seri reusite..

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  10. miercuri, 15 februarie 2012, 09:01

    Cristi, uite aici declaratie culinara si romantica pe deasupra: deserturi stintifico-erotice.
    Cam cu asta s-au delectat clientii mei de Valentine’s Day.

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  11. Cristina
    miercuri, 15 februarie 2012, 12:57

    Pui dragostea in farfurie!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  12. Catalina
    joi, 16 februarie 2012, 14:21

    Se ia puiul de Bacau
    Si se baga la cuptor!
    Si pe-o farfurie plata,
    Se aseaza de indata,
    Feliute de salam,
    De Sibiu si Banatean!
    Iar intr-o tigaie-ncinsa
    Se aseaza cu alai,
    Oua si cei mai de seama Carnati de Plai!
    Astea toate fiind gatite,
    De la Agricola sosite,
    Se aseaza pe o masa,
    Se mananca, nu se lasa!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  13. luni, 20 februarie 2012, 11:05

    […] trecute vă invitam să îmi ziceți niște declarații culinare pornind de la produsele Agricola Bacău. Și mai puteți să o faceți […]

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  14. Catalina
    miercuri, 22 februarie 2012, 13:48

    Buna ziua! Ati primit mailul cu datele mele de contact? Si multumesc inca odata pentru selectarea declaratiei mele culinare:))

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  15. joi, 23 februarie 2012, 10:19

    […] cine sunt câștigătorii :D Și dacă până acum am oferit ba o carte, ba un CD, ba un DVD, la ultima ispravă de acest gen, am zis să dau, ca variantă, și un interviu pe chinezu.eu. Alin Pătru a ales interviul, așa […]

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde
  16. Catalina
    joi, 1 martie 2012, 13:49

    Multumesc din suflet chinezu! ,,Classical Romance” este cel mai frumos martisor pe care l-am primit in aceasta zi frumoasa! Chiar m-ai nimerit! Sunt genul care ascult muzica de calitate si adorul acest gen muzical! Vacanta placuta in Riga!

    Thumb up 0 Thumb down 0

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *