Intră pe acest link și poți câștiga o bicicleta Pegas, într-un concurs organizat de BCR.

Merită să vedeți Festivalul Internațional al Statuilor Vivante!

Anul trecut al fost pentru prima dată să văd Festivalul Internațional al Statuilor Vivante, organizat de cei de la Masca. Și mi-a plăcut maxim! Pentru că, desigur, nu avea cum să nu îmi placă :) Este ceva inedit, ceva ce nu vezi de nici o culoare în fiecare zi. Așa că, firește, și anul acesta am fost să văd statuile cu pricina. Mă rog, statui… Oameni care jucau statui. Doar că le joacă atât de bine încât pe lângă unele ai putea trece fără să îți dai seama că e un om acolo, nu o statuie :))

Anul acesta am aflat câteva insideuri, cum ar veni, din bucătăria festivalului. Doamne, cât de multă muncă presupune… Începând de la chestiunile tehnice (fiecare statuie are mica sa scenă, cu instalația sa de sonorizare și cu instalația sa de lumini), trecând prin repetițiile foarte grele (Make al nostru, care a fost statuie vivantă anul acesta – vezi mai jos – mi-a confirmat cu vârf și îndesat asta) și ajungând la ceea ce vedem, adică la costumația și la machiajul (ore întregi!) stauilor. Toate acestea ca să ne ofere câteva minute de frumos inedit, dacă vreți :)

La deschiderea oficială de anul acesta am văzut foarte multă lume, mult mai multă lume decât anul trecut. Și foarte mulți copii! Ceea ce m-a bucurat foarte tare. Și pentru că toți cei prezenți s-au bucurat de spectacol, dar și pentru că cei de la Masca merită această recunoaște și, dacă vreți, răsplată publică pentru ceea ce fac :)

Anul acesta, Festivalul Internațional al Statuilor Vivante aduce și o premieră: 6 actori chinezi, care joacă O NOAPTE FURTUNOASĂ, după I. L. Caragiale, în tehnica statuilor vivante. Merită să îi vedeți, jur! Cristian Florea a fost la repetiții și s-a distrat maxim auzindu-i pe chinezi cum se chinuiau să învețe în română câteva cuvinte gen ”iubita mea” :)) Asta apropo de cât de multă muncă implică participarea la aceasă ispravă, deși nu pare la prima vedere.

Vă las cu ce am filmat eu aseară la deschiderea oficială. Inclusiv cu un moment în care îl vedeți pe Make statuind, ca să zic așa :D Și vă invit să mergeți să vedeți statuile vivante în Parcul Humulești din Ferentari, sunt acolo până pe 1 iunie, după care puteți să le vedeți în Parcul Crângași și în Parcul Herăstrău (Roata Mare) aveți programul pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: