LEGO – povestea lui Ole sau cum să strângi din dinți și să mergi mai departe…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

LEGO este – că nu știu cum să o zic mai direct – compania care oferă jucării pentru copii de la 3 la 99 de ani :)) Serios, să nu îmi spuneți că, indiferent de ce vârstă aveți, nu vă vine să vă jucați cu piesele alea, că nu vă cred! Părinți, de câte ori vi s-a întâmplat să ziceți celui mic ”ia hai să strângem piesele astea” și apoi să vă prindă joaca și să vă apucați de construit? :)


Cu LEGO nu aveți cum să dați greș când vine vorba despre cadouri, așa că ia uitați-vă peste oferta asta :)


Acum LEGO înseamnă o corporaţie cu o cifră de afaceri de 3, 5 miliarde de dolari pe an şi cu un profit de peste 600 milioane de dolari (rezultate financiare pe 2011). Dar uitaţi-vă la film şi vedeţi cât de mult a durat până să ajungă aici şi câte au fost momentele în care ceea ce atunci era doar o idee de companie ar fi putut să fie sfârşitul acestei idei.

povestea-legoPovestea LEGO este una impresionantă. Uitaţi-vă la filmul de mai jos și vedeți cum Ole Christiansen, fondatorul companiei, cum a trebuit să strângă din dinţi şi să ridice fruntea după falimentul primei sale companii, după moartea soţiei, în timpul celui de-al doilea război mondial, în clipele în care totul părea că nu merge, după incendiul care a distrus în totalitate fabrica ce începea să funcţioneze, după toate provocările pe care viaţa are obiceiul să le arunce oricui în spate. A trecut de toate şi de acolo a pornit ceea ce acum a devenit un mega-brand şi o mega-afacere.

Ce s-ar fi întâmplat dacă Ole ar fi spus, de fiecare dată, „e prea greu, nu o să reuşesc, nu o să meargă” şi ar fi renunţat? Nu o să ştim asta niciodată. Dar ce ştim că s-a întâmplat a fost că Ole nu a renunţat, a mers cu teribilă încăpăţânare înainte şi ştim că rezultatul este unul peste tot ce a visat. Aşa este şi în ceea ce facem noi. Dacă renunţăm, nu vom şti niciodată cum ar fi fost dacă nu am fi renunţat. Dar dacă ne încăpăţânăm să mergem înainte, atunci ştim sigur pe ce drum suntem şi cu ce rezultate :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)