20 de liceeni iau parte la Zentiva Express în luna iulie

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Pe 10 mai, Școala de Valori și Zentiva, o companie Sanofi, au pornit în căutare de tineri dornici să se autodepășească. 15 licee au deschis porțile acestei inițiative și și-au încurajat adolescenții să facă primii pași în direcția construirii unei cariere care să se potrivească profilului lor. Dintre cei 120 de aplicanți care și-au arătat interesul faţă de proiect, au fost selectați 20 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a din liceele și grupurile școlare cu profil tehnic din București.

Săptămâna 11-15 iulie, denumită și Școala de Vară Zentiva, e formată din ateliere de educație non-formală care motivează participanții la autocunoaștere și învățare prin joacă. Îndrumați de traineri din Școala de Valori, aceștia vor ieși din zona de confort și vor învăța să-și construiască un traseu de învățare personalizat, pliat pe nevoile și interesele lor de dezvoltare. Activitățile se bazează pe fundamentarea următoarelor abilități: descoperirea valorilor personale, înţelegerea conceptului de gândire sistemică, luare de decizii, planificare, colaborare, reacții în situații limită, inteligență proprie, pasiuni și perspective de viitor.

“Proiectul Zentiva Express este un proiect de tradiție, având deja 5 ani de când formează tineri responsabili, care pot schimba societatea de mâine. Atelierele de educație non-formală sunt completate de programul de practică în compania Zentiva. Astfel, adolescenții au parte de un proces de autocunoaștere și dezvoltare a abilităților profesionale care îi aduce mai aproape de un stil de viață capabil să le susțină visurile cele mai îndrăznețe. Participanții ce ne calcă pragul își descoperă și consolidează valorile, își șlefuiesc caracterul și învață să facă alegeri conștiente și asumate pentru propriul viitor.”, a declarat  Silvia Bogdan, Head of Corporate Engagement Școala de Valori.

În perioada 18-22 iulie, o parte dintre participanți vor afla ce se întâmplă în spatele ușilor uneia dintre cele mai importante companii farmaceutice, prin practică în departamentele companiei Zentiva. Participanţii vor învăța ce înseamnă producţia de medicamente şi, în acelaşi timp, vor căpăta mai multă încredere în ei, vor învăța ce înseamnă importanţa unui loc de muncă, responsabilitatea lucrului bine făcut şi munca în echipă.

Cei mai activi dintre participanți vor primi diplome și scrisori de recomandare care să ateste implicarea lor în proiect, iar ca recunoaștere a abilităților dobândite și a motivației de a se dezvolta, unii dintre elevi vor beneficia de bursă de studiu pe durata anului școlar 2016-2017, oferită de Zentiva, și vor fi angajați după terminarea liceului in cadrul companiei.

zentiva express

P. S. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina proiectului.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “20 de liceeni iau parte la Zentiva Express în luna iulie”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)