Sunteți așteptați la Nocturnele Castelului Bran II în perioada 9-15 iulie

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

După succesul înregistrat în urma primei ediții de anul trecut, compania Procédé Zèbre din Franța se întoarce în România pentru a prezenta publicului noul spectacol Zorii Zmeului II – A l’Aurore du Dragon din cadrul evenimentului Nocturnele Castelului Bran II.

Timp de 7 nopți, între 9 și 15 iulie 2016, o trupă compusă din actori profesioniști și tineri amatori se întâlnește în încăperile castelului Bran pentru a face puntea între realitate și mit. Puse în practică cu sprijinul Ambasadei Franței în România, al Institutului Francez din România și al Castelului Bran, aceste noi forme de spectacol vor permite celor mai curioși să asiste la o vizită tematică care îmbină bogatul patrimoniu istoric cu imaginarul și magia acestui loc.

În această perioadă, celebra reședință a contelui Dracula se va metamorfoza, pentru a-i transporta pe vizitatori în timp, evocând totodată epoca lui Vlad Țepes, legendele înfricoșătoare și universul lui Bram Stocker. Fiecare încăpere a incintei este încărcată cu o atmosferă diferită, iar percepția dintre realitate istorică și ficțiune se contopesc în spectacol. Numeroasele povești reale se suprapun cu basmele auzite în copilărie, astfel încât spectatorul este confruntat cu originile memoriei sale și cu propriile sale frici. Dincolo de vise și realitate, experiența iubirii și dorința unei tinereți veșnice se dovedesc a fi singurele căi de scăpare.

Cu scopul inițial de a promova patrimoniul și turismul cultural, precum și valorile Francofoniei, spectacolul Zorii Zmeului II – A l’Aurore du Dragon aduce laolaltă actori profesioniști, și tineri din România, Franța și Macedonia, în cadrul unei rezidențe de creație bazată pe tema diversității. Protagoniștii acestei experiențe artistice inedite, care își propune să promoveze memoria vremurilor apuse, cooperarea culturală și participarea activă a tinerilor în domeniul cultural, au ocazia de a îmbina învățarea limbilor străine și perfecționarea jocului teatral. Astfel, spectatorii vor cădea pradă originalității, spontaneității și varietății propuse  în cadrul acestui proiect.

nocturnele castelului bran

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)