Echipa Hau că Bau din Târgu Mureș merge în Brazilia în finala Neymar Jr’s Five!

Materialul de mai jos este scris de trimisul meu special (chiar foarte special, aș putea spune :D) la fața locului, tovarășul Malaezu. Căci eu, din pricini ce țin de prea-frumoasa emisiune pe care am executat-o în ”deplasare”, nu am putut fi de față ca să văd una din cele mai interesante competiții sportive din ultima vreme, Neymar Jr’s Five powered by Red Bull :)

——————

Undeva aproape de ora 10 atunci când am ajuns eu; câțiva jucători făceau o încălzire ușoară pe teren și șutau niște mingi la poartă. Sâmbătă dimineață, pe acoperișul parcării București Mall, destul de aproape de cerul înnorat al acelei zile.

În celelalte 43 de țări ce participau la eveniment, meciurile au avut loc ba pe nisip, ba în curtea școlii sau în spatele blocului. La noi, finala națională a turneului Neymar Jr’s Five are loc pe un acoperiș, lucru care mi se pare foarte tare! Mie, nu și organizatorilor care privesc cu groază cum zboară mingile peste gard.

Cine mai dă mingea peste gard se duce și se roagă de vecini să o ia înapoi, exact ca-n copilărie!” spune Dani Oțil, crainicul/MC-ul evenimentului.

Se fac tragerile la sorți, se stabilesc grupele, ordinea meciurilor, se fac strategiile și fiecare echipă se pune pe treabă pentru a se califica mai departe: opt echipe, două grupe a câte patru, două semifinaliste din fiecare grupă.

Cea mai interesantă regulă e de departe cea conform căreia fiecare echipă care primește gol e obligată să renunțe la un jucător. Astfel că, deși un meci se începe 5 la 5, el poate dura fie maxim 10 minute, fie până la scorul de 5-0, atunci când o echipă rămâne fără niciun jucător pe teren.

Disputele sunt foarte echilibrate în primele minute, echipele se închid bine; asta până se marchează primul gol, atunci când se rupe echilibrul de fiecare dată. Într-un singur meci s-a întâmplat ca o echipă aflată în inferioritate numerică să revină pe tabelă, deci era foarte important să marchezi prima.

Se termină faza grupelor, se știu cele patru semifinaliste. Urmează un meci demonstrativ între echipa emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” de pe Antena 1 și echipa telespectatorilor acestora. L-am urmărit cu atenție pe Cătălin Oprișan, exact ca un scouter venit să-și vadă viitorul transfer: dacă trecem cu vederea greutatea, a fost un adevărat zid în apărare. Și după gafele lui Chiricheș, mai că-mi vine să-ntreb dacă-l putem lua la națională :))

Echipa Neatza câștigă la penalty-uri, după care reîncep meciurile cu miză: cele două semifinale, urmate de finala ce va duce o echipă în Brazilia, la finala mondială a turneului organizat de Neymar.

Cele două finaliste sunt Hau că Bau din Târgu Mureș și FC Banatu din Timișoara. Un meci strâns, lipsit de greșeli, cu două echipe preocupate (în mod firesc, spun eu) să nu ia gol, înainte de a reuși să marcheze. E 0-0 după 10 minute; se trece la penalty-uri, acolo unde e nevoie de o singură ratare din partea celor de la FC Banatu pentru ca Hau că Bau să câștige finala națională.

3-2 scor final, iar echipa din Târgu Mureș merge în Brazilia pentru a-l cunoaște pe Neymar și a ne reprezenta la turneul organizat de jucătorul Barcelonei.

Bucurie mare, țipete, scandări, aplauze pe deoparte, în timp ce în tabăra învinșilor se simte dezamăgirea: nu-i deloc ușor să pierzi o finală la lovituri de departajare, indiferent de nivel sau de context. Băieții de la Hau că Bau primesc cupa și se pregătesc de petrecere; au o lună la dispoziție, pentru că pe 9 iulie începe, la Instituto Projeto Neymar Jr din Sao Paolo, finala mondială. Hai ai noștri!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Echipa Hau că Bau din Târgu Mureș merge în Brazilia în finala Neymar Jr’s Five!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)