Cât de tare este nisipul kinetic!

Dragi părinți (dar nu numai!), dacă vreți ceva cu care să vă jucați de uitați să vă uitați la ceas, cum ar veni :)), apoi ia luați de aici faza cu nisipul kinetic. Pentru că este de mare, mare angajament!

Când am desfăcut cutiile în care a venit nisipul (de pe nisip-kinetic.ro, dați un ochi, o să vă placă ce vedeți acolo!), am zis să le las pe fetele mele, Patricia și Mara, să se joace, căci, nu-i așa, noi ăștia mai mari ce treabă să avem cu așa ceva? Numai că după ce ne-am băgat mâinile în nisip, nu ne-am mai oprit din făcut forme și alea, alea, după cum puteți vedea în filmul de mai jos.

Acuma, dacă o dăm pe chestiuni practice (suntem părinți, da? :D), după ce s-a terminat distracția (după niște ore, parol), am răsuflat adânc și am zis să reparam ”dezastrul”. Căci, nu-i așa, vorbim despre nisip, adică murdărie, mizerie, alea, alea. Nope, nimic din toate astea. Pentru că una din proprietățile grozave (pentru niște părinți, desigur) alea nisipului kinetic este că stă împreună, ca să zic așa :)) Adică nu se împrăștie nici pe departe așa cum se întâmplă cu nisipul clasic. Și chiar dacă mai rămân niște mici firișoare colorate de nisip kinetic prin zonă, le poți lua cu mână lejer, nici măcar nu merită să pui în funcțiune aspiratorul.

Recapitulând: fun, creativ și practic. Cam așa i-aș spune eu nisipului kinetic. Și chiar vă recomand să vă gândiți serios la opțiunea asta de joacă pentru copiii voștri. Mă rog, și pentru voi :))

Apropo de film, este făcut de Mara mea cea minunată. Care la cei 12 ai ai săi, face niște chestii pe video de stau eu, blogger bătrân și pe alocuri simpatic, de mă uit ca mâța-n calendar!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Cât de tare este nisipul kinetic!”

  1. Interesant, chiar am vazut la o asociatie care facea terapie senzoriala niste nisip din asta si am bagat si eu mina sa vad cum este. :-) Chiar e o experienta ciudata – cand creierul spune ca trebuie sa se intample ceva, dar de fapt se intampla altceva.

  2. Pingback: Căutăm bloggeri care să se joace cu nisipul kinetic :D - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)