România și-a ales reprezentanții pentru campionatul mondial de Microsoft Office. Stai, cum?

Habar n-aveam, până astăzi, că există un campionat mondial de Microsoft Office și că pe 6 mai 2016, a avut loc finala națională a Microsoft Office Specialist World Championship 2016 (denumirea oficială a competiției).

Ba mai mult, toții elevii și studenții din România, cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată au fost eligibili să participe la secțiunile de concurs Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru Office 2010 și 2013.

Informația aceasta e bună de reținut pentru edițiile viitoare ale competiței, în caz că aflați și voi tot în premieră despre aceast concurs și sunteți pasionați de Office :D.

Revenind, dacă vă bate gândul să vă înscrieți la anul, vedeți că dintr-un total de 432 de examene susținute, 172 de candidați au fost declarați eligibili. Doar 23 de elevi și studenți s-au calificat la etapa finală națională a campionatului. În caz că aveați impresia că e floare la ureche sau ceva.

Cei trei tineri câștigători – câte unul pentru fiecare principală aplicație Office: Word, PowerPoint și Excel – au obținut participarea la finala mondială, ce va avea loc în Orlando, Florida, între 7 și 10 august 2016. Este vorba despre:

  • Ciprian Adrian Mureșan de la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca – PowerPoint (953 puncte)
  • Tiberiu Paul Danciu de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, Excel (980 puncte)
  • Mihai Macarie de la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie, Word (1000 puncte).

Inițial, România trebuia reprezentată de un singur concurent, însă, datorită punctajelor foarte bune, avem trei finaliști ce vor merge la vară în SUA.

Bine, băieți! Succes din partea noastră! :)

microsoft

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)