Zootropolis, ciudățenie maximă…

Când zic despre Zootropolis că este o ciudățenie maximă mă refer la următoarea întâmplare. Am fost să văd filmul duminică. Pe la 12.30. Obișnuit cu sălile semi-goale, nu m-am stresat să ajung din timp sau ceva, așa că m-am înființat la ghișeu cu vreo 15 minute înainte de ora de începere. Surpriză: mai erau fix 3 bilete, pe primul rând, locurile 1-3. Le-am luat, ce era să fac, Patricia mea știa că mergem să vedem un film cu animale vorbitoare, așa că nu era rost de întors :D

Mirat de asemenea buluceală pentru filmul ăsta, mi-am zis că a venit cineva cu școală, știți stilul. Ajuns în sală mi-am dat seama că nu prea era așa. Și că acolo erau doar familii ca noi, adică nimic grup organizat. Fix înainte de a începe filmul, m-am întors – din primul rând, unde stăteam, desigur – să mai dau o privire sălii. Și am rămas cu gura căscată: se stătea masiv și pe scări.

Așa ceva nu mai văzusem de vreo 20 de ani. Mă rog, nu e că sunt un mega-mergător la filme, desigur. Dar orișicât :D Filmul, altfel, simpatic foc. Nu mi se pare o capodoperă sau ceva. Dar e foarte bun pe ”specia” asta de animație. Cu mențiunea că am râs cu lacrimi la faza cu funcționarii leneși, o metaforă perfectă pentru toți funcționarii din lume :))

Dacă nu ați văzut filmul, merită să mergeți. Și să mergeți la varianta dublată în română, căci are savoarea ei :) În rest, financiar, ia luați de mai jos succes de-a dreptul animalic :D

La mai puţin de două săptămâni după premiera din 4 martie 2016, „ZOOTROPOLIS” a înregistrat în România încasări de aproape 489.000 de dolari americani şi aproape 100.000 de admisii şi deţine deja un dublu record de box office în ţara noastră. Cea mai nouă animaţie Disney a debutat pe primul loc în opening weekend, cu încasări de aproape 190.000 de dolari americani şi aproape 39.000 de admisii. Filmul şi-a menţinut poziţia de lider şi în al doilea weekend, când a avut peste 46.500 de admisii, depăşind premiera „Allegiant”. Astfel, „ZOOTROPOLIS” a devenit şi primul film distribuit de Forum Film România cu încasări mai mari în al doilea weekend după premieră, comparativ cu primul.

Călătoria în Zootropolis

Parcursul pentru a obţine aspectul dorit al unui film de animaţie este similar cu cel al unui film live action. Tehnologia, luminile şi grafica lucrează împreună pentru a aduce la viaţă viziunea de ansamblu a filmului. „Am reunit o echipă remarcabilă pentru a face din «Zootropolis» o adevărată realitate”, spune regizorul Clark Spencer. „Noi chiar am ridicat ştacheta cu acest film şi cred că publicul va fi încântat.”

Compozitorul Michael Giacchino, laureat al mai multor premii prestigioase, marchează prima sa colaborare cu Studiourile de Animaţie Walt Disney prin crearea coloanei sonore a filmului “Zootropolis”. Dispunând de o coloană sonoră cu peste 80 de instrumente şi de ajutorul dirijorului Tim Simonec, Giacchino reuşeşte să reflecte prin muzică diversitea lumii.

„Într-o lume atât de variată precum cea din Zootropolis, aveam nevoie de cineva care să poată introduce în coloana sonoră senzaţia de exotic şi puternic, dar care să ofere în acelaşi timp şi o intimitate emoţională”, spune regizorul Byron Howard. „Noi spunem poveşti prin imagini, Michael spune poveşti prin muzică. Zootropolis este un film cu o mare încărcătură emoţională, care persistă de-a lungul întregii poveşti, iar Michael a fost alegerea perfectă pentru a aduce muzica în această extraordinară lume a animalelor.”

Regizorul Rich Moore spune că „Zootropolis este o metropolă înfloritoare locuită de animale de pe întreg globul, iar muzica lui Michael a reuşit să capteze un minunat spirit internaţional care se îmbină perfect cu efectele vizuale. Sunt foarte entuziasmat de faptul că publicul va putea experimenta această nouă lume incredibilă pe care am creat-o împreună”.

Dupa cum spune şi compozitorul, coloana sonoră este foarte difersificată din punct de vedere instrumental. „Sunt arome ale muzicii mondiale presărate peste tot, dar în esenţă, coloana sonoră urmează emoţionanta poveste a lui Hopps şi a lui Nick.”

Experienţa lui Giacchino este remarcabilă, el fiind recunoscut pentru unele dintre cele mai populare şi aclamate proiecte cinematografice din istoria recentă, incluzând filmele „Inside Out”, „The Incredibles” şi „Ratatouille”, precum şi „Jurassic World,” „Mission Impossible: Ghost Protocol” şi „The Dawn of the Planet of the Apes.” Coloana sonoră pe care a compus-o pentru filmul Disney•Pixar „Up”, i-a adus acestuia un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi două premii Grammy.

Filmul „Zootropolis” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 4 martie 2016, fiind distribuit în format 3D, atât în varianta subtitrată, cât şi în cea dublată.

Zootropolis

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Zootropolis, ciudățenie maximă…”

  1. Mai ales faza de la final e super amuzantă. Și eu când am fost, am fost eu cu prietena mea și o sală plină de copii de 10-12 ani + câte un părinte. A fost distractiv!

  2. A doua mea animatie preferata, dupa „Frozen”, am recomandat-o si eu insistent, ar trebui sa primesc procent din incasari :-)
    In rest, ce sa zic, m-ai pierdut putin cu romgleza din comunicatul preluat de la distribuitor (?), care l-o fi tradus cu Google Translate. Cea mai tare a aia cu admisiile! Cf. DEX, admisia e o „Intrare dirijată a unui fluid într-o mașină care transformă o formă de energie în altă formă de energie.” Nici macar metaforic vorbind nu putem denumi asa o biata intrare la film…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.