Dragi elevi, credeți că nimic nu e imposibil? Răspunsul vă poate duce la Rio

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Salut! Bianca la butoane. Îți scriu dintr-un cămin studențesc, în timp ce mănânc un pachet de pufuleți și beau o băutură acidulată. Studenția este minunată, dar aceasta e cu totul altă poveste, pe care precis ai s-o afli pe cont propriu. Acum ești încă la școală și crede-mă că nu-i absolut nimic rău în asta. Din contră.

Da, știu că te-ai săturat să ți se repete că anii ăștia sunt cei mai frumoși, că trebuie să înveți și că numai așa vei ajunge cineva (ce o mai însemna și asta?), că școala e importantă și viitorul tău la fel. De aceea nu am să-ți repet aceleași lucruri pe care le-am auzit și eu când eram la școală și pe care (te așteptai, nu e așa?) ai să le auzi și la facultate. În schimb, am să-ți zic dau detalii despre o competiție care sunt convinsă că îți va plăcea și care te provoacă să răspunzi la o întrebare: „Crezi că nimic nu e imposibil?”. Ei bine, eu bănuiesc răspunsul, dar nu mai bine îl detaliezi tu? :)

Competitia de discursuri in limba engleza, adresata grupelor de varsta 11-14 ani si 15-19 ani, se desfasoara in mai multe faze, iar prima etapa este selectia la nivel de scoala (15-30 martie 2016), urmata de pre-selectia nationala (1-10 aprilie 2016) si selectia nationala (16 aprilie). Ultima etapa este selectia mondiala ce va avea loc in 30 aprilie 2016, iar cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate in fata unui public international, la Forumul EF Youth Leadership, care se va tine in august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia). Inscrierile la concurs sunt gratuite si se fac online, pe website-ul ef.com, de profesori, iar mai apoi de catre elevi, pe baza „codului de profesor”.

La selectia pe scoala, profesorii coordonatori din fiecare unitate de invatamant vor organiza un concurs pentru a alege castigatorul din scoala respectiva. Astfel, elevul ce acumuleaza cele mai multe puncte din fiecare scoala va trebui sa incarce filmarea pe YouTube, urmand ca link-ul cu videoclipul, de 2 pana la 5 minute, sa fie postat pe pagina QdaysEdu – impreuna cu numele complet, scoala pe care o reprezinta si profesorul coordonator. Urmeaza apoi preselectia nationala, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre castigatorii din fiecare scoala.

In cadrul selectiei nationale, se va alege cel mai bun discurs la nivel national, de aceasta data elevii aflandu-se in fata unui public si al juriului. Castigatorul va fi propus la selectia de la nivel mondial. Discursul castigatorului din fiecare tara va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selectia globala, iar cei mai buni 20 de oratori din intreaga lume vor prezenta discursurile la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro.

Organizatorii au pregatit si premii atractive pentru participantii din intreaga lume. Douazeci dintre acestia, cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, vor fi castigatorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum in Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au sansa sa castige un curs impreuna cu colegii de clasa, in Marea Britanie sau in Singapore. Zece elevi vor castiga o tabara internationala de studii pe o durata de 2 saptamani. Recompensati vor fi si profesorii coordonatori, iar zece dintre acestia vor primi un curs de pregatire didactica in strainatate si 300 de elevi si profesori vor castiga un curs online de limba engleza la EF Englishtown, pe o durata de 3 luni.

73532cc2-767e-476f-96d7-07e4650f78d6

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)