Se caută voluntari care să scrie pe QUEERO, platforma persoanelor LGBT+ din România

QUEERO este platforma online a voluntarilor ACCEPT dezvoltată în cadrul proiectului Voluntari pentru drepturi egale și creată din nevoia unui spaţiu propice exprimării persoanelor LGBT+ din România, precum şi a susţinătorilor acestora.

Comunitatea își dă cu părerea în secțiunea ”Perspective queer”, în timp ce ”Qultura” pune periodic la dispoziţie recenzii de cărţi şi filme cu tematică LGBT. Sub titulaturile ”Evenimente” respectiv ”Spaţii LGBTQIA+ friendly” găsiți sugestii de petrecere a timpului liber sau de participare la activităţile din/pentru comunitate în locuri sigure şi prietenoase. De asemenea, se încearcă diseminarea în limba română a ştirilor internaţionale de interes pentru comunitate, fără a uita despre ce se întâmplă (sau nu prea) în România.

Dacă vreți să scrieți și voi pentru QUEERO, puteți trimite un e-mail la queero.romania at gmail.com

Proiectul Voluntari pentru drepturi egale are ca scop creștere voluntariatului și capacității tinerilor de a se implica în acțiuni de advocacy pentru drepturile persoanelor LGBT. Voluntarii participă la traininguri despre subiecte LGBT, comunicare, organizare de evenimente și activism. Pe lângă platforma QUERRO, voluntarii implementează din decembrie 2014 să alte 2 inițiative care vin în întâmpinarea nevoilor comunității:

  • Ranbow Families – un spațiu sigur în care familiile persoanelor LGBT pot găsi informații și suport
  • Q-Space – un grup care organizează constant evenimente pentru comunitate

11188207_777035002404304_4638605543626776449_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: